91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons
Marieke Vreugdenhil

Marieke Vreugdenhil

ArbeidsmediatorZakelijke Mediator

Goede balans tussen mensgerichtheid en zakelijkheid

  • Verbindend en open
  • Pragmatisch en oplossingsgericht
  • Bevlogen en energiek

Marieke heeft een achtergrond in zakelijke dienstverlening, arbeidsbemiddeling, coaching, training en organisatieontwikkeling. Gecombineerd met haar rol als Senior Adviseur binnen met name de overheid, waar zij vooral te maken krijgt met (verplichte/gewenste) arbeidsmobiliteit waar vaak een conflict aan ten grondslag ligt, heeft zij goed zicht op het speelveld waarin conflicten zich bevinden en de verschillende belangen die hierin spelen. Zowel in leidinggevende, adviserende als ook in commerciële functies heeft zij de afgelopen 25 jaar ruime ervaring opgedaan en in veel bedrijven een kijkje in de keuken kunnen nemen. Dit maakt dat zij zich goed kan inleven in werksituaties en de belangen die er spelen op de werkvloer. Vanuit haar meer dan 15 jaar ervaring als coach en trainer weet Marieke als geen ander de juiste vragen te stellen en zo zicht te krijgen op wat er werkelijk speelt om vandaaruit partijen te faciliteren om samen tot een duurzame oplossing te komen. Naast haar werk als MfN-registermediator zet Marieke zich in als Buurtbemiddelaar bij conflicten tussen buren in haar woonplaats Apeldoorn.

Hulp nodig?

Marieke Vreugdenhil

Marieke Vreugdenhil aan het woord

Al ruim 25 jaar ben ik actief in het veld van beweging en ontwikkeling van mens en organisatie. Een interessant werkveld waar ik regelmatig te maken krijg met situaties die in een impasse terecht zijn gekomen. Soms individueel bij mensen die vastlopen in hun eigen ontwikkeling en vaak ook op organisatieniveau waarbij relaties onder druk komen te staan en er regelmatig een situatie ontstaat van het ‘tegenover’. Vanuit dit ‘tegenover’ ontstaat er vaak een sfeer van onbegrip en wantrouwen. Gevoelens als: ‘Kan ik of durf ik nog wel open te zijn? En wat voor gevolgen gaat dat eventueel hebben?’, kunnen ervoor zorgen dat die ontstane impasse voortduurt en steeds groter en onoverbrugbaarder wordt.

Ik begeleid als mediator graag in het proces waarin partijen zich weer gezien en gehoord weten en er ruimte ontstaat om echt naar elkaars verhaal te luisteren. Niet blijven hangen in de impasse van standpunten en gelijk hebben; wel met elkaar verkennen welke belangen voor beide partijen belangrijk zijn. Van standpunten naar belangen is de stap die nodig is om met elkaar tot een duurzame oplossing te komen. Als energieke verbinder met een open en doortastende houding faciliteer ik in dit proces. Met elkaar de weg van het verleden naar nieuw perspectief in de toekomst gaan.

Onze mensen

Rob Zonneveld

Arbeidsmediator

Bekijken

Paul Smeele

Arbeidsmediator, Mediators in International Organisations, Zakelijke Mediator

Bekijken

Nicolaas van Everdingen

Arbeidsmediator, Zakelijke Mediator

Bekijken

Marianne Dijkhuizen

Arbeidsmediator

Bekijken

Axel Blanker

Arbeidsmediator

Bekijken