91% slagingspercentage
100% klanttevredenheid
100% inzet van ons
Hans Sterk mediator

Hans Sterk

Arbeidsmediator

Conflictdeskundige, arbeids- en zakelijk mediator

  • Brengt beweging in ogenschijnlijk onwrikbare kwesties
  • Empatisch en zorgt voor wederzijds begrip
  • Ervaring in 500+ mediations

Hans Sterk werkt als specialist Arbeidsrecht, Mediation en Arbitrage bij Cogens Advocaten te Heerlen/Roermond. Hij werkt voornamelijk in Limburg en behandelt als zeer ervaren MfN-Registermediator uiteenlopende conflictsituaties. Daarnaast heeft Hans ruime ervaring als bedrijfskundige, arbitrator, legal auditor, communicatiecoach en trainer. Ofschoon hij werkzaam is binnen de advocatuur, bekijkt Hans kwesties niet per definitie door een juridische bril. Vanuit de overtuiging dat partijen samen tot een acceptabele en duurzame oplossing kunnen komen, heeft hij zich steeds meer toegelegd op conflictmanagement. Herstel van de communicatie en relatie staat daarbij altijd voorop.

Hulp nodig?

Hans Sterk

Hans Sterk aan het woord

Ik ben ervan overtuigd dat vrijwel elk geschil een oplossing in zich heeft die acceptabel, en dus aanvaardbaar, is voor alle partijen. Echter zien partijen vaak de oplossing niet, omdat ze nog te veel op hun eigen standpunten blijven staan. Vaak staat emotie (boosheid, verdriet of onmacht) of een diepgeworteld rechtvaardigheidsgevoel bij (één van de) partijen in de weg om een streep onder het verleden te kunnen zetten. En juist dat zie ik als een uitdaging.

Daarvoor heb ik op basis van mijn ervaringen in het verleden een eigen stijl ontwikkeld, te kenmerken als integer, direct en doortastend. Deze aanpak zorgt ervoor dat partijen ontdooien en dat beweging op gang kan worden gebracht. Maar ik verwacht hiervoor wel bereidheid van alle partijen om verandering te willen brengen in de status quo.

Als mediator faciliteer ik partijen om de situatie vanuit herkenning, erkenning en begrip te accepteren en daarmee de stap te kunnen zetten naar een toekomstbestendige oplossing – waar deze uiteindelijk ook ligt.

Ervaringen & specialisaties

Sinds 2009 500+ mediations succesvol afgerond, waaronder:

  • Conflicten binnen huisartsenpraktijken (groepsmediation)
  • Conflicten tussen assistentes en apothekers (groepsmediation)
  • Conflicten binnen onderwijs m.b.t. stijl van leidinggeven
  • Conflict tussen medewerker en leidinggevende van een marketingorganisatie
  • Conflict met Sales- en Productieafdeling in de automotive industrie
Ik ben ervan overtuigd dat vrijwel elk geschil een oplossing in zich heeft. Hans Sterk

Onze mensen

Rob Zonneveld

Arbeidsmediator

Bekijken

Sanne Schreurs

Arbeidsmediator

Bekijken

Willem Hulshof

Arbeidsmediator

Bekijken

Paul Smeele

Arbeidsmediator, Mediator in International Organisations, Zakelijke mediator

Bekijken

Nicolaas van Everdingen

Arbeidsmediator, Zakelijke mediator

Bekijken

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikservaring. Ga hiermee akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.