91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Mediationtijd

Tijd is relatief. Ik heb zelf net meer tijd gehad. 3 maanden ouderschapsverlof. Heerlijk, tijd voor kinderen, koken, klusjes en [...]

Mediationtijd

Tijd is relatief. Ik heb zelf net meer tijd gehad. 3 maanden ouderschapsverlof. Heerlijk, tijd voor kinderen, koken, klusjes en sport. Hoe meer tijd je hebt, hoe sneller de tijd lijkt te verstrijken. De dagen vulden zich vanzelf. Nu ik weer vol aan het werk ben lijkt de tijd langzamer te gaan.

Tijd is in mediation van ongelooflijk belang. Op verschillende manieren. De ene keer is haast geboden, de andere keer heeft het proces tijd nodig en is versnellen geen optie. Laat me daar wat voorbeelden van geven.

Wat om 9:00 uur niet acceptabel is, kan het om 17:00 uur wel zijn

Met regelmaat zit ik in een onderhandeling waarin partijen bij aanvang duidelijk maken wat hun grens is.  “Ik betaal € 10.000,-  en geen cent meer!” Als ik dat hoor weet ik dat ik geduld moet hebben. Vooral niet nu gaan vragen of hij dat echt meent, want dan wordt het nog moeilijker om te bewegen. Zo’n uitspraak wordt uit boosheid gedaan, of uit zenuwen. Hij heeft de hele nacht wakker gelegen en komt vol adrenaline binnen.

Aan het eind van de dag kan er een deal van € 30.000,- euro uitkomen. Niet omdat hij dan murw of oververmoeid is, maar omdat hij rustig is en de situatie meer rationeel kan bekijken. Het is het waard.

Tijd heelt alle wonden

Tijd heelt alle wonden. De grootste dooddoener die er bestaat. Maar er zit een kern van waarheid in. De negatieve energie die mensen midden in een conflict voelen, zwakt af wanneer het conflict voorbij is. Na verloop van tijd gaan mensen zich afvragen waar ze zich precies zo druk over maakten dat ze 2 jaar door zijn geprocedeerd. Als mediator probeer je ze dat perspectief te geven: als jij over twee jaar terug kijkt en niet meer boos bent, wat zou je jezelf nu dan adviseren? Wat is een goede oplossing voor jou?

Tijd is geld

Ja, tijd kost geld. Elke ziektedag wel € 250,-. Werkgevers kunnen soms enorm drukken op een werknemer om “echt aanstaande maandag moet gbeginnen met re-integreren”. Daardoor komt alleen het belangrijke gesprek (hoe gaan wij met elkaar verder, of hoe gaan wij uit elkaar) in gevaar. En dat kost op termijn veel meer geld. Als mediator breng je rust en duidelijkheid in zo’n proces. En dan komt er, door nu een beetje extra tijd (lees “geld”) te nemen, op de langere termijn een betere (lees “goedkopere”) oplossing.

Tijd om in contact te komen

Met professionele mediation lossen wij meer dan 90% van de conflicten op. Snel en tot tevredenheid van beide partijen.