91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Zakelijke mediation

Sinds 2004 helpt Result Mediation organisaties bij het oplossen van zakelijke conflicten. Dergelijke geschillen zijn vaak complex, wij bieden vrijblijvend een advies op maat aan over een mogelijke aanpak.

Is er sprake van spanningen in de arbeidsrelatie? Dan kan er gekozen worden voor arbeidsmediation. Lees hier meer over arbeidsmediaton.

MfN gecertificeerde mediatorsAl meer dan 15 jaar actiefComplexe zakelijke conflictenNationaal & Internationaal

Mediation bij een zakelijk conflict

Het is onze missie om partijen te helpen met het snel, zorgvuldig en succesvol oplossen van complexe geschillen buiten de rechter om. Wij doen dit al sinds 2004 en zijn met name actief op het gebied van:

 • Conflicten binnen bedrijven: onder andere tussen aandeelhouders, raad van commissarissen en leden van de directie, tussen directie en ondernemingsraad of binnen (medische-)maatschappen.
 • Conflicten tussen bedrijven: onder andere bij consortia of joint-ventures, langdurige samenwerkingsverbanden, contractuele verplichtingen en concurrentieverhoudingen.
 • Conflicten tussen overheden en maatschappelijke organisaties.
 • Aansprakelijkheidskwesties en verzekeringszaken.

Zakelijk conflict?

Zakelijke Mediation bij Result Mediation:

 • Ervaring
  Meer dan 15 jaar ervaring met complexe mediations
 • Expertise
  MfN registermediators met juridische en/of zakelijke werkervaring
 • Betrouwbaarheid
  Hoge klanttevredenheid, meer dan 87%
 • Duidelijkheid
  Vooraf heldere afspraken op papier

Weten of zakelijke mediation iets aan jouw conflict kan doen? Neem vrijblijvend contact op via onderstaande knop of bel +31 (0)20 – 205 02 39

Advies nodig bij een zakelijk conflict? Wij adviseren graag.

Plan een vrijblijvend gesprek in

Onze zakelijke mediation diensten

Aangezien zakelijke conflicten kunnen variëren in het aantal partijen, issues en escalatiegraad, hebben wij in de loop der jaren de volgende interventies ontwikkeld.

Het verzorgen van mediationtrajecten al dan niet in combinatie met:

 • Juridisch advies van een oud-rechter (pre-court assessment).
 • Bindend advies.
 • Arbitrage (op deelgeschillen).
 • Voorzitten van vergaderingen over precaire onderwerpen.
 • Coachen van partijen bij complexe onderhandelingen.
 • Faciliteren van overleg tussen conflictpartijen.

Conflictoplossers op topniveau

Result Mediation helpt jou met het oplossen van zakelijke geschillen en conflicten. Steeds meer bedrijven, bestuurders en managers kiezen hiervoor omdat het een efficiënt alternatief is voor procederen. Onze conflictoplossers hebben een jarenlange ervaring in het bedrijfsleven (vaak op topniveau), zijn opgeleid tot mediator en hebben ervaring met:

 • Conflicten binnen bedrijven.
 • Conflicten tussen bedrijven.
 • Verbeteren van het functioneren van Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen en het oplossen van conflicten tussen samenwerkende partners.
 • Een grote diversiteit aan andere conflicten en het optimaliseren van onderlinge verhoudingen en situaties.
Hulp nodig?

Felix Merks

Mediator

Over Felix Merks

Felix Merks is mede-oprichter en directeur van Result Mediation (2004). Felix heeft een sterk juridische achtergrond en is mediator, trainer en adviseur bij complexe onderhandelingen. Zijn expertise en ervaring liggen met name bij complexe zakelijke conflicten waarbij diverse partijen betrokken zijn. Felix is lead zakelijk mediator voor Result Mediation.

Felix studeerde Nederlands recht aan de universiteit van Leiden. Na een periode in het bedrijfsleven volgde zijn post doctoraal Mediation opleiding bij het ADR-instituut te Amsterdam en rondde hij de Master opleiding Dispute Resolution (Universiteit van Amsterdam) cum laude af. Verder volgde hij internationaal onder andere de opleiding bij JAMS in New York (settlement mediation) en is Felix gecertificeerd Harvard negotiation trainer (Harvard Law School, Massachusetts).

Felix zijn mediation stijl wordt gekenmerkt door een sterke oplossingsgerichtheid. Cliënten beschrijven Felix ook als helder, doortastend en juridisch goed onderlegd. Naast mediator is Felix trainer op het gebied van Harvard onderhandelen, Mediation en interculturele conflicten.

Voornaamste werkterrein als mediator

 • Complexe, zakelijke conflicten waarbij diverse partijen betrokken zijn.
 • Opzetten en begeleiden van pre-court assessment trajecten.
 • Bestuursconflicten (directie, aandeelhouders en raden van commissarissen).
 • Conflicten binnen internationale organisaties.
Houdt spiegel voor

Prettig contact, houdt spiegel voor tijdens traject. Houdt rekening met de info die van beide partijen is ontvangen. Geduldig en meelevend op de momenten die daarom vragen.

Directeur bedrijfsvoering engineersbureau
Dooooorzettingsvermogen!

krachtig, De baas van het proces, confronterend, integer, dooooorzettingsvermogen!!!, positief, constructief, humor, relativerend.

Directeur HR internationaal bouwbedrijf
Snel en telefonisch

Mediation was geheel telefonisch en ging al vanaf het begin snel richting exit mediation. Knap hoe we telefonisch zo snel tot dit resulaat zijn gekomen.

Directeur technisch bedrijf
Tussen de regels luisteren

Kordate dame die weet waar ze het over heeft en goed tussen de regels door kan luisteren.

Dienstverlener in de uitvaartbranche
Zeer bekwaam

Onze mediator is zeer bekwaam in haar vak, legt alles goed uit, heeft begrip voor alle aanwezige, ben blij haar als mediator te hebben toegewezen.

Directeur/eigenaar in de bouw
Weet beweging te bewerkstelligen

"Eerlijk en oprecht, zegt waar het op staat, kijkt goed naar beide partijen, zet aan het denken en weet beweging te bewerkstelligen"

Partner ICT en consultancy
Optimaal resultaat

Professional in haar vak. Weet op de juiste momenten met de juiste partij mee te bewegen zodat van beide partijen optimale medewerking wordt bereikt. Zodoende wordt ook een optimaal resultaat behaald.

Partner projectmanagement bureau

Wat zijn de mogelijke interventies bij zakelijke mediation?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een conflict op te lossen, in de illustratie zie je het overzicht van mogelijkheden van overeenstemming of van uitspraak/vonnis.

Wil je vrijblijvend sparren over het eventueel starten van een intake proces dan kun je contact opnemen met ons kantoor op +31 (0)20 – 205 02 39 of vul je het contactformulier op deze pagina in om teruggebeld te worden.

Result Mediation brengt oplossingen dichterbij

De rol van de conflictoplosser verschilt per case. Vaak wordt afgesproken dat eerst met de partijen apart wordt gesproken. Vervolgens wordt het conflict geanalyseerd en een oplossingstraject voorgesteld. Als het geschil puur juridisch van aard is, kan met beide partijen worden afgesproken dat een gezaghebbende jurist (bijvoorbeeld een oud-rechter) de analyse maakt. Result Mediation begeleidt deze trajecten vaak met succes. In de praktijk is de oplossing vaak dichterbij dan gedacht.

Zakelijke mediation

Onze zakelijke mediators

Felix Merks
Directie, Mediators in International Organisations, Partner, Trainer, Zakelijke Mediator
Bekijken
Dominique Maas
Arbeidsmediator, Mediators in International Organisations, Vertrouwenspersoon, Zakelijke Mediator
Bekijken
Elsbeth Snieders
Arbeidsmediator, Mediators in International Organisations, Trainer, Vertrouwenspersoon, Zakelijke Mediator
Bekijken
Maruca Overdijk
Arbeidsmediator, Zakelijke Mediator
Bekijken
Nicolaas van Everdingen
Arbeidsmediator, Zakelijke Mediator
Bekijken

Jouw zakelijke conflict oplossen?

Kom direct in contact via onderstaand formulier

 • Je kunt ons ook altijd direct bereiken door even te bellen naar  +31 (0)20 – 205 02 39
 • Result Mediation mag contact met mij opnemen over producten en diensten en andere inhoud die ik interessant zou kunnen vinden.
Kan ik een vrijblijvend gesprek krijgen?

Haalbaarheidsonderzoek

Je kunt altijd een kosteloos telefonisch haalbaarheidsonderzoek met één van onze mediators krijgen. De mediator neemt dan met jou de situatie door en bespreekt de opties die hij ziet. Wanneer de mediator denkt dat mediation geen goede optie is, zal hij dit ook zeggen.

Wat kost een mediation?

Het uurtarief van de mediator ligt tussen de € 200 en € 350, afhankelijk van het soort conflict en de betrokken mediator. Bij een arbeidsmediation besteedt de mediator gemiddeld 10 uur. Bij zakelijke mediations maakt de mediator voorafgaand aan de mediation een ureninschatting.

Wanneer is er sprake van een conflict?

Arbeidsmediation

Deze vraag is vaak minder belangrijk dan het oplossen van de situatie. De definitie van een arbeidsconflict is: ‘twee partijen, binnen de grenzen van een arbeidsorganisatie, hebben een arbeidsconflict als tenminste één van de partijen vindt dat de andere partij haar dwarsboomt of ergert. Dit kan zijn op arbeidsinhoud, arbeidsverhoudingen, arbeidsomstandigheden of arbeidsvoorwaarden’. In de mediation spreken wij over een ‘kwestie’  of een ‘situatie’.

Zakelijke mediation

Ook hier is de vraag of er wel of geen conflict is minder belangrijk dan het vinden van een oplossing voor de situatie. Wanneer een zakelijke relatie vastloopt en er te veel negatieve energie ontstaat, gaat een mediator zorgen voor beweging. Zo ontstaat er duidelijkheid en een toekomstbeeld waar alle betrokkenen mee verder kunnen.

Hoe lang duurt een mediation?

Arbeidsmediation

Een arbeidsmediation duurt meestal 4 tot 6 weken. In die periode worden er meestal twee gesprekken gevoerd en kan er afstemming plaatsvinden via e-mail of telefoon. Onze arbeidmediators besteden gemiddeld 10 uur aan een arbeidsmediation.

Zakelijke mediation

De duur van een zakelijke mediation is van tevoren moeilijk vast te stellen. Dit kan heel snel gaan, bijvoorbeeld wanneer en een rechtzaak gepland staat en partijen voor die tijd in mediation tot een oplossing willen komen. Maar het kan ook langer duren wanneer er veel partijen betrokken zijn bij de mediation en er zorgvuldige, formele besluitvorming dient plaats te vinden. Bij aanvang van het traject maakt de mediator een inschatting van de te besteden uren.