91% slagingspercentage
100% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Arbitrage

Result ADR biedt sinds 2006 arbitrage aan onder leiding van ervaren en deskundige arbiters volgens het eigen beproefd Arbitragereglement.

Aangeboden sinds 2006Ervaren en deskundige arbitersBeproefd Arbitragereglementsnelheid, vertrouwelijkheid en deskundigheid

Arbitrage bij Result ADR

Arbitrage blijkt een bijzonder effectief instrument om tot een beslissing te komen in juridische conflicten. Result ADR biedt sinds 2006 arbitrage aan onder leiding van ervaren en deskundige arbiters volgens het eigen beproefd Arbitragereglement. In de afgelopen 13 jaar is ons Arbitragereglement door diverse gerenommeerde advocatenkantoren in overeenkomsten van hun cliënten opgenomen.

Rechtskracht van arbitrage

De uitspraak van de arbiter heeft in Nederland dezelfde rechtskracht als een vonnis van de overheidsrechter. Vonnissen van de overheidsrechter kunnen echter veelal niet buiten de EU ten uitvoer worden gelegd. Dankzij het Verdrag van New York is dit voor arbitrale vonnissen wel mogelijk in de 159 landen die thans bij dat verdrag zijn aangesloten.

Leendert Korstanje

Wilt u weten of Arbitrage passend is voor uw situatie? Leendert Korstanje is binnen Result ADR verantwoordelijk voor het arbitrage secretariaat. Wilt u starten met arbitrage, neem dan contact op met Leendert.

Lees meer over Leendert

Weten of arbitrage de oplossing is voor uw conflict? Neem vrijblijvend contact op via onderstaande knop of bel +31 (0)20 – 205 02 39

Wilt u weten of Arbitrage passend is voor uw situatie?
Esther Plompen is binnen Result ADR verantwoordelijk voor het arbitrage secretariaat. Wilt u starten met arbitrage, neem dan contact op met Esther.

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek met ons in!

Leendert KorstanjeBekijken

De belangrijkste kenmerken van arbitrage bij Result ADR

De belangrijkste kenmerken van arbitrage zijn snelheid, vertrouwelijkheid en deskundigheid. Het Arbitragereglement van Result ADR is ontworpen om hierin maximaal te voorzien. Het biedt partijen de mogelijkheid om hun geschil op een efficiënte, vlotte en kundige manier te beslechten.

Snelheid

De arbiter (of in voorkomend geval meerdere arbiters) wordt op zo kort mogelijke termijn na indiening van het arbitrageverzoek door Result ADR benoemd. Doordat het Result arbitragereglement voorziet in relatief korte termijnen, is de doorlooptijd van een arbitrage korter dan gebruikelijk. Zo kan een arbitrage bij Result ADR al binnen 4 maanden worden afgehandeld, waar dit bij andere aanbieders doorgaans in een langere tijd geschiedt. In zeer urgente zaken kan een arbitraal kort geding worden gevoerd.

De arbiter heeft de leiding van de arbitrage en bepaalt de wijze waarop de arbitrage gevoerd zal worden. Eenmaal benoemd heeft de arbiter derhalve enige ruimte om de arbitrage naar eigen inzicht, met inachtneming van de belangen van partijen en van het Arbitragereglement, vorm te geven. Dit in het Arbitragereglement opgenomen uitgangspunt geeft de arbiter de nodige flexibiliteit om maatwerk te leveren.

Vertrouwelijkheid

Met name bij zakelijke geschillen wordt vaak voorkeur gegeven aan anonimiteit van de zaak en uitspraak buiten de media om. Arbitrage maakt het mogelijk om het juridisch conflict achter gesloten deuren af te handelen. De arbiters bij Result ADR behandelen de arbitrage vertrouwelijk en het vonnis wordt, tenzij partijen expliciet anders overeen zijn gekomen, enkel schriftelijk aan de partijen verstrekt, zonder openbaar te worden gemaakt.

Deskundigheid

De arbiters van Result ADR zijn (oud-)rechters, hoogleraren en andere hooggekwalificeerde juristen die brede praktijkervaring beschikken. Voor elke arbitrageprocedure stelt het arbitrage secretariaat deskundige arbiters aan die over de juiste expertise en kennis beschikken. Bekijk hier een overzicht van de aan ons gelieerde deskundige arbiters.

Wil je meer weten over arbitrage? Lees hier de uitgebreide informatie.

Wat kost arbitrage?

Het is niet mogelijk om in het algemeen een gedetailleerde opgave van kosten te geven, omdat iedere arbitrage maatwerk is. Kosten voor de arbitrage omvatten in ieder geval de uren die door het secretariaat van Result ADR worden gemaakt voor de behandeling van de arbitrage en het honorarium van de arbiter en van de griffier. Eventuele bijkomende kosten zijn kosten van eventuele getuigen en deskundigen. De kosten voor een arbitrage zijn over het algemeen hoger dan een procedure bij de overheidsrechter.

Ingeval u arbitrage overweegt kunt u contact met ons opnemen en voor uw specifieke geschil -geheel vrijblijvend- een kostenindicatie ontvangen.

Wanneer is er sprake van een conflict?

Arbeidsmediation

Deze vraag is vaak minder belangrijk dan het oplossen van de situatie. De definitie van een arbeidsconflict is: ‘twee partijen, binnen de grenzen van een arbeidsorganisatie, hebben een arbeidsconflict als tenminste één van de partijen vindt dat de andere partij haar dwarsboomt of ergert. Dit kan zijn op arbeidsinhoud, arbeidsverhoudingen, arbeidsomstandigheden of arbeidsvoorwaarden’. In de mediation spreken wij over een “kwestie”  of een “situatie”.

Zakelijke mediation

Ook hier is de vraag of er wel of geen conflict is minder belangrijk dan het vinden van een oplossing voor de situatie. Wanneer een zakelijke relatie vastloopt en er te veel negatieve energie ontstaat gaat een mediator zorgen voor beweging. Zo ontstaat er duidelijkheid en een toekomstbeeld waar alle betrokkenen mee verder kunnen.

Kan ik een vrijblijvend gesprek krijgen?

Haalbaarheidsonderzoek

U kunt altijd een kosteloos telefonisch haalbaarheidsonderzoek met één van onze mediators krijgen. De mediator neemt dan met u de situatie door en bespreekt de opties die hij ziet. Wanneer de mediator denkt dat mediation geen goede optie is, zal hij dit ook zeggen.

Spijker op zijn kop

Geweldige dame, sloeg snel de spijker op zijn kop. Persoonlijk heb ik veel aan de mediation gehad, ook na afronding van het geheel.

Praktijkmanager huisartsenpraktijk
Capabel

“De mediator was zeer capabel en kon feilloos doorvragen op de kritieke momenten Ze heeft een essentiële rol gespeeld in het doorbreken van de impasse.”

Manager Marketing en Communicatie van een publieke dienstverlener
Integer

“Mijn mediator was een integere, goede luisteraar die tot kern doordringt. Rustig, aandachtig en heldere verwoording, zorgt voor een snelle afwikkeling.”

Eigenaar schoenenwinkel
Ook de juridische kant

Kundige mediator met een goed inschattingsvermogen om de zaken kort en duidelijk samen te vatten. Ik snap dat er ook zaken van de juridische kant bekeken moeten worden en hij wist dit duidelijk aan mij over te brengen.

Medewerker Machinefabriek

In contact komen over arbitrage?

Wilt u weten of Arbitrage passend is voor uw situatie

  • U kunt ons ook altijd direct bereiken door even te bellen

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikservaring. Ga hiermee akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.