91% slagingspercentage
100% klanttevredenheid
100% inzet van ons

One day mediation

De essentie van one day mediation: snel en effectief. Alle betrokkenen weten waar ze aan beginnen en worden aangespoord om tot een oplossing te komen.

Snel en EffectiefWij lossen 91% van de conflicten opMfN Registermediators

Snel naar een gezamenlijke oplossing

In een ochtend of een middag een gezamenlijke oplossing bereiken of in ieder geval het begin ervan. Snel en effectief. Dat is de essentie van One day mediation. Het grote voordeel ervan is dat alle betrokkenen precies weten waar ze aan beginnen, overzien hoe lang het traject duurt en worden aangespoord om naar een oplossing te zoeken. Ook de kosten (vaste prijs) zijn vooraf duidelijk.

Voor alle vormen van mediation

De One day mediation kan voor alle vormen van mediation worden toegepast, bijvoorbeeld bij een burengeschil of een arbeidsconflict. De afspraak wordt gemaakt met partijen of een verwijzer. Een goede voorbereiding is essentieel voor de slagingskans van de gezamenlijke bijeenkomst. De mediator inventariseert vooraf en plant, wanneer de informatie compleet is, de bijeenkomst.

Weten of one day mediation mogelijk is voor uw arbeidsconflict? Neem vrijblijvend contact op via onderstaande knop of bel +31 (0)20 – 205 02 39

Uw conflict opgelost krijgen? Met arbeidsmediation lossen wij 92% van de conflicten op.

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek met ons in!

Diederik Diercks
Arbeidsmediator, Directie, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken

Werkwijze One day mediation

De One day mediation kan voor alle vormen van mediation worden toegepast, bijvoorbeeld bij een burengeschil of een arbeidsconflict. De afspraak wordt gemaakt met partijen of een verwijzer. Een goede voorbereiding is essentieel voor de slagingskans van de gezamenlijke bijeenkomst. De mediator inventariseert vooraf en plant, wanneer de informatie compleet is, de bijeenkomst.

Voorbereiding van One day mediation

Een goede voorbereiding van One day mediation is essentieel. De mediator vraagt telefonisch en/of per e-mail bij de deelnemers de relevante stukken op en bespreekt hij hoe zij zich kunnen voorbereiden. De op te lossen kwestie moet uit de stukken tot in detail duidelijk worden, ook waar het gaat om juridische informatie met stukken waartussen vaak een onderling verband bestaat. De gezamenlijke bijeenkomst wordt gepland als de informatie voor de mediator compleet is.

Vraag en antwoord

Wij beantwoorden graag al uw vragen

Hoe lang duurt een mediation?

Arbeidsmediation

Een arbeidsmediation duurt meestal 4 tot 6 weken. In die periode worden er meestal twee gesprekken gevoerd. En er kan afstemming plaatsvinden via e-mail of telefoon. Onze arbeidmediators besteden gemiddeld 10 uur aan een arbeidsmediation.

Zakelijke mediation

De duur van een zakelijke mediation is van te voren moeilijk vast te stellen. Dit kan heel snel gaan, bijvoorbeeld wanneer en een rechtzaak gepland staat en partijen voor die tijd in mediation tot een oplossing willen komen. Maar het kan ook langer duren, wanneer er veel partijen betrokken zijn bij de mediation en er zorgvuldige, formele besluitvorming dient plaats te vinden. Bij aanvang van het traject maakt de mediator een raming van de te besteden uren.

Wat kost een mediation?

Het uurtarief van de mediator ligt tussen de € 200,- en € 350,-, afhankelijk van het soort conflict en de betrokken mediator. Bij een arbeidsmediation besteed de mediator gemiddeld 10 uur. Bij zakelijke mediations maakt de mediator voorafgaand aan de mediation een urenraming.

Wie betaalt de mediation?

Arbeidsmediation

Bijna alle arbeidsmediations worden betaald door de werkgever. Deze is vanuit de Arbowet verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden en de kosten die daarbij horen. Een arbeidsconflict hoort daarbij. Overigens mag een werknemer ook meebetalen.

Zakelijke mediation

Bij zakelijke mediations worden de kosten over het algemeen gedeeld door de betrokken partijen. Hier worden voor aanvang van de mediation afspraken over gemaakt.

Mag ik iemand meenemen naar de mediation?

Alles in de mediation gaat in overleg, dit dus ook. Wanneer één van de partijen iemand mee wil nemen, zal de mediator of ons casemanagement dat met de andere partij bespreken. Om ervoor te zorgen dat er balans aan tafel is, kan de andere partij dan ook iemand meenemen.

Waarom zou ik iemand meenemen?

Soms vinden mensen het prettig als ze achteraf met iemand kunnen bespreken wat er gebeurde en gezegd werd. In andere gevallen willen ze hun (juridisch) adviseur meenemen. Ook gebeurt het dat er binnen de situatie verschillende verantwoordelijken zijn die allen aan tafel moeten zitten om zo mandaat voor de hele oplossing te hebben.

De mediator zorgt ervoor dat het gesprek in principe gevoerd wordt door de direct betrokkenen (werkgever/werknemer, partners, aandeelhouders).

Onze arbeidsmediators

Carine van Cleeff

Arbeidsmediator

Bekijken

Diederik Diercks

Arbeidsmediator, Directie, Trainer, Zakelijke mediator

Bekijken

Esther Plompen

Arbeidsmediator, Mediator in International Organisations, Zakelijke mediator

Bekijken

Axel Blanker

Arbeidsmediator

Bekijken

Dominique Nelissen

Arbeidsmediator, Trainer, Zakelijke mediator

Bekijken

Meer weten over One Day Mediation?

Kom direct met ons in contact om de mogelijkheden te bespreken

  • Wilt u ons direct bereiken, bel dan naar +31 (0)20 - 205 02 39

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikservaring. Ga hiermee akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.