/, Onze mensen/Kennismaken met: Gerard van der Stelt, algemeen directeur

Kennismaken met: Gerard van der Stelt, algemeen directeur

Mijn naam is Gerard van der Stelt en sinds oktober vorig jaar ben ik werkzaam bij Result Mediation als algemeen directeur.

Zelf ben ik bij een vorige werkgever voor het eerst betrokken in een mediation. Het was een klassieke situatie, waarin partijen lijnrecht tegenover elkaar stonden en zich hadden ingegraven in hun standpunten. Een dialoog leek niet meer mogelijk. De mediator slaagde erin ons weer in gesprek te brengen met elkaar, te luisteren naar elkaars argumenten en in te zien dat er niet alleen tegenstellingen waren maar ook gemeenschappelijke belangen. Van daaruit hebben wij met elkaar een oplossing gevonden en de relatie hersteld. We konden weer met elkaar verder. Ik had niet gedacht dat wij er zo goed samen uit konden komen en ben een groot voorstander geworden van mediation. Het lijkt soms eenvoudig partijen weer met elkaar te laten praten, maar mediation is echt een vak.

Wat mij zo aanspreekt in mediation is dat het mensen helpt naar elkaar te luisteren, weer met elkaar in gesprek te komen en samen een oplossing te bereiken. Het brengt de menselijke maat weer terug. Dat is belangrijk in een wereld waarin geografische en technologische grenzen hun betekenis verliezen. Een wereld die zich razendsnel ontwikkelt en vernieuwt en waarin transparantie door sociale media wordt afgedwongen. Veel mensen vinden overal iets van, maar luisteren niet meer naar elkaar. Conflicten verharden door onbegrip, ongeduld en een gevoel van onmacht. Dat maakt mediation zo belangrijk.

Result Mediation is hier heel goed in. Bij arbeidsconflicten en in toenemende mate ook bij andersoortige conflicten. Dat blijkt uit de resultaten die wij bereiken, onze klanttevredenheid en de bereidheid van onze klanten om ons aan te bevelen bij anderen.

Mediation verdient een prominentere plaats als methodiek om conflicten op te lossen. Bij Result Mediation werken wij er iedere dag hard voor om dat te bewerkstelligen. Dat willen wij graag nóg beter en nóg effectiever doen. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.

Ik ben ervan overtuigd dat wij zodoende een bijdrage leveren aan een betere wereld, waarin mensen naar elkaar luisteren, met elkaar rekening houden en zoveel mogelijk zelf hun conflicten kunnen oplossen.

Door |2016-12-07T16:50:55+00:009 oktober 2016|Nieuws, Onze mensen|
X