91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Nalatenschapsmediation

Krijg hulp van een mediator bij het emotionele proces van nalatenschap.

MfN RegistermediatorsGecertificeerd NalatenschapsmediatorBegeleiding van volledig proces

Nalatenschapsmediation herstelt verstoorde verhoudingen

Het verdelen van een erfenis is vaak een emotioneel proces waarbij door oud zeer conflicten kunnen ontstaan of opnieuw oplaaien. Bij samengestelde gezinnen zijn vaak complexe familierelaties ontstaan en bij familiebedrijven kunnen juist tradities een belangrijke rol spelen. Met nalatenschapsmediation worden kwesties bespreekbaar gemaakt en verstoorde verhoudingen hersteld.

Mediation

Nalatenschapsmediation is een gestructureerde bemiddeling. Een neutrale en onafhankelijke mediator begeleidt conflictpartijen naar een oplossing. Een oplossing die voor elke partij acceptabel is. Nalatenschapsmediation is vrijwillig; stoppen kan door elke partij en de mediator, op elk gewenst moment. De mediator doet dan vaak nog een laatste poging. Slaagt die niet dan beëindigt de mediator de mediation. Er geldt strikte geheimhouding. De bereikte oplossing is pas bindend na ondertekening van een vaststellingsovereenkomst (VSO). Result Mediation sluit circa 91% van de mediations succesvol af.

Ervaring

De nalatenschapsmediators van Result Mediation zijn allen gecertificeerd door de stichting Nalatenschapsmediation. Daarmee ben je zeker van een kwalitatieve en ervaren mediator.

nalatenschapsmediation

Weten of nalatenschapsmediation jouw familie kan helpen? Neem vrijblijvend contact op via onderstaande knop of bel +31 (0)20 – 205 02 39

Jouw conflict opgelost krijgen? Met nalatenschapsmediation lossen wij 91% van de conflicten op.

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek met ons in!

Marije de Rooij-Stevenhaagen
Nalatenschapsmediators
Bekijken

Familiezaken bespreekbaar maken

De nalatenschapsmediator heeft een centrale rol bij het tot stand komen van een evenwichtige overeenkomst. Hierbij kan een onderscheid worden gemaakt naar pre- en post nalatenschapsmediation. Ook voor overlijden kan de nalatenschapsmediation van Result Mediation al helpen om familiezaken bespreekbaar te maken. De mediator begeleidt het totale proces, dus ook de juridische kant. Dit in samenwerking met een netwerk van notarissen en fiscaal-juristen.

Nalatenschap probleemloos afgewikkeld

Een goed opgesteld testament, juridisch en fiscaal, is geen garantie voor een soepele afwikkeling van een nalatenschap. Naast de juridische en fiscale aspecten van een erfenis spelen familiebanden en emoties een grote rol. Kwesties worden op scherp gezet en de gemoederen kunnen hoog oplopen. De nalatenschapsmediator is een specialist die ervoor zorgt dat de nalatenschap probleemloos wordt afgewikkeld.

Meer weten over Nalatenschapsmediation?

Kom in contact en kom erachter of nalatenschapsmediation in jouw situatie mogelijk is.

  • Je kunt ons ook altijd direct bereiken door even te bellen naar  +31 (0)20 – 205 02 39
  • Result Mediation mag contact met mij opnemen over producten en diensten en andere inhoud die ik interessant zou kunnen vinden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.