91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Online video-mediation

Result Mediation biedt sinds enkele jaren video-mediation aan. Online video-mediation is een prima alternatief om conflicten online op te lossen als wegens omstandigheden of persoonlijke wensen er geen live, face-to face mediations gehouden kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van het feit dat één van de partijen in het buitenland zit.

Professionele mediationEenvoudig vanaf thuisVeilig en vertrouwd91% Slagingspercentage

Online mediations vanuit huis

Voor Result Mediation staat kwaliteit voorop. Onze mediators zijn getraind op het gebied van video-mediation en ons case-management ondersteunt het gehele proces. Door de mediation online aan te gaan via video, kunnen we de mediation voortzetten zonder dat iedereen fysiek aanwezig hoeft te zijn.

Ook kan het voorkomen dat afgesproken wordt dat een gedeelte van de mediation via video gaat en een gedeelte face-to-face. Daarom streven wij ernaar ook bij video-mediation een mediator te vinden die lokaal is. Onze 35 mediators zijn door het hele land gevestigd en hebben in de afgelopen jaren ruim 10.000 mediations begeleid. Al onze arbeidsmediators zijn MfN-registermediator.

Structuur van een video-mediation

De structuur van een video-mediation is goed vergelijkbaar met die van een face-to face mediation, maar dan online. Het case-management van Result Mediation ondersteunt het proces en zorgt indien nodig voor de technische ondersteuning en uitleg over het gebruik van bijvoorbeeld Skype, Zoom, Microsoft Teams of een ander gewenst communicatieplatform.

Het voorgesprek vindt individueel plaats en is een goede manier voor partijen om zich comfortabel te laten voelen met video-mediation. Buiten de conflict-inhoudelijke zaken zal de mediator vragen beantwoorden die specifiek over video-mediation gaan.

Alternatief voor face-to-face mediations

Door middel van video-mediation bieden we de ideale oplossing om toch jouw conflict op te lossen wanneer er geen face-to-face mediations gehouden kunnen worden.

Vragen of video-mediation ingezet kan worden? Neem vrijblijvend contact op via onderstaande knop of bel +31 (0)20 – 205 02 39

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over online video-mediation

Zijn alle conflicten geschikt voor video-mediation?

In principe zijn alle mediations geschikt voor video-mediation. De voorwaarde voor een succesvolle video-mediation is dat alle partijen erachter staan dat de mediation via video plaatsvindt, net als bij een face-to-face mediation. Mocht je vragen hebben of willen overleggen, dan zijn wij uiteraard bereid om jouw individuele casus te bespreken en te onderzoeken of video-mediation succesvol kan zijn.

Zijn alle Result Mediation mediators beschikbaar voor video-mediation?

Nee, alleen de mediators die zich daarin comfortabel voelen en hierin getraind zijn.

Moet ik Skype, Teams, Zoom of GotoMeeting gebruiken en is dat gratis?

Wij ondersteunen alle videoplatforms en het gebruik is voor onze klanten gratis. Vaak kiezen de partijen voor een platform of ons case-management helpt met het mogelijk maken van een Skype-mediation.

Word ik wel echt gehoord in een video-mediation?

Uit onze ervaringen blijkt dat mensen zich in een video-mediation ook goed gehoord voelen. Wel is het zo dat de mediator extra regie neemt over dit proces- met name om te zorgen dat mensen niet door elkaar heen praten, hetgeen in video-mediations als storend kan worden gezien.

Is video-mediation veilig?

Video-mediation kan minder veilig aanvoelen dan face-to face mediation omdat één van de partijen bijvoorbeeld de mediation kan opnemen. Onze mediators bespreken dit nadrukkelijk aan het begin van de mediations en afspraken hierover worden vastgelegd. Dat betekent dat video-mediations veilig zijn voor alle partijen.

Constructief en prettige online video-mediation

Ik heb het (video) gesprek als constructief en prettig ervaren, ondanks al mijn emoties. Mede dankzij jouw heldere tussenstappen en samenvattingen, daarvoor mijn dank. Ik heb het video karakter gelukkig niet als nadelig ondervonden.

Deelnemer online video-mediation
Stap naar de oplossing

“De mediator was zeer prettig, professioneel en duidelijk. Voelde mij zeer op mijn gemak! De mediation waar ik tegenop zag bleek mede dankzij de mediator geen gigantische berg maar een stap naar de oplossing!”

Pedagogisch medewerker kinderopvang
Goede inschatting van de situatie

De mediator maakte een goede inschatting van de situatie, die afweek van wat voor de hand lag. Zij was bemoedigend, hielp mij om me om bij mezelf te blijven en niet alleen maar in de verdediging te gaan en me in een negatieve rol te laten dwingen.

Eigenaar Hospitality Branche
Integer

“Mijn mediator was een integere, goede luisteraar die tot kern doordringt. Rustig, aandachtig en heldere verwoording, zorgt voor een snelle afwikkeling.”

Eigenaar schoenenwinkel

Meer weten over online video-mediation?

Neem contact met ons op en kijk wat in jouw situatie de beste optie is.

  • Je kunt ons ook altijd direct bereiken door even te bellen naar  +31 (0)20 – 205 02 39
  • Result Mediation mag contact met mij opnemen over producten en diensten en andere inhoud die ik interessant zou kunnen vinden.