91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Opleiding

Mediationvaardigheden en conflictbekwaamheid voor HR

Investering: €1.095,- excl. btw.
Ervaren arbeidsmediators en trainersKennis van conflictdynamiekVaardigheden om een conflict mee op te lossen2-daagse trainingKleine groepen

Mediationvaardigheden en Conflictbekwaamheid voor HR-professionals

Voorkom conflictverzuim en houd een goede relatie met beide partijen. Heb jij te maken met werknemers die slachtoffergedrag vertonen? Met managers die het handiger kunnen aanpakken? Ontdek wat je in conflictsituaties nog meer kunt doen. Leer beter herkennen hoe een conflict werkt. En hoe je invloed hebt op de ruziënde partijen. Met deze training maak jij jezelf en jouw opdracht- of werkgever conflictbekwamer.

Conflicten kosten tijd, geld en (negatieve) energie

Op het moment dat er spanningen zijn binnen een bedrijf gaat men ten rade bij HR, of er volgt direct een ziekmelding. Je komt als HR-professional dan tussen twee vuren. Je wilt de werkgever en de medewerkers beiden bijstaan. En een neutrale positie in de gespannen verhoudingen behouden. In deze cursus ontwikkel je vaardigheden waarmee je met meer vertrouwen conflictsituaties kunt begeleiden en bij kunt dragen aan de oplossing. Wanneer het tot een ziekmelding komt, worden ook de bedrijfsarts en casemanager bij het conflict betrokken. Hoe ben jij dienstverlenend en blijf je in je rol?

Arbeidsconflicten kosten veel geld en escaleren omdat er niet voldoende kennis en vaardigheden zijn met betrekking tot conflicthantering. Mensen lopen weg van een conflict of ontkennen het. Totdat zich groepjes vormen en het escaleert. Of totdat werknemers zich ziek melden. HR kan dan ineens de verantwoordelijkheid voor het probleem krijgen. Wij geven hen praktische tools en ontwikkelen vaardigheden zodat ze professioneel en vaardig conflictsituaties kunnen begeleiden en bij kunnen dragen aan de oplossing. Ook zijn de HR- professionals beter in staat ontevreden werknemers en dreigende conflictsituaties te herkennen. En de leidinggevende te coachen in het voorkomen van een conflict.

Hulp nodig? Iris Ydema Opleidingsmanager

Schrijf je snel in

Schrijf je nu in voor de training op 06 juni en 20 juni 2024.
Investering: € 1.095,– excl. btw.
Klantverhalen

Leer omgaan met lastige werknemers en leidinggevenden

Leer vaardigheden om een conflict mee op te lossen

Ideaal voor de HR professional

Juni 2024
Dag 1, 06 juni 2024 09:30 - 17:30 uur
Dag 2, 20 juni 2024 09:30 - 17:30 uur

Je trainers

Dit zijn jouw trainers.

Birgitta Smits
Arbeidsmediator, Mediators in International Organisations
Bekijken
Shanna Musters
Arbeidsmediator
Bekijken

Interesse in deze opleiding?

Schrijf je vandaag nog in om jezelf van een plek te verzekeren.

Wat ga je doen in de opleiding?

Wij combineren theoretische kennis van mediation en conflicthantering met het oefenen van praktische vaardigheden onder leiding van ervaren mediators. Je leert hoe je mediationvaardigheden kan toepassen in de dagelijkse praktijk.

Je leert hoe mensen in en uit conflict komen, welke rol je als HR-professional kan hebben om een conflict te de-escaleren en vlot te trekken. Je oefent de mediationvaardigheden die je nodig hebt om op effectieve wijze conflictprocessen te begeleiden.

Je bent je bewust van de dynamiek die jou in een conflict kan trekken en krijgt concrete handvatten waarmee je dit op een voor alle partijen acceptabele manier voorkomt.

Wat levert het op?

Een zelfverzekerde conflictbekwame HR-professional die in conflictsituaties met zelfvertrouwen de medewerker en leidinggevende professioneel kan ondersteunen en begeleiden. Je weet in conflictsituaties de juiste vragen te stellen en tools in te zetten. Ook leer je dreigende (arbeids)conflicten tijdig te signaleren en sneller en beter te herkennen wat er werkelijk speelt. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Een betere begeleiding van conflictsituaties leidt tot minder mentaal en fysiek verzuim, verloop en juridische procedures. Eén dag verzuim kost gemiddeld €250. Eén zieke fte per jaar € 50.000,-. Daarnaast kijkt iedereen altijd mee. Het hele bedrijf ziet hoe er wordt omgegaan met een lastige situatie. Als ze zien dat dit goed gebeurt, zullen ze zich veiliger voelen.

De begeleiding van een conflictueuze situatie kost energie, onevenredig veel energie. Daarnaast bestaat er altijd het risico dat je het conflict ingetrokken wordt, waarna het nog veel meer energie kost. De energie die vrijkomt na deze training levert

Na deze opleiding

  • Kan je met meer kennis en vaardigheden arbeids(conflicten) begeleiden
  • Heb je meer vertrouwen in wat jouw rol en positie is als conflictbegeleider in jouw organisatie
  • Kun je (dreigende) conflictsituaties eerder signaleren en herkennen
  • Heb je kennis van het verloop in een conflict
  • Weet je hoe mensen reageren mensen in conflicten (conflictgedrag)

  • Weet je welk stappenplan je moet volgen in conflictsituaties
  • Weet je hoe je kunt luisteren zodat mensen zich gehoord voelen
  • Heb je betere mediationvaardigheden en kun je deze in de gesprekken toepassen om tot de kern van het probleem te komen
  • Weet u wanneer je verder moet verwijzen
  • Heb je zowel praktische handvatten en vaardigheden om met conflicten om te gaan zodat je hier zelf minder tijd en energie aan kwijt raakt

Opleidingsoverzicht