91% slagingspercentage
100% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Burengeschillen

Op zoek naar een oplossing voor het conflict met jouw buren?

Echte professionalsOnpartijdige deskundigeSamenwerking met verzekeraars

Mediation

Bonje met de buren is nooit leuk, maar je hebt het vaak zelf niet in de hand. Onze mediators gespecialiseerd in burensituaties maken het dagelijks mee. Een te hoge heg, geluidsoverlast, recht van overpad, slechte riolering. Het komt allemaal voor. De mediators van Result Mediation zoeken naar een échte oplossing voor het conflict, zonder dat daarbij één van de buren tekort gedaan wordt. Als het nodig is zullen ze hierbij ook oud-rechters als adviseur voor beide partijen inzetten.

Samenwerking met verzekeraars

Wij hebben een samenwerking met onder andere ARAG, Achmea, en Univé. Wanneer één van de buren betrokken bij een burengeschil bij hen verzekerd is, vragen zij ons als mediator op te treden in die situatie.

Diederik Diercks

Diederik heeft een achtergrond als jurist en coach en is sinds 2010 verbonden aan Result Mediation als mediator en bemiddelaar.

“Ik heb een achtergrond als jurist en coach en ben sinds 2010 verbonden aan Result Mediation als mediator en bemiddelaar. Door mediation kan een (dreigend) conflict weer vlot getrokken worden, om uiteindelijk tot een goede oplossing te komen voor beide partijen. Daarbij heb ik als mediator een onpartijdige rol. Ik beschouw de mediation als geslaagd wanneer partijen na de mediation weer met hun eigen toekomst bezig zijn.”

Neem voor meer informatie en overleg contact op met Diederik Diercks

Een vrijblijvend oriëntatiegesprek met ons inplannen?

Diederik DiercksBekijken

Werkwijze burengeschillen

Mediation is een gestructureerde bemiddeling. Een neutrale en onafhankelijke mediator begeleidt conflictpartijen naar een oplossing. Een oplossing die voor elke partij acceptabel is. Mediation is vrijwillig; stoppen kan door elke partij en de mediator, op elk gewenst moment. De mediator doet dan vaak nog een laatste poging. Slaagt die niet dan beëindigt de mediator de mediation. Er geldt strikte geheimhouding. De bereikte oplossing is pas bindend na ondertekening van een vaststellingsovereenkomst (VSO). Result Mediation sluit circa 90 % van de mediations succesvol af.

Voorbereiding

Bij burengeschillen heeft de mediator telefonisch contact met beide buren om te horen wat de situatie is. Met de buren bespreekt de mediator de beste aanpak voor de situatie. Voorafgaand aan het gezamenlijk gesprek kan de mediator de situatie ter plekke bekijken.

Het gezamenlijk gesprek

Het gezamenlijk gesprek vindt plaats in de buurt van de partijen. De mediator begint met de uitleg van de mediationovereenkomst. Die wordt daarna ondertekend. Tijdens het gesprek kan de mediator voorstellen om even uit elkaar te gaan zodat hij de buren apart kan spreken. De mediator zal zoeken naar een oplossing die voor beiden acceptabel is.

Heb je vragen over burengeschillen?

Laat jouw vraag achter en wij nemen spoedig contact met je op.

  • Je kunt ons ook altijd direct bereiken door even te bellen

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikservaring. Ga hiermee akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.