91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Een onverwachte win-win situatie

Een onverwachte win-win situatie Er was door een Amerikaanse concurrent inbreuk gemaakt op een van onze octrooien, waartegen we in [...]

Een onverwachte win-win situatie

Er was door een Amerikaanse concurrent inbreuk gemaakt op een van onze octrooien, waartegen we in rechte optraden. Omdat we een complexe en langdurige rechtszaak voorzagen, besloten we kort na aanvang bij de rechter aan te sturen op een opdracht aan partijen om mediation te beproeven.

“De oplossing, die daaruit resulteerde, zouden we nooit via een normale rechtszaak hebben kunnen bereiken. Want in plaats van een schadevergoeding kwamen we tot een licentieovereenkomst met royalties over verleden en toekomst en bijkomende leveringscontracten over en weer. Naast de royalties leverden die overeenkomsten enkele tientallen miljoenen dollars op, aanzienlijk meer dan de verwachte schadevergoeding. En het scheelde ons ook management- en marketinginspanningen om de door de licentiehouder al ontwikkelde markt over te moeten nemen. Wij hebben gewonnen, maar het andere bedrijf won ook. Zo konden we een geschil omzetten in een duurzame zakenrelatie.”

Prof. Mr A. Jan A.J. Eijsbouts, Professor of Law and former General Counsel/Director Legal Affairs AkzoNobel NV

Tijd om in contact te komen

Met professionele mediation lossen wij meer dan 90% van de conflicten op. Snel en tot tevredenheid van beide partijen.