91% slagingspercentage
100% klanttevredenheid
100% inzet van ons

Opleiding

Niveau 2: ONLINE – Arbeidsconflicten en mediation voor arbo- en HR-professionals

In 6 online modules werken aan mediationskills
Trainers met uitgebreide kennis en ervaring6 online modulesAl meer dan 20 jaar actiefGrootste mediation provider van NL

Ontwikkel uw mediationvaardigheden

Je kent ze wel, die dossiers die energie zuigen. Alles doen ze eraan om de ander de schuld te geven, jou te overtuigen van hun gelijk, het conflict te laten voortduren. Wij bij Result Mediation kennen ze zeker. Dat is wat wij doen.

Wij helpen jou graag meer grip op deze situaties te hebben. Minder energie eraan kwijt te zijn. Meer kennis over de context en de dynamieken te hebben. Meer tools om er geen onderdeel van te worden. Om het te helpen op te lossen.

3 halve dagen

In 3 halve dagen nemen we je mee langs het conflict, mediation, de juridische context, de dynamiek en jouw eigen rol. Op elke trainingsdag worden 2 van de onderstaande zes modules gedaan. Elk van de modules is apart te volgen en concentreert zich op een specifiek onderdeel. Elke module bestaat uit en deel kennisdeling, bespreken van de eigen ervaring, oefenen, een terugkoppeling en een afsluiting.

Schrijf je direct in!

Online interactieve video-opleiding
Het aantal plaatsen is beperkt, dus vul nu het formulier in om uw plek te reserveren.
Online opleidingsdagen
Dag 1, 22 januari 2021 09:00 - 12:00 uur
Dag 2, 29 januari 2021 09:00 - 12:00 uur
Dag 3, 05 februari 2021 09:00 - 12:00 uur

Uw trainers

Uw trainers zijn ervaren mediators en trainers.

Diederik Diercks
Arbeidsmediator, Directie, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken
Leon Hoornweg
Arbeidsmediator, Mediator in International Organisations, Trainer, Zakelijke mediator
Bekijken

Indeling van lesblokken

Module 1: Arbeidsmediation (1,5 uur)

Wat is de praktijk van arbeidsmediation? Hoe werkt een mediation, wat kun je verwachten van een mediator? Welke resultaten kan een mediation hebben en wat betekent dat voor andere betrokkenen? Wat gebeurt er als een mediation niet slaagt?

Module 2: De exit-mediation en Arbeidsrecht (1,5 uur)

Wat gebeurt er wanneer partijen niet met elkaar verder willen. Wat is een exit-mediation? Wat doet de mediator, wat doet hij niet? Wat zijn de juridische kaders waarbinnen zich dit afspeelt? Hoe ziet zo’n onderhandeling eruit?

Module 3: Conflictdynamiek (1,5 uur)

Hoe ontstaat een conflict? Hoe gedragen mensen zich, hoe herken je het? Hoe kun je het erover hebben zonder in de details te verdwalen? Welke valkuilen zijn er voor Arbo-professionals en begeleiders vanuit HR en hoe ga je daarmee om?

Module 4: Hoe blijf je uit een conflict? (1,5 uur)

Leuk dat herkennen, en dan? Hoe word je geen onderdeel van het conflict? Hoe bewaak je je eigen rol in de begeleiding van werkgevers/leidinggevenden en werknemers in een conflict? Wat is die rol?

Optioneel: Module 5: Conflictstijlen en onderhandelen (1,5 uur)

Welke onderhandeltypes zijn er en hoe kan je daar mee omgaan? Wat is jouw voorkeursstijl? Wat kom je tegen in je werk en hoe ga je daarmee om? Wat hebben andere onderhandeltypes nodig?

Optioneel: Module 6: Lastige gesprekken (1,5 uur)

Wanneer heb je een lastig gesprek? Hoe voer je dat? Wat maakt dat een gesprek lastig is en welke psychologische principes spelen daar een rol? Welke gesprekstechnieken kun je inzetten?

Interesse in deze opleiding?

Schrijf je vandaag nog in om jezelf van een plek te verzekeren.

Bent u benieuwd naar de trainingmodules?

Bent u benieuwd naar deze trainingsmodules?  U kunt zich inschrijven voor het eerste dagdeel en  daarna beslissen of u de training wilt vervolgen. U kunt deze eenvoudig kiezen via het inschrijfformulier.

Meer weten over deze online training?

Heeft u vragen over deze online training? Kom dan direct in contact met onze opleidingsmanager Iris Ydema.

Hulp nodig? Iris Ydema Opleidingsmanager

Opleidingsoverzicht

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikservaring. Ga hiermee akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.