91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Onderzoek mediation in Nederland

background_color="" background_image="" background_parallax="none" enable_mobile="no" parallax_speed="0.3" background_repeat="no- [...]

background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Onderzoek mediation in Nederland

De MfN (de Mediationfederatie Nederland) heeft onderzoek laten doen naar de staat van mediation in Nederland. Er is een vragenlijst verspreid onder alle Nederlandse mediators. Deze is door 42% van de circa 3000 Nederlandse registermediators ingevuld. We vinden het leuk om een paar resultaten hiervan met u te delen.

Soorten mediations

Meer dan de helft van de mediations in Nederland zijn familie- of echtscheidingsmediations. Op dit gebied is mediation de afgelopen jaren gemeengoed gworden. Dit komt vooral omdat de rechter weet dat ouders zich waarschijnlijk niet aan een door de rechter gemaakt ouderschapsplan zullen houden: slechts 25% van de door de rechter opgelegde ouderschapsplannen wordt nageleefd, terwijl meer dan 70% van de door ouders in mediation overeengekomen ouderschapsplannen wordt nagekomen. De kans is dan ook groot dat wanneer (ex-)echtgenoten bij de rechter komen voor een scheiding, de rechter hen voor het ouderschapsplan naar de mediator verwijst.

Iets meer dan 20% van de mediations zijn arbeidsmediations. Veel van deze zaken worden doorverwezen door de bedrijfsarts. Dit gebeurt wanneer een werknemer zich ziek meldt ten gevolge van een conflict. De bedrijfsarts zal dan oordelen dat de werknemer ‘niet ziek is maar ruzie heeft’. Het advies luidt dan ‘ga met elkaar praten, en als dat niet lukt, doe het dan met een mediator’. 90% van deze situaties leiden tot een oplossing, in de ene helft van de gevallen is dit een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden, in de andere helft worden duurzame afspraken voor het herstel van de relatie en werkhervatting.

Verder zijn mediations bijvoorbeeld zakelijk, in strafzaken, burengeschillen, gezondheidszorg en letselzaken.

Hoofdberoep

Slechts 32% van de mediators heeft mediation als hoofdberoep. De rest doet het ‘erbij’. Dit betekent dat 2 van de 3 mediators zich niet volledig toelegt op zijn vak als mediator. Slechts 15% van de mediators doet dan twaalf mediations per jaar. 70% doet er minder dan 6 per jaar.
De mediators van Result Mediation zijn dedicated en doen meer dan 100 mediations per jaar. Dit klinkt in mediationland ongelooflijk, maar toch is het zo. Zij behoren hiermee tot de meest ervaren en gespecialiseerde mediators van Nederland.

Tijd om in contact te komen

Met professionele mediation lossen wij meer dan 90% van de conflicten op. Snel en tot tevredenheid van beide partijen.