Leon Hoornweg

Profiel

Leon Hoornweg is MfN-registermediator met zowel een juridische als een economische achtergrond. Hij is een ervaren mediator, begenadigd trainer en adviseur bij bedrijfsorganisatorische kwesties. Leon is gespecialiseerd in zakelijke en arbeidsgeschillen. Hij heeft ervaring in onder andere de media wereld en binnen de startup community. Leon ontdekte de rol van bemiddelaar tijdens zijn rol binnen een organisatie tegen voorkoming van internationale merkinbreuk.

Leon heeft zich met volle overgave toegelegd op zijn rol als mediator om conflicten op te lossen. In complexe geschillen weet hij op een open en ontspannen wijze en met een heldere aanpak, mensen in staat te brengen om samen tot een duurzame oplossing te komen. Hij is gedreven om mediation in Nederland naar een hoger plan te tillen. Leon werkt landelijk als mediator vanuit het hoofdkantoor van Result Mediation in Weesp in de buurt van Amsterdam.

“Mediation is wat mij betreft een sterk gestructureerd proces met drie hoofdfasen; relatie, zakelijk en juridisch. Het streven is om in deze fasen beweging te krijgen. Om tot beweging te komen, dienen partijen eerst het gevoel te hebben dat door de ander begrepen wordt wat zij belangrijk vinden. In een (dreigende) conflictsituatie hebben partijen vaak het gevoel dat zij vast zitten. Door mediation kan weer beweging ontstaan en naar de toekomst gekeken worden. Als mediator heb ik een onpartijdige rol. Met het aanreiken van een duidelijke structuur en het stellen van de juiste vragen ondersteun ik partijen in het naar voren brengen van hun belangen en op basis daarvan een voor hen goede oplossing.”

Terug naar overzicht zakelijke mediators