91% slagingspercentage
100% klanttevredenheid
100% inzet van ons
string(0) "" bool(false)

Opleiding

Mediationvaardigheden voor de HR-professional

Volg de opleiding 'Mediationvaardigheden voor de HR-professional' bij Result Mediation.
Ervaren arbeidsmediators en trainersKennis van conflictdynamiekVaardigheden om een conflict mee op te lossen2-daagse training

Mediationvaardigheden voor de HR-professional

De cursus voor iedere HR-professional! Heb jij te maken met werknemers die slachtoffergedrag vertonen? Met leidinggevenden die het handiger kunnen aanpakken? Ontdek wat je in conflictsituaties nog meer kunt doen. Leer herkennen hoe een conflict werkt. En hoe je invloed hebt op de ruziënde partijen. Zorg met deze korte training dat jij binnen jouw bedrijf de conflictspecialist wordt.

Conflicten kosten tijd, geld en (negatieve) energie.

Op het moment dat er spanningen zijn binnen een bedrijf gaat men ten rade bij HR. Je komt als HR-professional dan tussen twee vuren. Je wil de directie en de medewerkers beiden bijstaan. En een neutrale positie in de gespannen verhoudingen behouden. In deze cursus ontwikkel je vaardigheden waarmee je met meer vertrouwen conflictsituaties kunt begeleiden en bij kunt dragen aan de oplossing.

Arbeidsconflicten kosten veel geld en escaleren omdat er niet voldoende kennis en vaardigheden zijn met betrekking tot conflicthantering. Mensen lopen weg van een conflict of ontkennen het. Totdat zich groepjes vormen en het escaleert. Of totdat werknemers zich ziek melden. HR-professionals worden door een leidinggevende of door een werknemer op de hoogte gesteld van een verstoorde arbeidsrelatie. En kunnen dan ineens de verantwoordelijkheid voor het probleem krijgen. Wij geven HR-professionals praktische tools en ontwikkelen vaardigheden zodat ze professioneel en vaardig conflictsituaties kunnen begeleiden en bij kunnen dragen aan de oplossing. Ook is de HR-professional beter in staat ontevreden werknemers en dreigende conflictsituaties te herkennen. En de leidinggevende te coachen in het voorkomen van een conflict.

Hulp nodig? Iris Ydema Opleidingsmanager

Schrijf je direct in!

Het aantal plaatsen is beperkt, dus vul nu het formulier in om uw plek te reserveren.
Ben je benieuwd of deze training iets voor jou is? Kom in contact met één van de gespecialiseerde trainers die vrijblijvend met jou de inhoud van de opleiding doornemen.
Klantverhalen

Leer omgaan met lastige werknemers en leidinggevenden

Leer vaardigheden om een conflict mee op te lossen

Ideaal voor de HR professional

Opleidingsdata november 2019
Dag 1, 20 november 2019 09:30 – 17:30 uur
Dag 2, 21 november 2019 09:30 – 17:30 uur

Uw trainers

Dit zijn uw trainers bij de opleiding "Mediationvaardigheden voor de HR-professional"

Dominique Nelissen
Arbeidsmediator, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken
Leon Hoornweg
Arbeidsmediator, Mediator in International Organisations, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken

Indeling van lesblokken

Dag 1 (09:00 – 17:00 uur)

Mediation en de rol van HR managers in conflictsituaties

Dag 2 (09:00 – 17:00 uur)

Mediationvaardigheden & doorverwijzen

Interesse in deze opleiding?

Schrijf je vandaag nog in om jezelf van een plek te verzekeren.

Wat ga je doen in de training?

Wij combineren theoretische kennis van mediation en conflicthantering met het oefenen van praktische vaardigheden onder leiding van ervaren mediators. Je leert hoe je mediationvaardigheden kan toepassen in de dagelijkse praktijk. Je krijgt inzichten in het menselijk gedrag opgedaan in neurowetenschappelijk onderzoek in de afgelopen tien jaar.

Je leert hoe mensen in en uit conflict komen, welke rol je als HR-professional kan hebben om een conflict te de-escaleren en vlot te trekken. Je oefent de mediationvaardigheden die je nodig hebt om op effectieve wijze conflictprocessen te begeleiden.

Wat levert het op?

Een zelfverzekerde en ter zake kundige HR-professional die in conflictsituaties met zelfvertrouwen de medewerker en leidinggevende professioneel kan ondersteunen en begeleiden. Je weet in conflictsituaties de juiste vragen te stellen en tools in te zetten. Ook leer je dreigende (arbeids)conflicten tijdig te signaleren en sneller en beter te herkennen wat er werkelijk speelt. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Een betere begeleiding van conflictsituaties leidt tot minder mentaal en fysiek verzuim, verloop en juridische procedures. Eén dag verzuim kost gemiddeld €250. Eén zieke fte per jaar € 50.000,-. Daarnaast kijkt iedereen altijd mee. Het hele bedrijf ziet hoe er wordt omgegaan met een lastige situatie. Als ze zien dat dit goed gebeurt, zullen ze zich veiliger voelen.

Na deze cursus

  • Kunt u met meer kennis en vaardigheden arbeids(conflicten) begeleiden
  • Heeft u meer vertrouwen in wat uw rol en positie is als conflictbegeleider in uw organisatie
  • Kunt u (dreigende) conflictsituaties eerder signaleren en herkennen
  • Heeft u kennis van het verloop in een conflict
  • Weet u hoe mensen reageren mensen in conflicten (conflictgedrag)

  • Weet u welk stappenplan u moet volgen in conflictsituaties
  • Weet u hoe u kunt luisteren zodat mensen zich gehoord voelen
  • Heeft u betere mediationvaardigheden en kunt u deze in de gesprekken toepassen om tot de kern van het probleem te komen
  • Weet u wanneer u verder moet verwijzen
  • Heeft u zowel praktische handvatten en vaardigheden om met conflicten om te gaan zodat u hier zelf minder tijd en energie aan kwijt raakt

Opleidingsoverzicht

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikservaring. Ga hiermee akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.