91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons
patricia stoot

Patricia Stoot

Arbeidsmediator

Mediator met taalkundige kijk

  • Gespecialiseerd in arbeidsconflicten
  • Is zorgvuldig en gelooft in de kracht van taal
  • Naast mediator werkzaam als communicatieadviseur

Patricia Stoot heeft een taalkundige achtergrond, met specialisatie in taalbeheersing en conflictcommunicatie. Na 15 jaar als adviseur bij fusies, overnames en reorganisaties, is zij toegetreden tot het MfN-register. Door haar passie voor taal en ervaring in communicatie, is Patricia gedreven om de dialoog te herstellen en arbeidsconflicten op te lossen. Tevens is zij ambassadeur van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) en werkt zij vrijwillig als buurtbemiddelaar in Maastricht.

Hulp nodig?

Patricia Stoot

Patricia Stoot aan het woord

Conflicten zijn net als bergen: je kunt er tegenop zien maar als je ze eenmaal beklimt, stap voor stap, kan het uitzicht veelbelovend zijn. Dat lukt niet altijd zonder hulp en daar waar de weg te steil is, het conflict te ingewikkeld, is het verstandig deskundige hulp in te roepen. Mediation betekent voor mij een opening naar het herstellen van de dialoog en elkaar opnieuw begrijpen, van mens tot mens. Zodra die ruimte ontstaat en collega’s elkaar weer respecteren, ontstaan vaak constructieve gesprekken om gezamenlijk oplossingen te bedenken; een win-win wat mij betreft.

In mijn mediations zorg ik eerst voor een veilige setting, waarin partijen kunnen ontspannen, een voorwaarde om tot je recht te kunnen komen. Vervolgens bewandel ik met hen de feiten, hun verhalen en emoties zodat zij zelf de omslag kunnen maken van verwijt naar verzoek, van ‘ik en jij’ naar ‘wij’. Ik let hierbij ook op de (non-verbale) taal en maak bespreekbaar welk effect deze heeft in de onderlinge communicatie. Dit verloopt in een gestructureerde aanpak met oog op duidelijkheid en voortvarendheid. Regelmatig toets ik het commitment van partijen, of het proces duidelijk genoeg verloopt en of partijen iets nodig hebben om constructief deel te nemen. Dat maakt de weg vrij om alle belangen in kaart te brengen en met elkaar oplossingen te bedenken. Van partijen verwacht ik dat zij zich inspannen om naar elkaar te luisteren, open staan voor de
ander en zich inzetten om met elkaar het geschil op te lossen. Niet alleen voor deze keer maar ook voor een volgende keer.

Ervaringen & specialisaties

MfN-registermediator met 15 jaar consultancy ervaring:

  • Begeleiden van reorganisaties met interne weerstand voor verandering.
  • Ontwikkeling van communicatiemodel bij fusies en overnames ter voorkoming van conflicten.
  • Publicaties over (conflict)communicatie.
  • Betrokken bij het herstelproces van de toeslagaffaire, als adviseur en bemiddelaar.
Als je echt luistert naar elkaar, hoor je zoveel meer. Patricia Stoot

Onze mensen

Rob Zonneveld

Arbeidsmediator

Bekijken

Paul Smeele

Arbeidsmediator, Mediators in International Organisations, Zakelijke Mediator

Bekijken

Nicolaas van Everdingen

Arbeidsmediator, Zakelijke Mediator

Bekijken

Marianne Dijkhuizen

Arbeidsmediator

Bekijken

Axel Blanker

Arbeidsmediator

Bekijken