Marianne Dijkhuizen

Arbeidsmediator, gevestigd te Heerenveen

Klanten over Marianne:

“Geweldige dame, sloeg snel de spijker op zijn kop. Persoonlijk heb ik veel aan haar gehad. Ook na afronding van het geheel.”

“Kordate dame met vele kwaliteiten. Ze kan goed luisteren, schakelen en verbanden leggen.”

Marianne is sinds 2001 werkzaam als mediator en heeft een achtergrond in algemeen- en PO&O management bij verschillende organisaties in diverse branches. Haar gespecialiseerde kennis is terug te herleiden in de economisch-juridische kant van bedrijfsorganisaties en van daaruit heeft Marianne zich ontwikkeld in verschillende aspecten van communicatie waaronder mediation, conflictmanagement en  conflictpreventie. Marianne is een zeer ervaren mediator op het gebied van arbeidsconflicten en samenwerkingsconflicten Zij heeft ervaring met groepsmediations en conflicten waarbij sprake is van een zeer hoog escalatieniveau.

Marianne is naast registermediator werkzaam als vertrouwenspersoon, ombudsman en klachtenonderzoeker. Haar onderzoeken richten zich veelal in samenwerking met een tweede onderzoeker, naar meldingen en signalen inzake ongewenst gedrag.

“Als mensen mij vragen wat je nu eigenlijk moet kunnen om mijn vak uit te oefenen, dan zeg ik altijd dat je je zoveel mogelijk moet proberen in anderen te verplaatsen. Zoek de drijfveren van iemand en tracht ze te begrijpen. Ik beschouw mediation als een communicatief proces in de juridische arena. Mediation als preventieve tool tegen (verdere) escalatie van conflicten en juridische processen. Tijdens het proces is ruimte voor het vergroten van begrip voor elkaars standpunten, belevingen en visies.”