91% slagingspercentage
87% klanttevredenheid
100% inzet van ons
Liesbeth Peters

Liesbeth Peters

Arbeidsmediator

Liesbeth Peters, mediator in hart en ziel

 • Heeft als betrokken mediator aandacht voor verhalen en emoties
 • Integer, verantwoordelijk en creatief
 • Goed relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor

Liesbeth Peters is als registermediator aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland en werkt voor bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren. Zij is momenteel werkzaam als coach en mediator en is sinds 2002 verboden aan Result Mediation. Daarnaast behoort Liesbeth tot het netwerk van MediationNed en Professionele Mediators. Gespecialiseerd in arbeidsconflicten, samenwerkingsproblemen en omgangskwesties krijgt zij als mediator zaken doorverwezen door o.a. de Rechtbank Zeeland West-Brabant en het Juridisch Loket. Sinds 2018 werkt Liesbeth tevens als bijzonder curator in familiezaken. 

Hulp nodig?

Liesbeth Peters

Liesbeth Peters aan het woord

Conflicten en ruzies, ze doen pijn. Het maakt echter een enorm verschil of de afwikkeling hiervan leidt tot een lang en doorziekend gevoel van vernedering, verlies, boosheid en verdriet, of juist een basis vormt voor een verbeterde omgangsvorm in een nieuwe situatie. Het is zeker mogelijk om pijnpunten bij mensen weg te nemen en daarmee een conflict tot een goed einde te brengen. 

Mediation beschouw ik als meer dan alleen het oplossen van een conflict. Als mensen samen zoeken naar een oplossing van hun probleem, werken zij ook aan hun relatie en onderlinge verstandhouding. Het resultaat van mediation bereiken zij samen, door middel van hun eigen creativiteit en keuzes. Dit legt vaak een hechte basis voor een structurele verbetering. 

Als betrokken mediator met veel relativeringsvermogen zet ik mij in om emoties een plek te geven en rationeel ruimte te scheppen voor een nieuwe toekomst. Ik begeleid mensen naar een nieuwe verstandhouding en een nieuw evenwicht. Door mijn ruime onderwijservaring en achtergrond in de pedagogiek en psychologie weet ik goed hoe ik naar mensen moet luisteren. Maar bovenal breng ik partijen op een natuurlijke en ontspannen manier met elkaar in verbinding. Zo krijgt de bereikte oplossing van het conflict een blijvend effect, omdat deze steun vindt in het fundament van hun gerevitaliseerde relatie. 

Ik ben enorm geboeid door het ongekende potentieel van mensen en tegelijkertijd het vermogen van mensen om zichzelf in de houdgreep te houden. Van de partijen in mijn mediations verwacht ik dat zij het vertrouwen en de moed hebben om met elkaar op zoek te gaan naar de best mogelijke oplossing. De blik moet gericht zijn op de toekomst, uiteraard met ruimte voor het verleden. 

Ervaringen & specialisaties

Sinds 2002 honderden mediations succesvol afgerond, waaronder:

 • Conflict over de samenwerking tussen twee fysiotherapeuten
 • Conflict over stijl van leidinggeven in familiebedrijf
 • Samenwerkingsprobleem in team van een internationaal bedrijf
 • Samenwerkingsprobleem in een huisartsenpraktijk
 • Conflict over de stijl van leidinggeven tussen eigenaar en medewerker
 • Samenwerkingsprobleem binnen een onderwijsinstelling
 • Teamconflict in een tandartsenpraktijk
 • Mediation over een campingplaats
 • Conflict tussen eigenaar en medewerker van een autobedrijf
 • Mediation tussen medewerkers van een restaurant
 • Conflict over functioneren tussen werkneemster en notaris
Door mijn ruime onderwijservaring en achtergrond in de pedagogiek en psychologie weet ik goed hoe ik naar mensen moet luisteren. Liesbeth Peters

Onze mensen

Rob Zonneveld

Arbeidsmediator

Bekijken

Paul Smeele

Arbeidsmediator, Mediators in International Organisations, Zakelijke Mediator

Bekijken

Nicolaas van Everdingen

Arbeidsmediator, Zakelijke Mediator

Bekijken

Nelly van den Herik

Arbeidsmediator

Bekijken

Marjanne van Loon

Arbeidsmediator

Bekijken