91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons
Mediator Puck Wiggers

Puck Wiggers

Arbeidsmediator
Arbeidsmediator

Puck Wiggers, bruggenbouwer in arbeidsconflicten

  • Praktisch en resultaatgericht
  • Open houding en energiek
  • Verbindend en geïnteresseerd

Puck Wiggers is een betrokken mediator en gespecialiseerd in arbeidsconflicten. Zij heeft 20 jaar werkervaring zowel bij overheid als bedrijfsleven. Na haar studie Bestuurskunde heeft zij o.a. geruime tijd bij de Provincie Utrecht gewerkt in diverse functies. Het liefst opereerde zij tussen de partijen en bracht zij gemeenten, corporaties en ontwikkelaars bij elkaar om aan concrete oplossingen te werken. Daarbij was conflictbemiddeling aan de orde van de dag en pakte zij een oplossingsgerichte rol. In de afgelopen jaren heeft zij met haar partner een strategisch adviesbureau opgericht waar zij de HR op zich heeft genomen en meerdere projecten uitvoerde.
Puck is MfN-registermediator en houdt van aanpakken. Ze is oprecht geïnteresseerd in het verhaal achter het conflict, heeft een verbindende aanpak en probeert zo partijen samen naar een oplossing te bewegen. In haar vrije tijd is Puck buurtbemiddelaar en zet zij haar competenties ook daar in.

Hulp nodig?

Puck Wiggers

Arbeidsmediator

Puck Wiggers aan het woord

In het werk bestaan talloze conflicten, de hele dag door en in allerlei soorten en maten. En gelukkig maar, want zonder wrijving geen glans! Ik zie een conflict niet meteen als negatief, want het kan veel duidelijkheid verschaffen en winst opleveren. Helaas zijn sommige conflicten hardnekkig en hebben ze zo’n impact dat het samenwerking in de weg staat. De communicatie verloopt steeds stroever en men kan minder van elkaar hebben. De werksfeer gaat eronder leiden en ook andere collega’s krijgen last van de situatie. Als de emoties hoger gaan oplopen, ontstaat er nog meer stress en soms zelfs fysieke klachten. Door het conflict tijdig aan te pakken kan je deze neerwaartse spiraal doorbreken.

Voor mij is mediation de kunst van het ontwarren én partijen samen laten zoeken naar een oplossing. Een hoog opgelopen conflict heeft bijna nooit één oorzaak of een makkelijk aanwijsbare reden. Het is meestal een optelsom van diverse gebeurtenissen op het werk en van de verschillende persoonlijkheden of karakters.
Deze optelsom wil ik ontwarren zodat ieder inzicht krijgt in waar de schoen écht wringt. Want pas daarna kan je vooruit kijken en stappen zetten. Samen zoeken naar een oplossing die voor beide partijen goed voelt. En die toekomstbestendig is, want je wilt niet na een paar maanden weer met elkaar in herhaling vallen.

Ik help partijen graag in het proces van ontwarren en een oplossing zoeken. Ik ondersteun beide partijen, dat doe ik onafhankelijk en neutraal. Ik help met inzichtelijk maken waar de schoen wringt, wat er écht speelt. En ik doe mijn best om partijen weer op een constructieve manier met elkaar te laten praten en dat ze elkaars verhaal (willen) horen. Ik ga op zoek naar ieders wensen en behoeftes, maar ook naar eventuele zorgen die er zijn. Dat doe ik zorgvuldig, maar ik zorg tegelijkertijd voor voldoende voortgang. Het is belangrijk dat er een setting is waarbij partijen zich veilig en vertrouwd voelen om ook emoties te tonen. En ik zet me in om partijen te begeleiden bij het zoeken naar een oplossing die voor beiden goed voelt, waar zij mee verder kunnen.

Mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Ik verwacht van partijen dat ze naar elkaar luisteren en zich actief inzetten om samen naar een oplossing te zoeken. Als men luistert naar elkaar en er voor open staat om te bewegen, is de kans het grootst dat er een oplossing komt die voor beiden acceptabel en duurzaam is.

Bruggenbouwer in arbeidsconflicten Puck Wiggers

Onze mensen

Rob Zonneveld

Arbeidsmediator

Bekijken

Paul Smeele

Arbeidsmediator, Mediators in International Organisations, Zakelijke Mediator

Bekijken

Nicolaas van Everdingen

Arbeidsmediator, Zakelijke Mediator

Bekijken

Marianne Dijkhuizen

Arbeidsmediator

Bekijken

Axel Blanker

Arbeidsmediator

Bekijken