91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Over ons

Result Mediation – Toonaangevend in mediation en conflictmanagement.

Conflictbekwaam groeien

Result Mediation is opgericht in 1998 en is leider op het gebied van mediation, training en advies op het gebied van conflicthantering binnen organisaties. Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van conflict management en het succesvol uitvoeren van meer dan 10.000 mediations is één ding ons steeds duidelijker geworden: er is een grote behoefte aan het verbeteren van de vaardigheden voor conflictbeheer van mensen in organisaties.

Slecht gemanaged conflict veroorzaakt enorme kosten in de vorm van verspilde managementtijd, hoger personeel verloop, lagere productiviteit en soms rechtszaken. Wanneer mensen in conflict raken beginnen ze zich terug te trekken, stoppen ze met het delen van informatie en nemen ze minder risico’s. Het resultaat kan leiden tot een slechtere besluitvorming, mindere motivatie en gespannen werkrelaties. Stress en lagere energie leidt tot minder creatief en productief zijn.

Result Mediation is jouw partner bij het voorkomen en oplossen van werkplekconflicten. We lossen huidige situaties op en voorkomen nieuwe door het gedrag van de betrokkenen te veranderen. Dit betekent dat binnen jouw organisatie minder energie wordt verspild aan negativiteit. In plaats daarvan zal de kracht van wrijving worden benut en worden gebruikt om nieuwe ideeën en mogelijkheden te creëren.

Kom in contact met Result Mediation

Niet geadresseerd conflict leidt tot escalatie

Als conflicten vermeden worden zullen ze niet verdwijnen; ze verergeren. Voor organisaties die niet systematisch met conflicten omgaan zullen de gerelateerde kosten blijven stijgen. We helpen organisaties met oplossingen om organisaties conflictbekwaam te maken. We bieden training, facilitering en mediation aan.

Onze trainers, facilitators en mediators weten wat het betekent om binnen organisaties te werken, profit of non-profit. Ze kennen de uitdagingen en mogelijkheden die ontstaan wanneer mensen uit verschillende culturen en met verschillende opvattingen en mandaten samenwerken.

Commitment tot resultaten en klanttevredenheid

Om conflicten op te lossen en organisaties en mensen conflictbekwaam te maken, meten wij veel. In meer dan 90% van onze bemiddelingsgevallen zijn we in staat om een succesvol resultaat voor beide partijen te realiseren. We zijn trots op onze klanttevredenheidsscore van 4,3 (van de 5) sterren – een score die ons inderdaad blijft uitdagen om onze diensten continu te verbeteren en te professionaliseren.

Onze historie

Hoe Result Mediation tot stand is gekomen

Mr. Jan Goossens richt Mediation Centre op

Mr. Jan Goossens richt Mediation Centre - gespecialiseerd in het oplossen van arbeidsconflicten - op in Rotterdam. Jan is tevens de eerste voorzitter van het Nederlands Mediation Instituut, de voorloper van het MfN.
1998

Felix Merks richt Result ADR op

Felix Merks richt Result ADR - gespecialiseerd in zakelijke mediation en arbitrage - op in Amsterdam.
2003

Joint venture Result Mediation Centre

Result Mediation neemt de mediation organisatie MedRecht van ArboNed over.
2012

Result Mediation Centre en Result ADR gaan samen verder als Result Mediation

Result Mediation Centre en Result ADR gaan samen verder als Result Mediation in Amsterdam en bereiken de mijlpaal van 1000 succesvol afgeronde mediations per jaar.
2014

Start Beroepsopleiding Mediation

Result Mediation neemt de Beroepsopleiding Mediation van Van der Hoeven Nelissen over en de 2.000ste deelenemer slaagt.
2015

Nieuwe locatie Weesp

Result Mediation verhuist naar onze nieuwe locatie Weesp.
2018

Giving back

De trainers van Result Mediation zouden graag zien dat het gedachtegoed van onze opleidingen ook uitgedragen wordt in gebieden waar de kennis en kunde om constructief met conflicten om te gaan van levensbelang kan zijn. Daarom leiden zij één keer per jaar cursisten in een post-conflict gebied gratis op. Van 10 tot en met 16 juni 2018 werd er een groep van politici in Georgië opgeleid.

Voor Result en haar trainers was deze training onderdeel van ons Giving Back programma: voor elke deelnemer die onze MfN Mediation Opleiding doet, trainen wij gratis een cursist in een post-conflict gebied.

Lees hier het interview met Felix Merks over ons giving back programma: interview met Felix Merks

Het tijdschrift van conflicthantering plaatse een artikel met Elsbeth Snieders in december 2020, lees het hier: result mediation foundation

Dit is ons kantoor!

Neem gerust een kijkje bij ons.

Het team van Result Mediation

Wij zijn trots op ons bedrijf!
Felix Merks
Directie, Mediators in International Organisations, Partner, Trainer, Zakelijke Mediator
Bekijken
Anne Hooimeijer
Casemanagers
Bekijken
Esther de Jong
Casemanagers
Bekijken
Iris Ydema
Casemanagers
Bekijken
Petra Okhuysen
Casemanagers
Bekijken
Alle Result Mediation mediators Bekijken