Pre-mediation2018-06-04T16:02:40+00:00

Pre-mediation

Werkhervatting op korte termijn

Met een pre-mediation maken werkgever en werknemer afspraken zodat de werknemer op korte termijn het werk kan hervatten. Uit onderzoek blijkt dat bij langdurige afwezigheid van de werknemer de kans op terugkeer sterk vermindert. Na drie maanden is de kans minder dan 50%, na een jaar minder dan 20%. Bovendien wordt een oplossing makkelijker gevonden wanneer de werknemer aan het werk is.

Pre-mediation: advies bedrijfsarts

Een bedrijfsarts die een werknemer op het spreekuur krijgt die medisch gezien weer in staat is om aan het werk te gaan, kan pre-mediation adviseren. Deze pre-mediation bestaat uit één gesprek bij de arbodienst of bij de werkgever. Tijdens dit gesprek zal de mediator met werkgever en werknemer bespreken wat er nodig is voor een werkhervatting op korte termijn.

Afspraken maken

Tijdens de pre-mediation zal de mediator met werkgever en werknemer ook bespreken wat er nodig is om de achterliggende problematiek op te lossen. De mediator zet de gemaakte afspraken op de mail en vraagt beide partijen vragen deze per mail te bevestigen. Deze afspraken zijn dan bindend. Hierna eindigt de pre-mediation.

Neutrale keuze mediator

Result Mediation heeft zo’n 30 ervaren arbeidsmediators door heel Nederland. Om een neutrale keuze te waarborgen kiest het secretariaat van Result Mediation een mediator, waarbij de geografie in eerste instantie bepalend is.

Contact

Neem voor meer informatie en overleg contact op met Connie Witjens:

030-2996234

Onze mediators

Een pre-mediation wordt uitgevoerd door een van onze arbeidsmediators.

Praktijkcases

Bekijk hier een praktijkvoorbeeld van pre-mediation.