91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons
Rob Zonneveld

Rob Zonneveld

Arbeidsmediator

Rob Zonneveld, oplossingsgerichte practicus

  • Heeft een betrokken aanpak
  • Betrouwbaar en oprecht
  • Flexibel en accuraat

Rob is sinds augustus 2000 werkzaam als MfN-registermediator en aangesloten bij Result Mediation. Hij is vele jaren werkzaam geweest als Personeelsmanager bij diverse grote bedrijven en kreeg in deze rol veelvuldig te maken met (het oplossen van) conflicten. Door deze ervaringen heeft Rob veel kennis opgedaan van het arbeidsrecht, wat goed van pas komt in zijn rol als mediator. Als mediator is hij gespecialiseerd in het oplossen van arbeidsgeschillen en heeft tevens ruime ervaring in burengeschillen. Rob denkt graag mee met partijen, zoekt naar praktische oplossingen en rond vele mediations tot volle tevredenheid van de partijen af.  

Hulp nodig?

Rob Zonneveld

Rob Zonneveld aan het woord

Een conflict klinkt in eerste instantie altijd zwaar, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Doorgaans is er bij (één van de) partijen spanning of irritatie ontstaan door onduidelijkheden in de onderlinge communicatie. Of er is überhaupt onvoldoende communicatie tussen beide. Door irritaties bespreekbaar te maken en deze te benoemen kan er al snel begrip voor elkaar ontstaan. Hier wordt de basis voor het zoeken van een oplossing gevormd. 

Mediation betekent voor mij het actief meedenken en -praten met de partijen. Mijn jarenlange ervaring speelt daarbij in positieve zin een belangrijke bijdrage. Toch blijft iedere kwestie bijzonder en uniek. Een oplossing dient uiteindelijk de keuze van de partijen zelf te zijn en moet zoveel mogelijk voldoen aan alle belangen die er spelen. Het is voor mij steeds weer een uitdaging om partijen daartoe te brengen.

Partijen kunnen van mij deskundigheid en een luisterend oor verwachten. Als mediator streef ik naar voortvarendheid en het benutten van de mogelijkheden. Ik blijf te allen tijde onpartijdig en neutraal en begeleid partijen actief door de verschillende fasen van het mediationproces heen. Mijn doel is altijd om partijen met wederzijds respect naar een langdurige en structurele oplossing te helpen. 

Van de partijen verwacht ik volledige commitment. Dat betekent dat zij actief en constructief deelnemen aan het gesprek en reflecteren naar hun eigen rol in het conflict. Het is daarnaast belangrijk dat de deelnemers openstaan voor het bespreken van de diverse mogelijkheden die kunnen leiden naar een oplossing. 

Ervaringen & specialisaties

Sinds 2000 meer dan 700 mediations succesvol afgerond, over:

  • Arbeidsvoorwaarden
  • Functioneren
  • Onderlinge communicatie
  • Stijl van leidinggeven
  • Gedrag en houding jegens anderen 
  • Onvrede over werkplek
  • Kwesties in relationele sfeer
Iedere kwestie is bijzonder en uniek. Rob Zonneveld

Onze mensen

Rob Zonneveld

Arbeidsmediator

Bekijken

Paul Smeele

Arbeidsmediator, Mediators in International Organisations, Zakelijke Mediator

Bekijken

Nicolaas van Everdingen

Arbeidsmediator, Zakelijke Mediator

Bekijken

Marianne Dijkhuizen

Arbeidsmediator

Bekijken

Axel Blanker

Arbeidsmediator

Bekijken