Van onderhandelen naar mediation – module 1 2018-03-12T15:38:04+00:00

Van onderhandelen naar mediation

U wilt geen mediator worden maar wel mediation vaardigheden gebruiken, bijvoorbeeld in uw dagelijkse praktijk.

De Opleiding Van onderhandelen naar mediation bestaat uit twee blokken van drie dagen training (in totaal 16 dagdelen). Met drie erkende en zeer ervaren trainers werkt u aan uw basishouding en vaardigheden als mediator. U vergroot uw inzicht in mediation en brengt uw onderhandelings- en mediationvaardigheden naar een hoger, professioneel niveau. Sinds 1995 hebben meer dan 2000 juristen en andere professionals deze opleiding gevolgd.

De groepsgrootte varieert van 12 t/m 18 personen. Het 1e blok wordt verzorgd door twee trainers. In het 2e blok wordt uitgegaan van één trainer per circa 6 deelnemers. Hierdoor is er veel ruimte voor coaching en feedback van de deelnemers.

De dagen zijn geheel verzorgd inclusief overnachtingen en diners in de bosrijke omgeving van het Hilton Royal Parc Soestduinen.

Voor wie

Deze opleiding is bestemd voor hoger opgeleiden die onderhandel- en mediationvaardigheden willen opdoen. Onze cursisten zijn onder andere werkzaam als: directielid, manager, afdelingshoofd, personeelsfunctionaris, advocaat, fiscalist, notaris, rechter, organisatieadviseur, bedrijfsjurist, en vertrouwenspersoon.

Mocht u tijdens module 1 besluiten alsnog de gehele MfN-basisopleiding mediation (module 1 + 2) te willen doen dan is dat mogelijk.

U volgt dan na module 1 nog een Juridische dag en loopt 2 dagen mee met een ervaren mediator van Result Mediation.

Module 1:  6 dagen  € 4500,- 

Module 1 + 2:  9 dagen € 4950,- 

Kennis maken met onze Mediation opleiding?kerndocent meditation opleidingen

Dominique Nelissen heeft inmiddels meer dan 2000 mensen getraind en helpt u graag vragen over deze opleiding te beantwoorden. Plaats uw terugbelverzoek of neem direct contact op met 06-20 39 23 63 of 020-205 02 51

Inhoud

Blok I  (3 dagen, residentieel)
Mediation betekent dat partijen hun onderhandeling voortzetten onder leiding van een mediator. Veel van wat belangrijk is voor onderhandelen, is dat ook voor mediation. Een mediation is immers niets anders dan een begeleide onderhandeling. Daarom richten we de aandacht in het eerste blok op die aspecten van onderhandelen die voor mediation relevant zijn. Aan de orde komen de Harvard-onderhandelingsmethode, conflicttheorie en de toepassing ervan, communicatie, creativiteit, macht en invloed en effecten van de basishouding gekoppeld aan persoonlijke integriteit.
De benodigde theorie wordt bondig uiteengezet. Vervolgens krijgen de deelnemers volop de gelegenheid de essentie van de theorie aan den lijve te ondervinden en ermee te experimenteren. Hiervoor worden specifieke oefeningen en rollenspellen gebruikt die ten dele met video worden nabesproken.

Blok II (3 dagen, residentieel)
Tijdens de tweede drie dagen richten we de aandacht volledig op het mediationproces. In zes cases komen alle fasen van het proces aan de orde. Al doende komen structuur, vereiste basishouding en sociale vaardigheden uitgebreid aan de orde. Iedere deelnemer oefent veelvuldig in de rol van mediator. Daarnaast is er aandacht voor zaken als ethiek en de institutionele kant van mediation.

Download de brochure

Waarom Result Mediation

  • Onze opleiding wordt met een 9 gewaardeerd
  • Trainers met praktijkervaring
  • Sinds 1995 meer dan 2.000 professionals opgeleid
  • Kleine groepen
  • Marktleider in arbeidsmediations
  • MFN erkend
Download de brochure

Kennismakingsgesprek

Als u behoefte heeft aan meer informatie over de opleiding dan kunt u altijd een afspraak maken voor een individueel en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Hiervoor kunt u contact opnemen met Iris Ydema  020-205 02 51 (opleidingsmanager) of Dominique Nelissen 06-20 39 23 63 (trainer).

Inschrijven

Hier kunt u zich inschrijven voor de opleiding Van onderhandelen naar mediation.

Inschrijven

Data najaar 2018

Blok 1: 7, 8, 9 november  2018
Blok 2: 12, 13, 14 november 2018

Aantal deelnemers

Om het interactieve karakter van de opleiding (je leert ook van elkaar) te borgen bestaat de groep uit minimaal 12 en maximaal 18 deelnemers.

Locatie

U verblijft tijdens de 6 trainingsdagen op het Hilton Royal Parc Soestduinen.

De locatie is nog onder voorbehoud.

Opleidingsduur

Twee blokken van 3 dagen (totaal 16 dagdelen)

Taal

Nederlands

Kosten

€ 4.500,- excl. BTW (inclusief overnachtingen, catering, en materiaal).  

De dagen zijn geheel verzorgd inclusief overnachtingen en diners in de bosrijke omgeving van Hilton Royal Parc Soestduinen.

Indien u de volledige MfN-basisopleiding mediation wilt volgen, kan dit ook. U betaalt dan € 4950,-.

 

Punten

KNB 47 punten, voor de NOvA ontvangt u een deelnamecertificaat van 43 punten.

Inschrijven

Schrijf je hier in voor de opleiding Van onderhandelen naar mediation.

Inschrijven

Wat zeggen de deelnemers over de opleiding  

“Ik heb intens genoten. Door de compacte vorm ga je het in je kern voelen. Intensief met de groep, veilig, kan niet wachten om te beginnen.”
”De verschillende aanpak van de drie docenten had een duidelijke meerwaarde. Een goede combinatie.”
“Supergaaf, goed, veel verdieping. Ik ben een stuk verder, dit gaat werken”.
“Deze training stond al langer op mijn bucket list. Eerst ontregelen en dan inregelen. Wat ben ik blij dat ik geweest ben.”
“Confronterend en leerzaam, drie trainers met aanvullende aanpakken, veel oefenen is goed, daar leer je het meeste van. Geen last gehad van mijn allergie voor soft skills.”
“Wat kun je veel met elkaar bereiken in een veilig leerklimaat. Aangenaam verrast en veel geleerd. Veel gelachen trouwens ook.”
“Compact format werkt heel erg goed. Heb me als een spons volgezogen”.
“Intens en inspirerend. Gaaf. Uiteindelijk valt alles op zijn plek.”

Giving Back

De trainers Dominique Nelissen en Felix Merks zouden graag zien dat het gedachtegoed van deze opleiding ook uitgedragen wordt in gebieden waar de kennis en kunde om constructief met conflicten om te gaan van levensbelang kan zijn. Daarom hebben zij zich voorgenomen om voor elke betalende cursist in Nederland een cursist in een post-conflict gebied gratis op te leiden. Het ziet ernaar uit dat zij de eerste groep in Georgië gaan opleiden en daarna opleidingen zullen verzorgen in onder meer Libanon

Download de brochure

Kennismakingsgesprek

Als u behoefte heeft aan meer informatie over de opleiding dan kunt u altijd een afspraak maken voor een individueel en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hiervoor kunt u contact opnemen met Iris Ydema 020-205 02 51, (opleidingsmanager) of
Dominique Nelissen 06-20 39 23 63  (trainer).

Inschrijven

Schrijf je hier in voor de opleiding Van onderhandelen naar mediation.