91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Mediation in Rotterdam

Op zoek naar mediation in Rotterdam?

Nicolaas van Everdingen is een ervaren mediator en gevestigd in Rotterdam. Sinds 2000 heeft hij honderden mediations gedaan als advocaat mediator en hij helpt jou graag verder.

Arbeidsmediation

Result Mediation is het grootste kantoor op het gebied van arbeidsmediation in Nederland en heeft ook in verschillende regio’s een apart kantoor. Zo ook in Rotterdam, om ook in deze regio mediations op een locatie in de buurt aan te kunnen bieden. Onze 35 mediators zijn behalve in Rotterdam door het hele land gevestigd en hebben in de afgelopen jaren ruim 10.000 mediations begeleid. Deze ervaring zetten onze mediators dagelijks in om nog betere resultaten te bereiken. Al onze mediators zijn MfN-registermediator.

Waarom deze mediator in Rotterdam?

 • Zeer ruime ervaring: Mediator sinds 2000
 • Juridische achtergrond: Nicolaas werkte meer dan 20 jaar als advocaat
 • Goede luisteraar, hoort ook wat niet gezegd wordt
 • Neemt de tijd als het nodig, maar pakt daadkrachtig door
 • Vakbekwaam
 • Werkend vanuit ons kantoor in Capelle aan de Ijssel

Nicolaas van Everdingen

Mediator
Bekijk hier de LinkedIn pagina

Ervaring

Ben je als Rotterdamse werknemer/werkgever beland in een arbeidsconflict? Wij helpen jullie graag verder, om zodoende tot een uitkomst te komen die voor beide partijen acceptabel is.

 • Landelijke dekking, altijd een arbeidsmediator
 • MfN gecertificeerde mediators
 • Al meer dan 14 jaar actief
 • 91% Slagingspercentage
Hulp nodig?

Nicolaas van Everdingen

Mediator

Over Nicolaas van Everdingen

Nicolaas van Everdingen studeerde 1,5 jaar economie alvorens af te studeren in Rechten de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Nicolaas is 34 jaar advocaat geweest bij aanvankelijk het advocatenkantoor AKD in Dordrecht en vervolgens bij Adriaanse van der Weel in Middelburg en Rotterdam.

Hij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. In zijn praktijk heeft hij grote bedrijven en instellingen geadviseerd op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht, overnames en ondernemingsraadvraagstukken.

Nicolaas heeft in 1996 de opleiding tot mediator gevolgd en heeft als mediator sinds 2000 ruime ervaring opgedaan als MfN registermediator bij met name arbeidsmediation zaken.

Mede vanwege zijn  juridische achtergrond heeft Nicolaas ook mediation ervaring in de zakelijke markt zoals mediation binnen maatschappen, besturen en bij raden van commissarissen.

Nicolaas heeft daarnaast veel ervaring als voorzitter van het bestuur van een middelgroot advocatenkantoor, voorzitter van een raad van toezicht in de zorg en is momenteel voorzitter van een Raad van Commissarissen van een woningbouwcorporatie. Daarnaast is Nicolaas actief geweest in het klacht- en tuchtrecht in de advocatuur bij het Hof van Discipline.

Bij Result Mediation is Nicolaas de mediator voor de regio Rotterdam.

Onze mediators in Rotterdam

Nicolaas van Everdingen
Arbeidsmediator, Zakelijke Mediator
Bekijken
Birgitta Smits
Arbeidsmediator, Mediators in International Organisations
Bekijken
Ajoeb Mohamedajoeb
Arbeidsmediator
Bekijken
Charles Luijten
Arbeidsmediator, Vertrouwenspersoon
Bekijken
Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over mediation

Wanneer is er sprake van een conflict?

Arbeidsmediation

Deze vraag is vaak minder belangrijk dan het oplossen van de situatie. De definitie van een arbeidsconflict is: ‘twee partijen, binnen de grenzen van een arbeidsorganisatie, hebben een arbeidsconflict als tenminste één van de partijen vindt dat de andere partij haar dwarsboomt of ergert. Dit kan zijn op arbeidsinhoud, arbeidsverhoudingen, arbeidsomstandigheden of arbeidsvoorwaarden’. In de mediation spreken wij over een ‘kwestie’  of een ‘situatie’.

Zakelijke mediation

Ook hier is de vraag of er wel of geen conflict is minder belangrijk dan het vinden van een oplossing voor de situatie. Wanneer een zakelijke relatie vastloopt en er te veel negatieve energie ontstaat, gaat een mediator zorgen voor beweging. Zo ontstaat er duidelijkheid en een toekomstbeeld waar alle betrokkenen mee verder kunnen.

Kan ik een vrijblijvend gesprek krijgen?

Haalbaarheidsonderzoek

Je kunt altijd een kosteloos telefonisch haalbaarheidsonderzoek met één van onze mediators krijgen. De mediator neemt dan met jou de situatie door en bespreekt de opties die hij ziet. Wanneer de mediator denkt dat mediation geen goede optie is, zal hij dit ook zeggen.

Hoe lang duurt een mediation?

Arbeidsmediation

Een arbeidsmediation duurt meestal 4 tot 6 weken. In die periode worden er meestal twee gesprekken gevoerd en kan er afstemming plaatsvinden via e-mail of telefoon. Onze arbeidmediators besteden gemiddeld 10 uur aan een arbeidsmediation.

Zakelijke mediation

De duur van een zakelijke mediation is van tevoren moeilijk vast te stellen. Dit kan heel snel gaan, bijvoorbeeld wanneer en een rechtzaak gepland staat en partijen voor die tijd in mediation tot een oplossing willen komen. Maar het kan ook langer duren wanneer er veel partijen betrokken zijn bij de mediation en er zorgvuldige, formele besluitvorming dient plaats te vinden. Bij aanvang van het traject maakt de mediator een inschatting van de te besteden uren.

Wat kost een mediation?

Het uurtarief van de mediator ligt tussen de € 200 en € 350, afhankelijk van het soort conflict en de betrokken mediator. Bij een arbeidsmediation besteedt de mediator gemiddeld 10 uur. Bij zakelijke mediations maakt de mediator voorafgaand aan de mediation een ureninschatting.

Wie betaalt de mediation?

Arbeidsmediation

Bijna alle arbeidsmediations worden betaald door de werkgever. Deze is vanuit de Arbowet verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden en de kosten die daarbij horen. Een arbeidsconflict valt daar ook onder. Overigens mag een werknemer ook meebetalen.

Zakelijke mediation

Bij zakelijke mediations worden de kosten over het algemeen gedeeld door de betrokken partijen. Hier worden voor aanvang van de mediation afspraken over gemaakt.

Hoe kan ik mij voorbereiden op de mediation?

In de voorbereiding op het gesprek kan je een lijstje maken met:

 • Wat voor jou belangrijk is;
 • Wat je nodig hebt om uit jouw huidige situatie te komen;
 • Wat je van de ander verwacht;
 • En waartoe je zelf bereid bent.

Kom in contact met Nicolaas van Everdingen

We helpen je graag verder om jouw conflict op te lossen. Dit vanuit ons kantoor nabij Rotterdam, in Capelle aan de IJssel.

 • Je kunt ons ook altijd direct bereiken door even te bellen naar  +31 (0)20 – 205 02 39
 • Result Mediation mag contact met mij opnemen over producten en diensten en andere inhoud die ik interessant zou kunnen vinden.