91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Onze mediators horen bij de 6% meest ervaren mediators!

De Mediatorsfederatie Nederland liet in 2019 onderzoek doen naar de staat van mediation in Nederland. Graag delen we een aantal [...]

Onze mediators horen bij de 6% meest ervaren mediators!

De Mediatorsfederatie Nederland liet in 2019 onderzoek doen naar de staat van mediation in Nederland. Graag delen we een aantal zaken die daarin naar voren kwamen.

Ervaring

Slechts 6% van de Nederlandse mediators doet 50 mediations of meer per jaar. Onze mediators doen allen 80 of meer zaken per jaar en horen dus bij de meest ervaren mediators van Nederland. Dat is toch iets om trots op te zijn.

Cijfers

Daarnaast nog een aantal cijfers. 70% van alle mediators is vrouw. 80% van de mediators is 45 jaar of ouder, waarbij mediatende mannen gemiddeld ouder zijn dan mediatende vrouwen. Van de 42.000 MfN mediations per jaar zijn ca. 10.000 arbeidsmediations. Result Mediation doet er daar 1200 van. Tweederde van de mediators werkt als ZZP’er of als enig mediator in een organisatie. Arbeidsmediations duren gemiddeld 8 uur en 6 weken.

De markt

5,8 % van de Nederlanders heeft wel eens bij de mediator gezeten. Dat is meer dan 10 jaar geleden (4,1 %), maar nog steeds niet overweldigend. Als je alleen kijkt naar de afgelopen 2 jaar was dit 3,1 %. 10% van de Nederlanders heeft in de afgelopen twee jaar een arbeidsconflict gehad, 5% van hen (0,5 % van de Nederlanders) heeft dit met mediation opgelost. 50% van de Nederlanders weet goed wat mediation is, 20% heeft er nog nooit van gehoord (in 2009 was dat nog 40%).

Het rapport

Het hele rapport kun je hier lezen:  rapport de nederlandse mediationmarkt panteia 2019

Tijd om in contact te komen

Met professionele mediation lossen wij meer dan 90% van de conflicten op. Snel en tot tevredenheid van beide partijen.