91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Gespreksbegeleiding bij spanning in de arbeidsrelatie

Soms ontstaan er spanningen binnen de werkrelatie. Een gesprek met elkaar hierover lukt niet of niet voldoende om de spanningen op te lossen. Wel willen jullie er met elkaar uitkomen en de relatie verbeteren. Het is belangrijk om dan toch het gesprek te voeren met elkaar. Een neutrale gespreksbegeleider helpt daarbij. Deze gespreksbegeleider borgt de vertrouwelijkheid, is onpartijdig en vakkundig en helpt een goed gesprek op gang te brengen.

Gecertificeerde gespreksbegeleidersAl meer dan 20 jaar actiefLandelijke dekking

Waarom gespreksbegeleiding?

Wanneer een goed gesprek nodig is om de lucht te klaren, maar dat samen niet lukt, is een gesprek met ondersteuning door een ervaren gespreksbegeleider een efficiënt middel. De ondersteuning is er op gericht deelnemers tot elkaar te brengen en de arbeidsrelatie te versterken. De gespreksbegeleider ondersteunt om te zorgen dat een ieder zijn verhaal kan doen en dat de kwesties die spelen op een respectvolle manier met elkaar besproken kunnen worden.

De gespreksbegeleiding wordt uitgevoerd door een zeer ervaren gespreksbegeleider met verstand van zaken. Deze persoon treedt op als gespreksbegeleider, expliciet niet als mediator. Hij of zij is geheel onafhankelijk en onpartijdig, wat door alle partijen als zeer prettig wordt ervaren. Vertrouwelijkheid wordt gewaarborgd. De gespreksbegeleider heeft bovendien een gedegen kennis van juridische en psychologische aspecten van arbeidsrelaties en kan deze indien nodig gebruiken.

Wat doet de gespreksbegeleider?

De gespreksbegeleider luistert naar jouw verhaal en ondersteunt jullie om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is en wat de mogelijkheden zijn om de spanningen op te lossen. Jullie maken afspraken met elkaar hoe jullie verder willen en hoe jullie de spanningen gaan oplossen.

Gespreksbegeleiding nodig?

Je ontvangt bij Result Mediation:

 • Expertise
  Al meer dan 20 jaar ervaring met spanningen op de werkvloer
 • Betrouwbaarheid
  Ervaren gespreksbegeleiders
 • Duidelijkheid
  Duidelijke afspraken op papier

Weten of gespreksbegeleiding kan helpen in jouw situatie? Neem vrijblijvend contact op via onderstaande knop of bel +31 (0)20 – 205 02 39

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek met ons in!

Een gespreksbegeleider inschakelen?

Werkwijze bij gespreksbegeleiding

Gespreksbegeleiding is in principe één gesprek. De werknemer is op de hoogte en akkoord met de ondersteuning door de gespreksbegeleider. Aan het begin van het gesprek spreken partijen geheimhouding af. In het gesprek zorgt de gespreksbegeleider ervoor dat er ruimte is voor het verwoorden van belangen en standpunten, en ziet erop toe dat er respectvol en luisterend met elkaar wordt gesproken. Indien nodig is er ruimte voor reflectie op de dynamiek in het gesprek en mogelijke begeleiding in het vervolg.

Mocht gespreksbegeleiding niet voldoende blijken en mediation toch gewenst zijn, dan kunnen wij alsnog een mediation traject opstarten. Om de onpartijdigheid te waarborgen, zal dan een andere mediator vanuit Result Mediation worden ingezet. Indien mediation ook via Result Mediation wordt ingezet, ontvang je 10% van de gespreksbegeleidingskosten terug.

Onze gespreksbegeleiders

Shanna Musters
Arbeidsmediator
Bekijken
Charles Luijten
Arbeidsmediator, Vertrouwenspersoon
Bekijken
Eveline Blondelle
Arbeidsmediator
Bekijken
Birgitta Smits
Arbeidsmediator, Mediators in International Organisations
Bekijken
Connie Witjens
Arbeidsmediator
Bekijken
Vraag en antwoord

Wij beantwoorden graag al jouw vragen.

Hoe lang duurt de gespreksbegeleiding?

De gespreksbegeleiding zal meestal één en maximaal twee gesprekken in beslag nemen.

Wat is de achtergrond van de gespreksbegeleiders?

De gespreksbegeleiding wordt gedaan door ervaren begeleiders met een mediationachtergrond, met ruime ervaring op het gebied van arbeidsrelaties. Wij werken door heel Nederland.

Wat kost gespreksbegeleiding en wie betaalt de kosten?

Meestal wordt gespreksbegeleiding betaald door de werkgever. Het kan zijn dat een eventuele verzuimverzekeraar van de werkgever bijdraagt in de kosten. Dit kan de werkgever met zijn verzuimverzekeraar bespreken.

Hoe verschilt gespreksbegeleiding van mediation?

Mediation vindt plaats conform de regels van de Mediationfederatie Nederland die juridisch de vertrouwelijkheid, onafhankelijkheid en onpartijdigheid van de mediator waarborgt. Bij gespreksbegeleiding worden alleen afspraken gemaakt over de geheimhouding. Zodra er juridische kwesties of vraagstukken (gaan) spelen, is gespreksbegeleiding geen optie meer. Dan dient mediation ingezet te worden.

Tijd om in contact te komen

Weten of Result Mediation jou kan helpen met een gespreksbegeleider? Neem vrijblijvend contact op via het onderstaande formulier.

 • Je kunt ons ook altijd direct bereiken door even te bellen naar  +31 (0)20 – 205 02 39
 • Result Mediation mag contact met mij opnemen over producten en diensten en andere inhoud die ik interessant zou kunnen vinden.