Van onderhandelen naar mediation – module 12019-01-16T11:02:21+00:00

Van onderhandelen naar mediation

Effectiever communiceren, beter onderhandelen, lastige vergaderingen in goede banen leiden, conflicten voorkomen en oplossen. Van deze intensieve 6-daagse opleiding heeft u de rest van uw leven plezier. U vergroot uw inzicht en brengt uw onderhandelings- en mediationvaardigheden naar een hoger, professioneel niveau.

U wilt geen mediator worden maar wel mediationvaardigheden in uw dagelijke praktijk.

Er is geen enkele reden om de inzet van het instrumentarium van de mediator te beperken tot formele mediations. Het is eerder andersom: door mediationvaardigheden tijdig in te zetten, kunnen conflicten voorkomen worden en dat is toch weer beter dan conflicten op te moeten lossen. In het maatschappelijk leven draait het er vaak om belangen van verschillende belanghebbenden goed op elkaar af te stemmen en dat is precies wat je met het instrumentarium van de mediation doet. In onze zesdaagse training Van Onderhandelen naar Mediation reiken we u alles aan wat u nodig heeft om die rol te vervullen zonder dat u de jas van de mediator aantrekt.

De opleiding is een onderdeel van de MfN-basisopleiding Mediation, welke de mogelijkheid biedt toe te treden tot het MfN-register.

 • Geaccrediteerd bij de MfN

 • Grootste mediation kantoor van Nederland

 • Trainers met praktijkervaring

 • Persoonlijke lessen in kleine groepen

 • Sinds 1995 meer dan 2.000 professionals opgeleid

Ik wil mij inschrijven!

Past deze opleiding bij mij?

Deze opleiding is bestemd voor professionals  die onderhandel- en mediationvaardigheden willen opdoen. Onze deelnemers komen uit het bedrijfsleven, de zakelijke dienstverlening, de overheid , de zorg en het politiek en openbaar bestuur.  Ze werken als directielid, manager, HR-adviseur, vertrouwenspersoon, klachtenfunctionaris, burgemeester, wethouder, advocaat, fiscalist, notaris, rechter, organisatieadviseur, bedrijfsjurist, en proces- en projectmanager.

Wilt u toch MfN-registermediator worden?

Mocht u tijdens module 1 besluiten alsnog de gehele MfN-basisopleiding mediation (module 1 + 2) te willen doen dan is dat mogelijk.

U volgt dan na module 1 nog een Juridische dag en loopt 2 dagen mee met een ervaren mediator van Result Mediation.

De cursisten beoordeelden deze opleiding met een 9

“Ik heb intens genoten. Door de compacte vorm ga je het in je kern voelen. Intensief met de groep, veilig, kan niet wachten om te beginnen.”
”De verschillende aanpak van de drie docenten had een duidelijke meerwaarde. Een goede combinatie.”
“Supergaaf, goed, veel verdieping. Ik ben een stuk verder, dit gaat werken”.
“Deze training stond al langer op mijn bucket list. Eerst ontregelen en dan inregelen. Wat ben ik blij dat ik geweest ben.”
“Confronterend en leerzaam, drie trainers met aanvullende aanpakken, veel oefenen is goed, daar leer je het meeste van. Geen last gehad van mijn allergie voor soft skills.”
“Wat kun je veel met elkaar bereiken in een veilig leerklimaat. Aangenaam verrast en veel geleerd. Veel gelachen trouwens ook.”
“Compact format werkt heel erg goed. Heb me als een spons volgezogen”.
“Intens en inspirerend. Gaaf. Uiteindelijk valt alles op zijn plek.”

Kennis maken met onze Mediation opleiding?kerndocent meditation opleidingen

Dominique Nelissen heeft inmiddels meer dan 2000 mensen getraind en helpt u graag vragen over deze opleiding te beantwoorden. Plaats uw terugbelverzoek of neem direct contact op met 06-20 39 23 63 of 020-205 02 51

Laat mij terugbellen

Opleidingsinformatie

De opleiding Van onderhandelen naar mediation beslaat 16 dagdelen, verdeeld over 6 dagen:

De groepsgrootte varieert van 12 t/m 18 personen. Het 1e blok wordt verzorgd door twee trainers. In het 2e blok wordt uitgegaan van één trainer voor maximaal zes deelnemers. Hierdoor is er veel ruimte voor coaching en feedback van de individuele deelnemers.

De dagen zijn geheel verzorgd inclusief overnachtingen en diners in de bosrijke omgeving van het Hilton Royal Parc Soestduinen.

Opleidingsdata voorjaar 2019

 • Dag 1, 27 maart 2019 09:15 – 21:00 uur
 • Dag 2, 28 maart 2019 08:30 – 21:00 uur
 • Dag 3, 29 maart 2019 08:30 – 16:00 uur
 • Dag 4, 1 april 2019 09:00 – 21:00 uur
 • Dag 5, 2 april 2019 09:00 – 21:00 uur
 • Dag 6, 3 april 2019 08:30 – 16:00 uur

Opleidingsdata najaar 2019

6 t/m 13 november 2019

Download de brochure voor het volledige programma

Blok I  (3 dagen, residentieel)
Mediation betekent dat partijen hun onderhandeling voortzetten onder leiding van een mediator. Veel van wat belangrijk is voor onderhandelen, is dat ook voor mediation. Een mediation is immers niets anders dan een begeleide onderhandeling. Daarom richten we de aandacht in het eerste blok op die aspecten van onderhandelen die voor mediation relevant zijn. Aan de orde komen de Harvard-onderhandelingsmethode, conflicttheorie en de toepassing ervan, communicatie, creativiteit, macht en invloed en effecten van de basishouding gekoppeld aan persoonlijke integriteit.
De benodigde theorie wordt bondig uiteengezet. Vervolgens krijgen de deelnemers volop de gelegenheid de essentie van de theorie aan den lijve te ondervinden en ermee te experimenteren. Hiervoor worden specifieke oefeningen en rollenspellen gebruikt die ten dele met video worden nabesproken.

Blok II (3 dagen, residentieel)
Tijdens de tweede drie dagen richten we de aandacht volledig op het mediationproces. In zes cases komen alle fasen van het proces aan de orde. Al doende komen structuur, vereiste basishouding en sociale vaardigheden uitgebreid aan de orde. Iedere deelnemer oefent veelvuldig in de rol van mediator. Daarnaast is er aandacht voor zaken als ethiek en de institutionele kant van mediation.

Optioneel (Volledige MfN Basisopleiding Mediation)

Juridische dag (1 dag): De zesdaagse training wordt gevolgd door de juridische dag die specifiek ingaat op de juridische aspecten van mediation.

Praktijkdagen (2 dagen): U zult twee hele dagen meelopen met een mediator van Result Mediation, tijdstip nader te bepalen.

Opleidingsbrochure ontvangen?

U kunt de uitgebreide opleidingsbrochure op aanvraag ontvangen. We sturen u graag vrijblijvend de informatie toe omtrent de MfN basisopleiding. Download via onderstaande button de brochure. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Iris Ydema via  of bel haar op 020-205 02 51.

Download de brochure

Ervaren trainers

Uw trainers zijn Dominique Nelissen, Felix Merks en Josée van de Laar, ieder met uitgebreide kennis en ervaring in het mediationvak.

Josee van de Laar - Docent MfN Basisopleiding mediationmr. J.M. (Josée) van de Laar

Josée van de Laar studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en trad direct na haar studie in dienst van een groot advocatenkantoor waar ze zich specialiseerde in het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht.

Vanaf 1996 is zij als partner, advocaat en – sinds 2003 – MfN-registermediator verbonden aan Beer Advocaten dat zich volledig toelegt op de behandeling van zaken op het gebied van aansprakelijkheidsrecht en personenschade waarbij uitsluitend voor slachtoffers wordt opgetreden. Zij is lid en bestuurlijk actief in verschillende organisaties in het letselschadeveld. Daarnaast maakt zij deel uit van de Raad van Discipline in het ressort Amsterdam.

Josée van de Laar is een warm pleitbezorgster van het gebruik van mediation in de letselschadewereld en heeft een grote bijdrage geleverd aan het introduceren van mediation in dit veld, waarvoor zij in 2013 de PIV-giraffe heeft gekregen. Ze is MfN-registermediator en heeft een groot aantal mediations op haar naam staan. Vanaf 2009 heeft zij het zwaartepunt van haar praktijk verlegd: zij treedt nu voornamelijk op als mediator.

Bekijk LinkedIn

Felix Merks - Docent MfN Basisopleiding mediationmr. F.G.J.B. (Felix) Merks

Felix Merks is oprichter en directeur van Result Mediation, met ruim 1200 mediations per jaar de grootste aanbieder van mediation in Nederland. Felix is een ervaren mediator, trainer en adviseur bij complexe onderhandelingen. Hij is gespecialiseerd in zakelijke (aandeelhouders-) conflicten en conflicten tussen bedrijven en overheden.

Als bestuurslid van stichting Nalatenschapsmediation richt hij zich daarnaast op het oplossen van conflicten in familiebedrijven. Hij is Master of Dispute Resolution (UvA) en is opgeleid tot trainer in onderhandelstrategie en vaardigheden aan Harvard Law School. Voor de start van Result ADR in 2004 vervulde Felix diverse commerciële managementfuncties bij internationale bedrijven.

Bekijk LinkedIn

Dominique Nelissen - Docent MfN Basisopleiding mediationdrs. D.J.M. (Dominique) Nelissen

Dominique Nelissen studeerde arbeids- en organisatiepsychologie in Amsterdam en bestuurlijke informatiekunde in Tilburg. Tot 1999 werkte hij op het gebied van human resources binnen het bankbedrijf en binnen advocatuur, accountancy en management consultancy. Hij deed dat vanuit verschillende rollen: als organisatieadviseur en als HR-eindverantwoordelijke. In 1999 startte hij als zelfstandig adviseur, MfN Registermediator en trainer.

Als trainer is hij gespecialiseerd in samenwerken, onderhandelen en mediation. Als mediator is hij voornamelijk actief op de volgende gebieden: werkgever-werknemer, samenwerkingsproblemen waaronder maatschappen, en letselschadezaken. Als adviseur werkt hij op de gebieden HR en samenwerken en conflictmanagement en rekent grote professionals-organisaties tot zijn cliënten: advocaten, notarissen, fiscalisten, organisatieadviseurs en procesmanagers. Op het gebied van mediation publiceerde hij enkele keren.

Bekijk LinkedIn

 

 • Onze opleiding wordt met een 9,2 gewaardeerd

 • Marktleider in arbeidsmediations

 • Trainers met praktijkervaring

 • Persoonlijke lessen in kleine groepen

 • Sinds 1995 meer dan 2.000 professionals opgeleid

Inschrijven

Data voorjaar 2019

Blok 1: 27, 28, 29 maart  2019
Blok 2: 1,2,3 april 2019

Data najaar 2019

Blok 1: 6, 7, 8 november  2019
Blok 2: 11, 12, 13 november 2019

Aantal deelnemers

Om het interactieve karakter van de opleiding (je leert ook van elkaar) te borgen bestaat de groep uit minimaal 12 en maximaal 18 deelnemers.

Locatie

U verblijft tijdens de 6 trainingsdagen op kasteel de Vanenburg in Putten. Een historisch landgoed in het midden van het land, gelegen op de bosrijke Veluwe, met alle gewenste voorzieningen en een team met een groot hart voor gastheerschap.

Opleidingsduur

Twee blokken van 3 dagen (totaal 16 dagdelen)

Taal

Nederlands

Kosten

 € 3.555 excl. btw  Opleiding van Onderhandelen naar mediation

945 excl. btw Locatiekosten. De dagen zijn geheel verzorgd inclusief overnachtingen en diners op het landgoed van kasteel de Vanenburg in Putten

Indien u de volledige MfN-basisopleiding mediation wilt volgen, kan dit ook. U betaalt dan € 3950,- excl. btw en €1000,- locatiekosten.

 

Punten

KNB 47 punten, voor de NOvA ontvangt u een deelnamecertificaat van 43 punten.

Giving Back

De trainers Dominique Nelissen en Felix Merks zouden graag zien dat het gedachtegoed van deze opleiding ook uitgedragen wordt in gebieden waar de kennis en kunde om constructief met conflicten om te gaan van levensbelang kan zijn. Daarom leiden zij voor elke betalende cursist in Nederland een cursist in een post-conflict gebied gratis op te leiden. Van 10 tot en met 16 juni wordt een groep van politici in Georgië opgeleid.

Download de brochure
Kennismakinggesprek

Als u behoefte heeft aan meer informatie over de opleiding dan kunt u altijd een afspraak maken voor een individueel en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hiervoor kunt u contact opnemen met Iris Ydema 020-205 02 51, (opleidingsmanager) of
Dominique Nelissen 06-20 39 23 63  (trainer).

Inschrijven

Schrijf je hier in voor de opleiding Van onderhandelen naar mediation.