91% slagingspercentage
100% klanttevredenheid
100% inzet van ons
Willem Hulshof mediator

Willem Hulshof

Arbeidsmediator

Willem Hulshof, komt tot een oplossing met een ánder gesprek

 • Evenwichtig en aandachtig
 • Creatief en gericht op een oplossing
 • Voortvarend en zorgvuldig

Willem Hulshof is arbeidsmediator en een ervaren conflict- en klachtbegeleider. Hij is sociaal-agogisch en post-HBO opgeleid en heeft verschillende managementfuncties op zowel strategisch als tactisch niveau vervuld in de zorg- en welzijnssector. Daarnaast is Willem zelfstandig ondernemer, heeft hij ervaring met medezeggenschap en is tevens actief geweest voor de gemeenteraad. Momenteel is hij werkzaam als mediator, extern vertrouwenspersoon en klachtenfunctionaris in de zorg. Willem is pragmatisch, soms provocatief en heeft bovenal een goed gevoel voor humor.

Hulp nodig?

Willem Hulshof

Willem Hulshof aan het woord

Waar mensen samenwerken of -leven ontstaan wrijvingen en conflicten. Conflicten kunnen veel impact hebben, want het veroorzaakt gedoe en gevoelens van wantrouwen, onzekerheid, boosheid en verdriet. Het kost tevens veel negatieve energie, tijd en geld. Bij voorkeur lossen mensen de meningsverschillen en ruzies onderling op, maar in de praktijk blijkt dat mensen hier niet altijd toe in staat zijn. 

Conflicten voor zijn of oplossen geeft ruimte en energie. Het heeft vaak een positieve uitwerking als de partijen in onderling overleg en door middel van onderhandelingen zélf een goede oplossing vinden. Mediation is daar een geschikt instrument voor en is een goed alternatief voor rechtspraak of arbitrage. Als mediator wil ik de partijen laten ervaren wat de kracht en het succes van mediation voor partijen kan zijn. 

Ik heb niet alleen aandacht voor de inhoud van het conflict, maar ook voor de onderliggende emoties en communicatie tussen beide partijen. Ik werk vanuit de bereidheid van mensen zelf om een uitweg te vinden en ik begeleid hen om in beweging te komen. Mijn stijl kan gekenmerkt worden als aandachtig, authentiek en resultaatgericht. Het geeft mij veel voldoening om hetgeen dat tussen mensen vast is komen te zitten weer op gang te krijgen. Dit doe ik door een gesprek te voeren dat net even anders is. 

Van partijen verwacht ik dat zij respectvol met elkaar omgaan, belangstelling voor (de belangen van) de ander tonen en dat zij zich actief inzetten voor het vinden van een oplossing. Zo kunnen we samen zoeken naar een geschikte oplossing voor een nieuwe toekomst.

Ervaringen & specialisaties

Sinds 2014 meer dan 200 mediations succesvol afgerond, waaronder:

 •  Mediation i.v.m. samenwerkingsprobleem apotheker en werkneemster
 •  Mediation tussen werkgever en buschauffeur i.v.m. grensoverschrijdend gedrag
 •  Conflict over samenwerking en kwaliteit van werkgever en hovenier.
 • Verstoorde werkrelatie werknemer en eigenaar installatiebedrijf
 • Conflict over stijl van leidinggeven en communicatie in familiebedrijf restaurant, tussen eigenaar en zus-werkneemster
 • Conflict over stijl van werken en samenwerking officemanager en nieuwe collega.
 • Conflict leidinggevende spuiterij en nieuwe manager in garagebedrijf
 • Mediation bij werkgerelateerde problematiek ivm re-integratie zieke assistente in huisartsenpraktijk
 • Mediation in Italiaans restaurant tussen restauranthouder en Duitstalige kok.
Waar mensen samenwerken of -leven ontstaan wrijvingen en conflicten. Willem Hulshof

Onze mensen

Rob Zonneveld

Arbeidsmediator

Bekijken

Sanne Schreurs

Arbeidsmediator

Bekijken

Willem Hulshof

Arbeidsmediator

Bekijken

Paul Smeele

Arbeidsmediator, Mediator in International Organisations, Zakelijke mediator

Bekijken

Nicolaas van Everdingen

Arbeidsmediator, Zakelijke mediator

Bekijken

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikservaring. Ga hiermee akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.