91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Al 1.000 arbeidsmediations afgerond in 2018

De arbeidsmediators van Result Mediation hebben in 2018 al 1.000 mediations afgerond. Op 14 november werd de 1.000ste afgesloten [...]

Al 1.000 arbeidsmediations afgerond in 2018!

De arbeidsmediators van Result Mediation hebben in 2018 al 1.000 mediations afgerond. Op 14 november werd de 1.000ste afgesloten.

Resultaten

Dit betekent dat er dit jaar al 2.000 partijen, al dan niet vergezeld door hun partners, adviseurs of advocaten, bij ons aan tafel hebben gezeten om beweging te krijgen in een vastzittende kwestie. In de meeste gevallen gingen zij met een oplossing weer naar huis. Hieronder een klein inkijkje in de getallen ie bij die 1.000 mediations horen.

Slagingspercentage

Om maar met het slechte nieuws te beginnen: in 11% van de zaken werd geen overeenstemming bereikt. Dit zijn zaken waarin er bijvoorbeeld geen oplossing bereikt kan worden omdat de betrokken werknemer nog te ziek is om hieraan mee te kunnen werken. Of omdat de situatie zodanig geëscaleerd is dat partijen helemaal vastzitten in de Lose-Lose fase van de escalatieladder van Glasl en er zelfs met de mediator niet meer uit komen.

Het goede nieuws is dus dat in 89% van de gevallen arbeidsmediation door de Result Mediators wel een oplossing brengt. In 32% van de gevallen waren dit afspraken over de re-integratie of de werkhervatting. Dit zijn situaties waarin werkgever en werknemer met elkaar door willen en het conflict achter zich kunnen laten. In 57% van de gevallen werd de mediation succesvol afgesloten met een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden. Een mooi voorbeeld van zo’n mediation door onze mediator Charles Luijten kunt u hier lezen.

Doorlooptijd

Gemiddeld duurde een mediation 6,5 weken waarin gemiddeld 2 gesprekken plaats vonden. In de helft van de gevallen vonden er voorgesprekken plaats waarin de mediator de situatie met beide partijen apart voorbesprak. De doorlooptijd van een mediation wordt vooral bepaald door de agenda’s van partijen. Ons case-management moet bij het plannen soms met wel 8 agenda’s rekening houden: leidinggevende, HR vertegenwoordiger, advocaat van de werkgever, werknemer, partner van de werknemer, advocaat van de werknemer, mediator en co-mediator. Dit zijn gelukkig wel de uitzonderingsgevallen! Ook de tijd die partijen voor de puntjes op de i bij een vaststellingsovereenkomst nodig hebben kan veel tijd kosten. De “devil is in the details” geldt vaak.

Klanttevredenheid

De situaties waar onze mediators in terecht komen zijn altijd lastig en vaak heel heftig voor de betrokkenen. Wij zijn er trots op dat wij zo vaak kunnen bijdragen aan de oplossing van het probleem. Gemiddeld werden onze mediators met een 4,3 op 5 beoordeeld. En partijen zeiden dit (en nog veel meer) over onze mediators:

“Krachtig, De baas van het proces, confronterend, integer, dooooorzettingsvermogen!!!, positief, constructief, humor, relativerend.”

“Professioneel, open en oplossingsgericht”

“Heel professioneel, vriendelijk, integer en en fijn persoon om mee te werken.”

“Reëel, daadkrachtig en een enig en leuk mens.”

Tijd om in contact te komen

Met professionele mediation lossen wij meer dan 90% van de conflicten op. Snel en tot tevredenheid van beide partijen.