91% slagingspercentage
100% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Opleiding

Van onderhandelen naar mediation

Volg de opleiding 'Van onderhandelen naar mediation' bij Result Mediation.
Sinds 1995 meer dan 2.000 professionals opgeleidBeoordeeld met een 9,2Al meer dan 20 jaar actiefGrootste mediation kantoor van NL

Ontwikkel uw mediationvaardigheden

Effectiever communiceren, beter onderhandelen, lastige vergaderingen in goede banen leiden, conflicten voorkomen en oplossen. Van deze intensieve 6-daagse opleiding heeft u de rest van uw leven plezier. U vergroot uw inzicht en brengt uw onderhandelings- en mediationvaardigheden naar een hoger, professioneel niveau.

Er is geen enkele reden om de inzet van het instrumentarium van de mediator te beperken tot formele mediations. Het is eerder andersom: door mediationvaardigheden tijdig in te zetten, kunnen conflicten voorkomen worden en dat is toch weer beter dan conflicten op te moeten lossen. In het maatschappelijk leven draait het er vaak om belangen van verschillende belanghebbenden goed op elkaar af te stemmen en dat is precies wat je met het instrumentarium van de mediation doet. In onze zesdaagse training Van Onderhandelen naar Mediation reiken we u alles aan wat u nodig heeft om die rol te vervullen zonder dat u de jas van de mediator aantrekt.

De opleiding is een onderdeel van de MfN-basisopleiding Mediation, welke de mogelijkheid biedt toe te treden tot het MfN-register.

Hulp nodig? Dominique Nelissen Kerndocent / Mediator

Start dit jaar met uw eerste stap om effectiever te communiceren, beter te onderhandelen, lastige vergaderingen in goede banen te leiden en conflicten te voorkomen en op te lossen.

 • Onze opleiding wordt met een 9,2 gewaardeerd
 • Marktleider in arbeidsmediations
 • Trainers met praktijkervaring
 • Persoonlijke lessen in kleine groepen
 • Sinds 1995 meer dan 2.000 professionals opgeleid

Schrijf je direct in!

Het aantal plaatsen is beperkt, dus vul nu het formulier in om uw plek te reserveren.
Nog maar 6 plaatsen beschikbaar voor november 2019!
Klantverhalen

Intens en inspirerend. Gaaf. Uiteindelijk valt alles op zijn plek.

Ik heb intens genoten. Door de compacte vorm ga je het in je kern voelen. Intensief met de groep, veilig, kan niet wachten om te beginnen.

De verschillende aanpak van de drie docenten had een duidelijke meerwaarde. Een goede combinatie.

Supergaaf, goed, veel verdieping. Ik ben een stuk verder, dit gaat werken.

Deze training stond al langer op mijn bucketlist. Eerst ontregelen en dan inregelen. Wat ben ik blij dat ik geweest ben.

Confronterend en leerzaam, drie trainers met aanvullende aanpakken, veel oefenen is goed, daar leer je het meeste van. Geen last gehad van mijn allergie voor soft skills.

Compact format werkt heel erg goed. Heb me als een spons volgezogen.

Wat kun je veel met elkaar bereiken in een veilig leerklimaat. Aangenaam verrast en veel geleerd. Veel gelachen trouwens ook.

Data november 2019
Dag 1, 06 november 2019 09:15 - 21:00 uur
Dag 2, 07 november 2019 08:30 - 21:00 uur
Dag 3, 08 november 2019 08:30 - 16:00 uur
Dag 4, 11 november 2019 09:00 - 21:00 uur
Dag 5, 12 november 2019 09:00 - 21:00 uur
Dag 6, 13 november 2019 08:30 - 16:00 uur
Opleidingsdata maart/april 2020
Dag 1, 25 maart 2020 09:15 - 21:00 uur
Dag 2, 26 maart 2020 08:30 - 21:00 uur
Dag 3, 27 maart 2020 08:30 - 16:00 uur
Dag 4, 30 maart 2020 09:00 - 21:00 uur
Dag 5, 31 maart 2020 09:00 - 21:00 uur
Dag 6, 01 april 2020 08:30 - 16:00 uur

Uw trainers

Uw trainers zijn Dominique Nelissen, Felix Merks en Josée van de Laar, ieder met uitgebreide kennis en ervaring in het mediationvak.

Felix Merks
Arbeidsmediator, Mediator in International Organisations, Partner, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken
Dominique Nelissen
Arbeidsmediator, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken
Elsbeth Snieders
Arbeidsmediator, Mediator in International Organisations, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken
Diederik Diercks
Arbeidsmediator, Directie, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken

Indeling van lesblokken

Blok I (3 dagen, residentieel)

Mediation betekent dat partijen hun onderhandeling voortzetten onder leiding van een mediator. Veel van wat belangrijk is voor onderhandelen, is dat ook voor mediation. Een mediation is immers niets anders dan een begeleide onderhandeling. Daarom richten we de aandacht in het eerste blok op die aspecten van onderhandelen die voor mediation relevant zijn. Aan de orde komen de Harvard-onderhandelingsmethode, conflicttheorie en de toepassing ervan, communicatie, creativiteit, macht en invloed en effecten van de basishouding gekoppeld aan persoonlijke integriteit.

De benodigde theorie wordt bondig uiteengezet. Vervolgens krijgen de deelnemers volop de gelegenheid de essentie van de theorie aan den lijve te ondervinden en ermee te experimenteren. Hiervoor worden specifieke oefeningen en rollenspellen gebruikt die ten dele met video worden nabesproken.

Blok II (3 dagen, residentieel)

Tijdens de tweede drie dagen richten we de aandacht volledig op het mediationproces. In zes cases komen alle fasen van het proces aan de orde. Al doende komen structuur, vereiste basishouding en sociale vaardigheden uitgebreid aan de orde. Iedere deelnemer oefent veelvuldig in de rol van mediator. Daarnaast is er aandacht voor zaken als ethiek en de institutionele kant van mediation.

Optioneel (Volledige MfN Basisopleiding Mediation)

Juridische dag (1 dag): De zesdaagse training wordt gevolgd door de juridische dag die specifiek ingaat op de juridische aspecten van mediation.

Praktijkdagen (2 dagen): U zult twee hele dagen meelopen met een mediator van Result Mediation, tijdstip nader te bepalen.

Interesse in deze opleiding?

Schrijf je vandaag nog in om jezelf van een plek te verzekeren.

Past deze opleiding bij mij

Deze opleiding is bestemd voor professionals die onderhandel- en mediationvaardigheden willen opdoen. Onze deelnemers komen uit het bedrijfsleven, de zakelijke dienstverlening, de overheid , de zorg en het politiek en openbaar bestuur. Ze werken als directielid, manager, HR-adviseur, vertrouwenspersoon, klachtenfunctionaris, burgemeester, wethouder, advocaat, fiscalist, notaris, rechter, organisatieadviseur, bedrijfsjurist, en proces- en projectmanager.

 • Veel ruimte voor individuele coaching en feedback
 • Veelvuldige oefeningen in de rol van mediator
 • Geheel verzorgde trainingsdagen inclusief overnachtingen en diners
 • Intensief, compact en praktisch

Opleidingsinformatie

De opleiding Van onderhandelen naar mediation beslaat 16 dagdelen, verdeeld over 6 dagen. De dagen zijn geheel verzorgd inclusief overnachtingen en diners. De groepsgrootte varieert van 10 t/m 18 personen. Het 1e blok wordt verzorgd door twee trainers. In het 2e blok wordt uitgegaan van één trainer voor maximaal vijf deelnemers. Hierdoor is er veel ruimte voor coaching en feedback van de individuele deelnemers.

Opleidingshistorie en beoordeling

 • Maart 2018: 92% vol, beoordeeld met een 9,0
 • November 2018: 100% vol, beoordeeld met een 9,2
 • Maart 2019: 100% vol, beoordeeld met een 9,2
 • November 2019: 54% gevuld

Wilt u toch MfN-registermediator worden?

Mocht u tijdens module 1 besluiten alsnog de gehele MfN-basisopleiding mediation (module 1 + 2) te willen doen dan is dat mogelijk. U volgt dan na module 1 nog een Juridische dag en loopt 2 dagen mee met een ervaren mediator van Result Mediation.

Kennismakingsgesprek

Als u behoefte heeft aan meer informatie over de opleiding dan kunt u altijd een afspraak maken voor een individueel en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hiervoor kunt u contact opnemen met Iris Ydema 020-205 02 51, (opleidingsmanager) of Dominique Nelissen 06-20 39 23 63 (trainer).

Opleidingsoverzicht

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikservaring. Ga hiermee akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.