91% slagingspercentage
100% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Bindend advies

Onpartijdige deskundigeArbiters en gezaghebbende juristenVoorkom langdurig proces bij de rechter

Beslissing door onpartijdige deskundige

Bij een bindend advies wordt een geschil bindend beslist door een onpartijdige deskundige. Een bindend advies is een effectieve manier om een beslissing te krijgen over een geschil zonder een langdurig en uitdijend proces via de rechter. Het gaat sneller: de procedure wordt afgestemd op de situatie en er wordt voor het specifieke geschil een adviseur gekozen.

Tijdens een mediation

Soms wordt er tijdens een mediation door partijen besloten om een deel van het geschil aan een bindend adviseur voor te leggen. Dit bijvoorbeeld wanneer een ‘laatste los eindje’ neerkomt op een juridisch vraagstuk waar de partijen graag uitsluitsel over krijgen. Samen met de mediator formuleren partijen een duidelijke vraag. Bij het indienen van de vraag verplichten partijen zich tot het naleven van het oordeel van de bindend adviseur. De bindend adviseur zal de vraag gemotiveerd beantwoorden.

Esther Plompen

Esther Plompen (1972) is jaren als advocaat werkzaam geweest, met nadere focus op arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Zij was onder meer betrokken bij grote reorganisaties met de daarmee samenhangende complexe verhoudingen tussen verschillende bedrijfsorganen alsook individuen, en bij tal van internet start-ups en overnames inclusief de uitdagende onderhandelingen daaromtrent.

Meer weten over bindend advies?

We komen graag in contact met u.

  • Wilt u ons direct bereiken, bel dan naar +31 (0)20 - 205 02 39

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikservaring. Ga hiermee akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.