91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Kennismaken met Birgitta Smits

Kennismaken met Birgitta Smits Birgitta is MfN-registermediator en nieuw bij onze organisatie als zakelijk mediator. Onze co [...]

Kennismaken met Birgitta Smits

Birgitta is MfN-registermediator en nieuw bij onze organisatie als zakelijk mediator.

Onze conflictoplossers, mediators en arbiters, hebben jarenlange ervaring op topniveau in het bedrijfsleven, rechterlijke macht en advocatuur. Zij begeleiden steeds meer aandeelhouders, bestuurders en managers die ervoor kiezen om zakelijke conflicten buiten de rechter om op te lossen, omdat het vaak veel efficiënter is dan procederen.

Birgitta Smits is onderdeel van ons team zakelijke mediators. Birgitta is door haar buitenlandervaring (Verenigde Staten, Suriname, Bangladesh en België) zeer ervaren in het werken met mensen van verschillende culturele achtergronden.

Birgitta aan het woord:

“Ik ben moeder van vier kinderen, mediator, trainer, jurist, positief, creatief, sportief en een doorzetter.

Mijn vele buitenlandervaring heb ik op kunnen doen doordat mijn echtgenoot werkte in de buitenlandse dienst en we een gedeelde droom hadden om de wereld te verkennen. Dit heeft ons gebracht in Paramaribo, Dhaka (Bangladesh) en Washington DC. In alle landen heb ik de kans gekregen om te werken en te studeren, een groot voorrecht. Hierdoor heb ik verschillende culturen goed leren kennen en heb ik mij kunnen ontplooien op vele werkterreinen.

Na een postdoctorale opleiding: ‘Conflict analyse en Conflict oplossing’ aan de George Mason University in Virginia USA, heb ik de opleiding tot mediator gevolgd en ben ik in 2014 gecertificeerd mediator geworden bij de small claims court in Virginia.

Na dertien jaar de wereld over zijn we in 2014 met het hele gezin naar Nederland verhuisd. We wonen in Den Haag op 10 minuten loopafstand van het strand, waar ik elke week te vinden ben. In 2015 ben ik MfN-mediator geworden.

Mediation vind ik de meest krachtige en duurzame manier van conflictoplossing. In een mediation geef ik de mensen het vertrouwen en de ‘tools’ om hun problemen zelf op te lossen. En als ze er dan uitkomen met elkaar, de opluchting en blijdschap die dat geeft, dat is zo mooi om te zien!

Tijd om in contact te komen

Met professionele mediation lossen wij meer dan 90% van de conflicten op. Snel en tot tevredenheid van beide partijen.