91% slagingspercentage
100% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Opleiding

Oefentoetsen theorie-examen MfN-registermediator

Met de online oefentoetsen theorie examen MfN-registermediator kunt u oefenen voor het theorie examen mediator van Intop.
De beste voorbereiding voor het examenInzicht in de vragenTerugkoppeling aan de hand van literatuur

Online oefentoetsen theorie-examen MfN-registermediator

Met de online oefentoetsen theorie examen MfN-registermediator kunt u oefenen voor het theorie examen mediator van Intop. Zo gaat u goed voorbereid het theorie-examen in. Wij raden u aan eerst de aanbevolen literatuur (zie onder) te bestuderen en daarna pas de oefentoetsen te maken.

Na afloop van een online toets krijgt u een overzicht van uw antwoorden en indien fout, de juiste antwoorden. Bij alle vragen staat aangegeven waar u de theorie terug kunt vinden in de aanbevolen literatuur. Bij een fout (of onzeker) antwoord kunt u de literatuur er direct (nogmaals) op nalezen.

N.B. De literatuur informatie wordt momenteel geüpdatet . Er is nog uitgegaan van het Handboek mediation 5e herziene druk en Juridische Aspecten 3e herziene druk. Desalniettemin biedt deze verouderde informatie ook een hulp in het snel vinden van de informatie in de nieuwe drukken.

Behoefte aan 1-op-1 begeleiding?

Heb je na het lezen van de literatuur en het maken van de toetsen behoefte aan één op één begeleiding en feedback? Deze mogelijkheid is er! Mediator en trainer Diederik Diercks neemt in 1,5 uur alle vragen over de literatuur en de toetsen online met je door. De kosten hiervoor zijn €195,- excl. btw.

Bereid je voor op het examen!

Online oefentoetsen
Schrijf je nu in €29,- excl. btw

U kunt deze training te allen tijde starten via de e-learningomgeving.

Uw trainers

Diederik Diercks
Arbeidsmediator, Directie, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken

Interesse in deze opleiding?

Schrijf je vandaag nog in om jezelf van een plek te verzekeren.

Algemene informatie theorie-examen

Het theorie-examen mediator bestaat uit 50 meerkeuzevragen. Deze vragen hebben 4 antwoordmogelijkheden. De kandidaat heeft 2 uur de tijd om het examen te maken. Om voor het examen te slagen wordt beoordeeld of de kandidaat aan de gestelde norm van minimaal 36 goed beantwoorde vragen heeft voldaan.

In de eind- en toetstermen die u vindt op mediationtoets.nl is gedetailleerd aangegeven welke kennis wordt vereist. Teneinde kandidaten richting te geven welke stof als relevante voorbereiding zou kunnen dienen ter voorbereiding op het theorie- examen wordt er literatuur aanbevolen.

Aanbevolen literatuur

  • Handboek Mediation, 6e herziene druk, onder redactie van A.F.M. Brenninkmeijer (hoofdredacteur), H.J. Bonenkamp, K. van Oyen, H.C.M. Prein. Den Haag: Sdu uitgevers, 2017 (ISBN 9789012399456)
  • Juridische aspecten van mediation, 4e herziene druk, E. Schutte, J. Spierdijk. Den Haag: Sdu uitgevers, 2017 (ISBN 97890 1239 885 5)
  • Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator, 6e herziene druk, H.C.M. Prein. Den Haag: Sdu uitgevers, 2017 (ISBN 9789012398831)
  • De teksten van de MfN-reglementen en -modellen (zie o.a. de MfN-website): – MfN Gedragsregels – MfN Klachtenregeling – Reglement Stichting Tuchtrechtspraak Mediators – MfN Mediation Reglement – Model Mediationovereenkomst – MfN Statuut voor de interne mediator – MfN model Geheimhoudingsverklaring – MfN Model Mediationclausule. (LET OP: In verband met de verschijningsdatum van de boeken kunnen de daarin besproken reglementen en modellen afwijken van de actuele reglementen en modellen. In dat geval zijn de meest actuele reglementen en modellen van toepassing.)

Opleidingsoverzicht

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikservaring. Ga hiermee akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.