91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Mediation in Maastricht / Limburg

Op zoek naar mediation in Maastricht / Limburg?

Dominique is een van de meest ervaren mediators en opleiders van Nederland en gevestigd in Maastricht / Limburg. Hij heeft honderden mediations succesvol afgerond en is al meer dan 25 jaar hoofddocent van de opleiding tot MfN Registermediator. Ontdek wat Dominique voor jou kan betekenen.

Onze diensten

Mediation

Result Mediation is het grootste kantoor op het gebied van arbeidsmediation in Nederland. Onze 35 mediators zijn behalve in Maastricht / Limburg door het hele land gevestigd en hebben in de afgelopen jaren ruim 10.000 mediations begeleid. Deze ervaring zetten onze mediators dagelijks in om nog betere resultaten te bereiken. Al onze mediators zijn MfN-registermediator.
Dominique heeft als mediator ervaring met vele soorten mediation: conflicten tussen werkgever en werknemer, conflicten tussen bestuurders en ondernemingsraden, conflicten tussen bestuurders en vakbonden en bij afdelingsconflicten.

Samenwerkingsproblematiek

Dominique Nelissen en Result Mediation helpen organisaties zoals zorginstellingen, bedrijven en overheden de samenwerking te verbeteren door ze meer conflictbekwaam te maken. Dominique heeft als mediator en organisatiepsycholoog ruime ervaring met teams van werkvloer tot board rooms, directies en raden van Toezicht om conflicten bespreekbaar te maken en vastzittende organisaties in beweging te krijgen.

Opleidingen

Dominique Nelissen is een zeer ervaren trainer op het gebied van Mediator opleidingen. Hij is onder andere kerndocent van de Basis opleiding tot MfN mediator van Result Mediation. Dominique verzorgt ook in-company opleidingen op het gebied van samenwerking, onderhandelen en mediation.

Waarom in zee gaan met Dominique Nelissen?

 • Zeer ruime ervaring: hij begeleidde een groot aantal mediation op uiteenlopende gebieden.
 • Je bent al heel snel met hem vertrouwd. Mooie mix van professioneel en empathisch.
 • Werkt voortvarend naar een oplossing toe met behoud van zorgvuldigheid.
 • Maakt de dynamiek van hun conflict voor partijen inzichtelijk waardoor het conflict gemakkelijker kan worden opgelost.
 • Luistert erg goed en hoort ook wat tussen de regels door wordt gezegd.
 • Confronteert waar nodig, bepaald geen zachte heelmeester.
 • Werkt met een overzichtelijk stappenplan zodat je steeds weet waar je in het proces zit en wat daar van je verwacht wordt.
 • Partijen krijgen de ruimte die ze nodig hebben. Voert regie op een heel vanzelfsprekende, natuurlijke manier.

Dominique Nelissen

Mediator
Bekijk hier de LinkedIn pagina

Ervaring

Ben je als werknemer/werkgever beland in een arbeidsconflict? Wij helpen jou graag verder, om zodoende tot een uitkomst te komen die voor beide partijen acceptabel is.

 • Landelijke dekking, altijd een mediator
 • MfN gecertificeerde mediators
 • Al meer dan 14 jaar actief
 • 91% Slagingspercentage
Hulp nodig?

Dominique Nelissen

Mediator

Over Dominique Nelissen

Dominique Nelissen, geboren te Maastricht, studeerde arbeids- en organisatiepsychologie in Amsterdam en bestuurlijke informatiekunde in Tilburg. Tot 1999 werkte hij op het gebied van human resources binnen het bankbedrijf en binnen advocatuur, accountancy en management consultancy.

Hij deed dat vanuit verschillende rollen: als organisatieadviseur en als HR-eindverantwoordelijke. In 1999 startte hij als zelfstandig adviseur, MfN Registermediator en trainer.

Dominique Nelissen heeft als trainer van de MfN-basisopleiding Mediation inmiddels meer dan 2000 mensen getraind en helpt u graag vragen over deze opleiding te beantwoorden.

Als trainer is hij gespecialiseerd in samenwerken, onderhandelen en mediation. Als mediator is hij voornamelijk actief op de volgende gebieden: werkgever-werknemer, samenwerkingsproblemen waaronder corporaties, maatschappen, en letselschadezaken.

Als adviseur werkt hij op de gebieden HR en samenwerken en conflictmanagement en rekent grote professionals-organisaties tot zijn cliënten: advocaten, notarissen, fiscalisten, organisatieadviseurs en procesmanagers. Op het gebied van mediation publiceerde hij enkele keren.

Onze mediators in Maastricht / Limburg

Dominique Nelissen
Arbeidsmediator, Trainer, Zakelijke Mediator
Bekijken
Charles Luijten
Arbeidsmediator, Vertrouwenspersoon
Bekijken
Patricia Stoot
Arbeidsmediator
Bekijken
Vraag en antwoord

Wij beantwoorden graag al jouw vragen.

Wie betaalt de mediation?

Arbeidsmediation

Bijna alle arbeidsmediations worden betaald door de werkgever. Deze is vanuit de Arbowet verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden en de kosten die daarbij horen. Een arbeidsconflict valt daar ook onder. Overigens mag een werknemer ook meebetalen.

Zakelijke mediation

Bij zakelijke mediations worden de kosten over het algemeen gedeeld door de betrokken partijen. Hier worden voor aanvang van de mediation afspraken over gemaakt.

Wanneer is er sprake van een conflict?

Arbeidsmediation

Deze vraag is vaak minder belangrijk dan het oplossen van de situatie. De definitie van een arbeidsconflict is: ‘twee partijen, binnen de grenzen van een arbeidsorganisatie, hebben een arbeidsconflict als tenminste één van de partijen vindt dat de andere partij haar dwarsboomt of ergert. Dit kan zijn op arbeidsinhoud, arbeidsverhoudingen, arbeidsomstandigheden of arbeidsvoorwaarden’. In de mediation spreken wij over een ‘kwestie’  of een ‘situatie’.

Zakelijke mediation

Ook hier is de vraag of er wel of geen conflict is minder belangrijk dan het vinden van een oplossing voor de situatie. Wanneer een zakelijke relatie vastloopt en er te veel negatieve energie ontstaat, gaat een mediator zorgen voor beweging. Zo ontstaat er duidelijkheid en een toekomstbeeld waar alle betrokkenen mee verder kunnen.

Wat kost een mediation?

Het uurtarief van de mediator ligt tussen de € 200 en € 350, afhankelijk van het soort conflict en de betrokken mediator. Bij een arbeidsmediation besteedt de mediator gemiddeld 10 uur. Bij zakelijke mediations maakt de mediator voorafgaand aan de mediation een ureninschatting.

Kom in contact met Dominique Nelissen

We helpen je graag verder om jouw conflict op te lossen.

 • Je kunt ons ook altijd direct bereiken door even te bellen naar  +31 (0)20 – 205 02 39
 • Result Mediation mag contact met mij opnemen over producten en diensten en andere inhoud die ik interessant zou kunnen vinden.