91% slagingspercentage
100% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Zakelijke mediation

Sinds 2004 helpt Result Mediation complexe zakelijke conflicten tussen organisaties op te lossen.
Bent u op zoek naar mediation tussen arbeidsrelaties, vind dan hier de juiste arbeidsmediator.

MfN gecertificeerde mediatorsAl meer dan 14 jaar actiefAltijd een zakelijke mediator in de buurt91% Slagingspercentage

Zakelijk mediation bij een conflict

Sinds 2004 helpt Result Mediation zakelijke conflicten op te lossen. Zakelijke samenwerkingsproblemen zijn vaak complex en daarom ondersteunen wij graag vroeg in het oplossingstraject om het juiste traject te kiezen en om conflicten niet verder te laten escaleren. Al onze zakelijk mediators hebben ruime zakelijke en juridische kennis en ervaring en wij zorgen ervoor dat de mediator die past bij de specifieke achtergrond en problematiek van de partijen wordt ingezet.

Een zakelijke mediator die past bij uw conflict

Hulp nodig? Felix Merks

Felix Merks is de lead zakelijk mediator voor Result Mediation. Felix is oprichter en directeur van Result Mediation (2004). Hij is een ervaren mediator, trainer en adviseur bij complexe onderhandelingen. Hij is gespecialiseerd in zakelijke (aandeelhouders-)conflicten en conflicten tussen bedrijven en overheden.

Als bestuurslid van stichting Nalatenschapsmediation richt hij zich daarnaast op het oplossen van conflicten in familiebedrijven. Hij is Master of Dispute Resolution (UvA) en is opgeleid tot trainer in onderhandelstrategie en vaardigheden aan Harvard Law School.

In conflict met je werknemer/werkgever

Naast zakelijke conflicten tussen organisaties lossen we ook conflicten tussen arbeidsrelaties op. Zodoende zorgen we voor een juiste werksituatie tussen werknemer en werkgever. 90% van alle mediations wordt binnen gemiddeld 6 weken afgerond.

Bekijk hier alles over arbeidsmediation

Weten of zakelijke mediation iets aan uw conflict kan doen? Neem vrijblijvend contact op via onderstaande knop of bel +31 (0)20 – 205 02 39

Hulp nodig?

Felix Merks

Mediator

Over Felix Merks

Felix Merks is mede-oprichter en directeur van Result Mediation (2004). Felix heeft een sterk juridische achtergrond en is mediator, trainer en adviseur bij complexe onderhandelingen. Zijn expertise en ervaring liggen met name bij complexe zakelijke conflicten waarbij diverse partijen betrokken zijn. Felix is lead zakelijk mediator voor Result Mediation.

Felix studeerde Nederlands recht aan de universiteit van Leiden. Na een periode in het bedrijfsleven volgde zijn post doctoraal Mediation opleiding bij het ADR-instituut te Amsterdams en ronde hij de Master opleiding Dispute Resolution (Universiteit van Amsterdam) cum laude af. Verder volgde internationaal o.a. de opleiding bij JAMS in New York (settlement mediation) en is Felix gecertificeerd Harvard negotiation trainer (Harvard Law School, Massachusetts)

Felix zijn mediation stijl wordt gekenmerkt door een sterke oplossingsgerichtheid te koppelen aan no-nonsense creativiteit. Cliënten beschrijven Felix ook als helder, doortastend en juridisch goed onderlegd. Naast mediator is Felix trainer op het gebied van Harvard onderhandelen, Mediation en interculturele conflicten.

Voornaamste werkterrein als mediator

 • Complexe zakelijke conflicten waarbij diverse partijen betrokken zijn.
 • Opzetten en begeleiden van pre-court assessment trajecten
 • Bestuursconflicten (directie, aandeelhouders en raden van commissarissen)
 • Conflicten binnen internationale organisaties

Onze zakelijke mediation diensten

Aangezien zakelijke conflicten kunnen variëren in het aantal partijen, issues en escalatiegraad, hebben wij in de loop der jaren de volgende interventies ontwikkeld:

 • het verzorgen van mediationtrajecten al dan niet in combinatie met:
  • juridisch advies van een oud-rechter (pre-court assessment),
  • bindend advies of
 • arbitrage (op deelgeschillen)
 • het voorzitten van vergaderingen over precaire onderwerpen,
 • het coachen van partijen bij complexe onderhandelingen,
 • het faciliteren van overleg tussen conflictpartijen

Conflictoplossers op topniveau

Result Mediation helpt u met het oplossen van zakelijke geschillen en conflicten. Steeds meer bedrijven, bestuurders en managers kiezen hiervoor omdat het een efficiënt alternatief is voor procederen. Onze conflictoplossers hebben een jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, vaak op topniveau, zijn opgeleid tot mediator, en hebben ervaring met:

 • Conflicten binnen bedrijven, bijvoorbeeld tussen aandeelhouder(s) en de directie, tussen directie en hoofd van een afdeling of binnen een bestuur.
 • Conflicten tussen bedrijven, bijvoorbeeld over joint-ventures, langdurige samenwerkingsverbanden, contractuele verplichtingen en concurrentieverhoudingen.
 • Het verbeteren van het functioneren van Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen en het oplossen van conflicten tussen samenwerkende partners
 • Een grote diversiteit aan andere conflicten en het optimaliseren van onderlinge verhoudingen en situaties.
Houdt spiegel voor

Prettig contact, houdt spiegel voor tijdens traject. Houdt rekening met de info die van beide partijen is ontvangen. Geduldig en meelevend op de momenten die daarom vragen.

Directeur bedrijfsvoering engineersbureau
Dooooorzettingsvermogen!

krachtig, De baas van het proces, confronterend, integer, dooooorzettingsvermogen!!!, positief, constructief, humor, relativerend.

Directeur HR internationaal bouwbedrijf
Snel en telefonisch

Mediation was geheel telefonisch en ging al vanaf het begin snel richting exit mediation. Knap hoe we telefonisch zo snel tot dit resulaat zijn gekomen.

Directeur technisch bedrijf
Tussen de regels luisteren

Kordate dame die weet waar ze het over heeft en goed tussen de regels door kan luisteren.

Dienstverlener in de uitvaartbranche
Zeer bekwaam

Onze mediator is zeer bekwaam in haar vak, legt alles goed uit, heeft begrip voor alle aanwezige, ben blij haar als mediator te hebben toegewezen.

Directeur/eigenaar in de bouw
Weet beweging te bewerkstelligen

"Eerlijk en oprecht, zegt waar het op staat, kijkt goed naar beide partijen, zet aan het denken en weet beweging te bewerkstelligen"

Partner ICT en consultancy
Optimaal resultaat

Professional in haar vak. Weet op de juiste momenten met de juiste partij mee te bewegen zodat van beide partijen optimale medewerking wordt bereikt. Zodoende wordt ook een optimaal resultaat behaald.

Partner projectmanagement bureau
Uw conflict opgelost krijgen? Met zakelijke mediation lossen wij 92% van de conflicten op.

Plan een vrijblijvend gesprek in met Felix Merks

Wat zijn de mogelijke interventies bij zakelijke mediation?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een conflict op te lossen, in het volgende afbeelding ziet u het overzicht van mogelijkheden van overeenstemming of van uitspraak/vonnis.

Wilt u vrijblijvend sparren over het eventueel starten van een intake proces dan kan u contact opnemen met ons kantoor op 020-2050241 om of vult u via onderstaande knop ons contactformulier in om teruggebeld te worden door Felix Merks, senior partner.

Result Mediation brengt oplossing dichterbij

De rol van de conflictoplosser verschilt per case. Vaak wordt afgesproken dat eerst met de partijen apart wordt gesproken. Vervolgens wordt het conflict geanalyseerd en een oplossingstraject voorgesteld. Als het geschil puur juridisch van aard is, kan met beide partijen worden afgesproken dat een gezaghebbende jurist (bijvoorbeeld een oud-rechter) de analyse maakt. Result Mediation begeleidt deze trajecten vaak met succes. In de praktijk is de oplossing vaak dichterbij dan gedacht.

Bekijk hier hoe zakelijke mediation werkt

Zakelijke mediation

Onze zakelijke mediators

Felix Merks
Mediator in International Organisations, Partner, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken
Jan Goossens
Arbeidsmediator, Coach, Partner, Zakelijke mediator
Bekijken
Elsbeth Snieders
Arbeidsmediator, Mediator in International Organisations, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken
Paul Smeele
Arbeidsmediator, Mediator in International Organisations, Zakelijke mediator
Bekijken
Dominique Maas
Arbeidsmediator, Mediator in International Organisations, Zakelijke mediator
Bekijken

Meer weten over zakelijke mediation?

Kom direct in contact met Felix Merks via onderstaand formulier

 • Wilt u ons direct bereiken, bel dan naar +31 (0)20 - 205 02 39
Kan ik een vrijblijvend gesprek krijgen?

Haalbaarheidsonderzoek

U kunt altijd een kosteloos telefonisch haalbaarheidsonderzoek met één van onze mediators krijgen. De mediator neemt dan met u de situatie door en bespreekt de opties die hij ziet. Wanneer de mediator denkt dat mediation geen goede optie is, zal hij dit ook zeggen.

Wat kost een mediation?

Het uurtarief van de mediator ligt tussen de € 200,- en € 350,-, afhankelijk van het soort conflict en de betrokken mediator. Bij een arbeidsmediation besteed de mediator gemiddeld 10 uur. Bij zakelijke mediations maakt de mediator voorafgaand aan de mediation een urenraming.

Wanneer is er sprake van een conflict?

Arbeidsmediation

Deze vraag is vaak minder belangrijk dan het oplossen van de situatie. De definitie van een arbeidsconflict is: ‘twee partijen, binnen de grenzen van een arbeidsorganisatie, hebben een arbeidsconflict als tenminste één van de partijen vindt dat de andere partij haar dwarsboomt of ergert. Dit kan zijn op arbeidsinhoud, arbeidsverhoudingen, arbeidsomstandigheden of arbeidsvoorwaarden’. In de mediation spreken wij over een “kwestie”  of een “situatie”.

Zakelijke mediation

Ook hier is de vraag of er wel of geen conflict is minder belangrijk dan het vinden van een oplossing voor de situatie. Wanneer een zakelijke relatie vastloopt en er te veel negatieve energie ontstaat gaat een mediator zorgen voor beweging. Zo ontstaat er duidelijkheid en een toekomstbeeld waar alle betrokkenen mee verder kunnen.

Hoe lang duurt een mediation?

Arbeidsmediation

Een arbeidsmediation duurt meestal 4 tot 6 weken. In die periode worden er meestal twee gesprekken gevoerd. En er kan afstemming plaatsvinden via e-mail of telefoon. Onze arbeidmediators besteden gemiddeld 10 uur aan een arbeidsmediation.

Zakelijke mediation

De duur van een zakelijke mediation is van te voren moeilijk vast te stellen. Dit kan heel snel gaan, bijvoorbeeld wanneer en een rechtzaak gepland staat en partijen voor die tijd in mediation tot een oplossing willen komen. Maar het kan ook langer duren, wanneer er veel partijen betrokken zijn bij de mediation en er zorgvuldige, formele besluitvorming dient plaats te vinden. Bij aanvang van het traject maakt de mediator een raming van de te besteden uren.

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikservaring. Ga hiermee akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.