91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Burengeschillen

Op zoek naar een oplossing voor het conflict met jouw buren?

Echte professionalsOnpartijdige deskundigeSamenwerking met verzekeraars

Mediation bij een burengeschil

Een burenruzie is nooit leuk, maar je hebt het vaak zelf niet in de hand. Onze mediators gespecialiseerd in burensituaties maken het dagelijks mee. Een te hoge heg, geluidsoverlast, recht van overpad, slechte riolering. Het komt allemaal voor.

De mediators van Result Mediation zoeken naar een échte oplossing voor het conflict, zonder dat daarbij één van de buren tekort gedaan wordt. Als het nodig is zullen ze hierbij ook oud-rechters als adviseur voor beide partijen inzetten.

Samenwerking met verzekeraars

Wij hebben een samenwerking met onder andere ARAG, Achmea, en Univé. Wanneer één van de buren betrokken bij een burengeschil bij hen verzekerd is, vragen zij ons als mediator op te treden in die situatie.

Burengeschil oplossen?

Je ontvangt bij Result Mediation:

 • Expertise
  Ervaren MfN registermediators
 • Betrouwbaarheid
  90% binnen 6 weken afgerond
 • Duidelijkheid
  Bindende afspraken op papier

Neem voor meer informatie en overleg contact met ons op

Een vrijblijvend oriëntatiegesprek met ons inplannen?

Werkwijze burengeschillen

Mediation is een gestructureerde bemiddeling. Een neutrale en onafhankelijke mediator begeleidt conflictpartijen naar een oplossing. Een oplossing die voor elke partij acceptabel is. Mediation is vrijwillig; stoppen kan door elke partij en de mediator, op elk gewenst moment. De mediator doet dan vaak nog een laatste poging. Slaagt die niet dan beëindigt de mediator de mediation. Er geldt strikte geheimhouding. De bereikte oplossing is pas bindend na ondertekening van een vaststellingsovereenkomst (VSO). Result Mediation sluit circa 90 % van de mediations succesvol af.

Voorbereiding

Bij burengeschillen heeft de mediator telefonisch contact met beide buren om te horen wat de situatie is. Met de buren bespreekt de mediator de beste aanpak voor de situatie. Voorafgaand aan het gezamenlijk gesprek kan de mediator de situatie ter plekke bekijken.

Het gezamenlijk gesprek

Het gezamenlijk gesprek vindt plaats in de buurt van de partijen. De mediator begint met de uitleg van de mediationovereenkomst. Die wordt daarna ondertekend. Tijdens het gesprek kan de mediator voorstellen om even uit elkaar te gaan zodat hij de buren apart kan spreken. De mediator zal zoeken naar een oplossing die voor beiden acceptabel is.

Heb je vragen over burengeschillen?

Laat jouw vraag achter en wij nemen spoedig contact met je op.

 • Je kunt ons ook altijd direct bereiken door even te bellen naar  +31 (0)20 – 205 02 39
 • Result Mediation mag contact met mij opnemen over producten en diensten en andere inhoud die ik interessant zou kunnen vinden.