Zakelijke mediator Robert de Roos2018-01-27T11:55:31+00:00

mr. R.J. de Roos

zakelijk, arbeid, nalatenschap, buren

Robert de Roos is registermediator en heeft vijfendertig jaar ervaring met het hanteren en oplossen van conflicten als advocaat, onderhandelaar, bedrijfsjurist en leidinggevende, en in nevenfuncties als vertrouwenspersoon en honorair consul.

Voor Philips en Shell werkte Robert de Roos in Europa, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië, onder meer als hoofd juridische zaken en lid van het management team van joint ventures met staatsmaatschappijen en Amerikaanse, Franse en Japanse partners. Hij is gewend om te gaan met culturele verschillen en heeft een rijke ervaring met het voorkomen en oplossen van conflicten in samenwerkingsverbanden, in de supply chain, op de werkvloer, bij fusies en overnames en met overheden en toezichthouders, en in de pensioensector.

Robert de Roos is getraind in de Harvard methodiek van principled negotiation, is als registermediator gecertificeerd door de MfN en is NAI arbiter. Tevens is hij als nalatenschapsmediator gecertificeerd door de Stichting Nalatenschapsmediation.

Robert de Roos is iemand in wie anderen vertrouwen stellen, bij wie mensen zich op hun gemak voelen, zich gehoord voelen. Dat schept een optimaal klimaat om er samen uit te komen.

Bekijk hier een uitgebreid CV (PDF)

Terug naar overzicht zakelijke mediators