91% slagingspercentage
100% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Opleiding

MfN-basisopleiding Mediation

Volg de opleiding 'MfN-basisopleiding Mediation' bij Result Mediation.
Geaccrediteerd door de MfNInclusief twee dagen co-mediationBeoordeeld met een 9,2Sinds 1995 meer dan 2.000 professionals opgeleid

Professioneel mediator worden

Een mediation opleiding starten? Mediation wordt steeds vaker ingezet om conflicten te voorkomen en op te lossen. Result Mediation is het grootste mediationkantoor van Nederland. Onze MfN-basisopleiding Mediation is een kwalitatief hoogwaardige mediation opleiding waarin onze kennis en praktijkervaring samenkomen.

De vaardigheden van een succesvol mediator ontwikkelt u het best met een intensief en aaneengesloten programma. Er is daarom ook een groot verschil tussen mediation opleidingen. Door de compacte vorm van onze MfN-basisopleiding Mediation gaat u in uw kern voelen waar het bij mediation om gaat. Met onze vier zeer ervaren mediators en trainers (Dominique Nelissen, Felix Merks, Elsbeth Snieders, en Diederik Diercks) ontwikkelt u in twee blokken van drie dagen uw basishouding als mediator en uw mediationvaardigheden.

U wordt intensief getraind in alle aspecten van mediation. U oefent veelvuldig in de rol van mediator. Zo zult u niet alleen op theorie, maar vooral ook op basis van de praktijk een mediator worden. U ervaart hoe het is om mediator te zijn en wat mediation met partijen doet. U leert te focussen op wensen in plaats van op verwijten en u helpt mensen van standpunten naar de achterliggende belangen te bewegen. U krijgt inzicht in uw eigen houding in een conflict, uw kracht en uw valkuilen als mediator.

 • Geaccrediteerd door de MfN
 • Onze opleiding wordt met een 9,2 gewaardeerd
 • Ervaren trainers met veel praktijkervaring
 • Persoonlijke lessen in kleine groepen
 • Sinds 1995 meer dan 2.000 professionals opgeleid

Meelopen met één van onze ervaren mediators

U loopt in de opleiding twee dagen in een actieve rol mee met een ervaren mediator van Result Mediation. Wij zijn de enige opleider in Nederland die dit kunnen aanbieden. Onze mediators werken fulltime en doen op jaarbasis ieder meer dan 120 zaken. Door mee te lopen met één van onze mediators doet u een schat aan ervaring op. Ervaring die u weer kunt gebruiken bij het praktijkexamen van de MfN.

Hier vindt u meer informatie over het MfN-register en de toetredingseisen.

Schrijf je direct in!

Het aantal plaatsen is beperkt, dus vul nu het formulier in om uw plek te reserveren.
Nog maar 6 plaatsen beschikbaar voor november 2019!
Klantverhalen

Intens en inspirerend. Gaaf. Uiteindelijk valt alles op zijn plek.

Ik heb intens genoten. Door de compacte vorm ga je het in je kern voelen. Intensief met de groep, veilig, kan niet wachten om te beginnen.

De verschillende aanpak van de drie docenten had een duidelijke meerwaarde. Een goede combinatie.

Supergaaf, goed, veel verdieping. Ik ben een stuk verder, dit gaat werken.

Deze training stond al langer op mijn bucketlist. Eerst ontregelen en dan inregelen. Wat ben ik blij dat ik geweest ben.

Confronterend en leerzaam, drie trainers met aanvullende aanpakken, veel oefenen is goed, daar leer je het meeste van. Geen last gehad van mijn allergie voor soft skills.

Compact format werkt heel erg goed. Heb me als een spons volgezogen.

Wat kun je veel met elkaar bereiken in een veilig leerklimaat. Aangenaam verrast en veel geleerd. Veel gelachen trouwens ook.

Opleidingsdata november 2019
Dag 1, 06 november 2019 09:15 - 21:00 (met overnachting)
Dag 2, 07 november 2019 08:30 - 21:00 (met overnachting)
Dag 3, 08 november 2019 08:30 - 16:00
Dag 4, 11 november 2019 09:00 - 21:00 (met overnachting)
Dag 5, 12 november 2019 09:00 - 21:00 (met overnachting)
Dag 6, 13 november 2019 08:30 - 16:00
Dag 7, 20 november 2019 09:30 - 17:30
Opleidingsdata maart/april 2020
Dag 1, 25 maart 2020 09:15 - 21:00
Dag 2, 26 maart 2020 08:30 - 21:00
Dag 3, 27 maart 2020 08:30 - 16:00
Dag 4, 30 maart 2020 09:00 - 21:00
Dag 5, 31 maart 2020 09:00 - 21:00
Dag 6, 01 april 2020 08:30 - 16:00
Dag 7, 08 april 2020 09:30 - 17:30

Uw trainers

Uw trainers zijn Dominique Nelissen, Felix Merks, Elsbeth Snieders en Diederik Diercks, ieder met uitgebreide kennis en ervaring in het mediationvak.

Felix Merks
Arbeidsmediator, Mediator in International Organisations, Partner, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken
Dominique Nelissen
Arbeidsmediator, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken
Elsbeth Snieders
Arbeidsmediator, Mediator in International Organisations, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken
Diederik Diercks
Arbeidsmediator, Directie, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken

Indeling van lesblokken

Blok I (3 dagen, met overnachting)

Mediation betekent dat partijen hun onderhandeling voortzetten onder leiding van een mediator. Veel van wat belangrijk is voor onderhandelen, is dat ook voor mediation. Een mediation is immers niets anders dan een begeleide onderhandeling. Daarom richten we de aandacht in het eerste blok op die aspecten van onderhandelen die voor mediation relevant zijn. Aan de orde komen de Harvard-onderhandelingsmethode, conflicttheorie en de toepassing ervan, communicatie, creativiteit, macht en invloed en effecten van de basishouding gekoppeld aan persoonlijke integriteit.

De benodigde theorie wordt bondig uiteengezet. Vervolgens krijgen de deelnemers volop de gelegenheid de essentie van de theorie aan den lijve te ondervinden en ermee te experimenteren. Hiervoor worden specifieke oefeningen en rollenspellen gebruikt die ten dele met video worden nabesproken.

Blok II (3 dagen, met overnachting)

Tijdens de tweede drie dagen richten we de aandacht volledig op het mediationproces. In zes cases komen alle fasen van het proces aan de orde. Al doende komen structuur, vereiste basishouding en sociale vaardigheden uitgebreid aan de orde. U oefent intensief en veelvuldig in de rol van mediator. Daarnaast is er aandacht voor zaken als registratie, PE-activiteiten, ethiek en de institutionele kant van mediation.

Juridische dag (1 dag)

De zesdaagse training wordt gevolgd door de juridische dag die specifiek ingaat op de juridische aspecten van mediation. Aan de orde komen de mediationovereenkomst, het MfN- mediationreglement, de vaststellingsovereenkomst, gedragsregels voor de mediator en dergelijke. De dag is erop gericht dat u de juridische aspecten van mediation op een natuurlijke wijze een plaats kunt geven in het proces van mediation.

Praktijkdagen (2 dagen)

U loopt twee hele dagen mee met een ervaren mediator van Result Mediation, tijdstip nader te bepalen. De mediator zal steeds met u de gesprekken voorbespreken en aan het eind van de dag kort nabespreken.

Interesse in deze opleiding?

Schrijf je vandaag nog in om jezelf van een plek te verzekeren.

Mediation Opleidingsinformatie

Bestemd voor professionals die mediator willen worden of onderhandelings- en mediationvaardigheden willen opdoen. Onze deelnemers komen uit het bedrijfsleven, de zakelijke dienstverlening, de overheid , de zorg, de politiek en het openbaar bestuur.  Ze werken als directielid, manager, HR-adviseur, vertrouwenspersoon, klachtenfunctionaris, burgemeester, wethouder, advocaat, fiscalist, notaris, rechter, organisatieadviseur, bedrijfsjurist, en proces- en projectmanager.

 • Veel ruimte voor individuele coaching en feedback
 • Veelvuldige oefeningen in de rol van mediator
 • Geheel verzorgde trainingsdagen inclusief overnachtingen en diners
 • De MfN-basisopleiding Mediation beslaat 22 dagdelen, verdeeld over 9 dagen.

Voor wie

De groepsgrootte varieert van 10 t/m 18 personen. Het 1e blok wordt verzorgd door twee trainers. In het 2e blok wordt uitgegaan van één trainer voor maximaal 5 deelnemers. Hierdoor is er veel ruimte voor coaching en feedback van de individuele deelnemers.

Opleidingshistorie en beoordeling

 • Maart 2018: 92% vol, beoordeeld met een 9,0
 • November 2018: 100% vol, beoordeeld met een 9,2
 • Maart 2019: 100% vol, beoordeeld met een 9,2
 • November 2019: 75% gevuld

Hulp nodig? Dominique Nelissen Kerndocent / Mediator

Hulp nodig? Iris Ydema Opleidingsmanager

Toetredingseisen MfN-register

Het MfN-register (voormalig NMI register) is een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister voor mediators. Wilt u toetreden tot het MfN-register? Dan moet u voldoen aan de opeenvolgende eisen:

Vanaf het moment dat u uw basisopleiding heeft afgerond heeft u twee jaar de tijd om voor zowel uw theorie-examen als uw assessment te slagen, uw VOG aan te vragen en u te laten registreren bij de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM), de stichting die het MfN-register beheert en onderhoudt.

Wilt u meer weten over het MfN register? Lees dan hier meer informatie in de flyer over het MfN register.

Theorie Examen en Assessment

Zowel het theorie-examen als het assessment worden afgenomen door examenburo Intop. Het assessment kan worden afgenomen in de vorm van een live (role play) assessment of een video-assessment.

Zowel bij het live- als het video-assessment moet de kandidaat dezelfde prestatie leveren. De prestatie wordt gescoord met het beoordelingsinstrument van dr. H.C.M. Prein door twee assessoren. Meer informatie over de toetsen vindt u op de website van Intop.

Opleidingsoverzicht

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikservaring. Ga hiermee akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.