91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons
Robert de Roos

Robert de Roos

ArbeidsmediatorZakelijke Mediator

Robert de Roos, ervaren mediator-jurist die oplossingen snel binnen bereik brengt

  • Schept een ontspannen sfeer
  • Kan zich goed inleven in de persoon en belangen 
  • Komt snel tot de kern

Robert de Roos is MfN-registermediator, gecertificeerd arbeidsmediator en tevens lid van de Vereniging Arbeidsmediators Nederland en de Nederlandse Vestiging van Mediation Advocaten. In zijn functies als mediator, advocaat, bedrijfsjurist en leidinggevende, alsmede in nevenfuncties als honorair consul en vertrouwenspersoon, heeft hij meer dan 40 jaar ervaring opgedaan in het oplossen van conflicten. Tegenwoordig is Robert ook bestuurder van een pensioenfonds en lid van twee schadecommissies; rollen waarin een evenwichtige benadering van betrokken belangen voorop staat. Als mediator legt hij zich vooral toe op arbeidskwesties, samenwerkingsproblemen en conflicten in de zakelijke sfeer bij zowel grote als kleinere bedrijven. Door zijn ervaring als hoofd juridische zaken in Europa, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië is Robert gewend om te gaan met culturele verschillen. 

Hulp nodig?

Robert de Roos

Robert de Roos aan het woord

Een conflict is als een ijsberg. Het topje is zelden het werkelijke probleem, maar partijen beginnen toch meestal hierover. Dat komt omdat dit de directe aanleiding voor de mediation is. Het echte conflict is echter het onzichtbare gedeelte van de ijsberg dat onder de oppervlakte ligt. Dit zijn bijvoorbeeld – soms al jaren onderdrukte – emoties en behoeften, scheefgegroeide verhoudingen of ongewenst gedrag door organisatieculturen. Als advocaat en bedrijfsjurist heb ik talloze conflicten en rechtszaken meegemaakt, waarbij de zaken zich soms jaren voort sleepten. Mediation is een veel effectievere en snellere methode om een kwestie menselijker en praktischer op te lossen. Daar draag ik heel graag mijn steentje aan bij.

Tijdens mijn mediations creëer ik een veilige omgeving en schep ik een ontspannen sfeer waarin partijen goed hun verhaal kunnen doen. Ik zorg ervoor dat ze zich door mij gehoord voelen en gaandeweg beter van elkaar gaan begrijpen waar de schoen wringt en de pijn zit. Als partijen een één-op-één-gesprek met mij willen, dan geef ik hen altijd die gelegenheid. Ik help partijen in te zien dat er achter elk conflict legitieme belangen en behoeften schuilgaan en begeleid hen bij het in kaart brengen hiervan.

Ik ga ervan uit dat partijen die aan een mediation beginnen ook oprecht willen dat hun mediation slaagt. Ik verwacht dus dat ze daar hun best voor willen doen. De kwaliteit van de mediator is een belangrijke factor in het mediationproces, maar zonder de positieve inzet van partijen kan geen enkele mediation slagen.

Ervaringen & specialisaties

Sinds 2015 meer dan 100 mediations succesvol afgeronde, waaronder: 

  • Mediation tussen grootwinkelbedrijf en hooggeplaatste leidinggevende
  • Conflict tussen bedrijf in biomedische sector en drie werknemers uit één familie
  • Conflict tussen apotheker met niet-Nederlandse wortels en langst dienende assistente.
  • Conflict in huisartsenpraktijk tussen artsen en assistenten en assistenten onderling 
  • Conflict over stijl van leidinggeven en communicatie in NL vestiging van Aziatisch bedrijf
  • Conflict tussen groot aannemingsbedrijf en projectmanager.
Het echte conflict is het onzichtbare gedeelte van de ijsberg dat onder de oppervlakte ligt. Robert de Roos

Onze mensen

Rob Zonneveld

Arbeidsmediator

Bekijken

Paul Smeele

Arbeidsmediator, Mediators in International Organisations, Zakelijke Mediator

Bekijken

Nicolaas van Everdingen

Arbeidsmediator, Zakelijke Mediator

Bekijken

Marianne Dijkhuizen

Arbeidsmediator

Bekijken

Axel Blanker

Arbeidsmediator

Bekijken