91% slagingspercentage
100% klanttevredenheid
100% inzet van ons
Esther Plompen mediator

Esther Plompen

Arbitrage, Zakelijke Mediation
ArbeidsmediatorMediator in International OrganisationsZakelijke mediator

Esther Plompen

  • Empathisch
  • Pragmatisch
  • Toekomstgericht 

Esther Plompen is jaren werkzaam geweest als advocaat, met nadere focus op arbeids- en ondernemingsrecht. Zij was onder meer betrokken bij grote reorganisaties met de daarmee samenhangende complexe verhoudingen tussen verschillende organen en individuen. Ook leidde Esther trajecten van internet start-ups en overnames, inclusief de uitdagende onderhandelingen daaromtrent. Vanuit haar overtuiging dat betrokkenen samen tot een constructieve en duurzame oplossing voor het conflict kunnen komen, heeft zij zich toegelegd op mediation. Esther is actief als bemiddelaar bij burenruzies in haar woongemeente en toegetreden tot het MfN-register. Zij is analytisch en to the point, met oog voor de relevante omstandigheden en perspectieven van alle betrokken partijen.

Hulp nodig?

Esther Plompen

Arbitrage, Zakelijke Mediation

Esther Plompen aan het woord

Ik beschouw een conflict als een situatie die een oplossing behoeft. Die oplossing dient zich “vanzelf” aan, mits partijen bereid zijn deze situatie te onderzoeken en duiden. Daarbij is het heel belangrijk dat de betrokkenen openstaan voor constructief overleg. Ik begeleid de partijen tijdens een mediation bij al deze facetten. 

Voor mij is mediation de meest voor de hand liggende en duurzame manier om een conflict aan te pakken. In mediation kunnen partijen van mij verwachten dat ik hen met aandacht en kundigheid begeleid om samen tot een oplossing te komen. De weg hiernaartoe en de bereidwilligheid van partijen zijn belangrijke factoren om dit ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Ik zet graag door en vraag ook echt commitment van de partijen. Het doel is uiteindelijk dat een ieder met een zo optimaal mogelijk resultaat de mediation – en daarmee het conflict – achter zich kan laten. Ik heb er veel plezier in om mensen bij dit proces te ondersteunen. 

Een mediation valt of staat met de inzet van de partijen. Bij een conflict zie je vaak dat partijen onbegrepen zijn of zich zo voelen en niet (meer) in staat zijn voor zichzelf op te komen. Ik steun partijen daarin door hun respectievelijke belangen naar voren te laten komen en hun focus zoveel mogelijk op de toekomst te laten richten. Als het hele verhaal wordt besproken en mensen zich gehoord voelen, komt er weer oog voor de toekomst en daarmee de oplossing.  

Ervaringen & specialisaties

Gemiddeld rond de 12+ mediations per jaar, met focus op arbeids- en burenconflicten. Naast de kleinere mediations, ook groepsbemiddeling tussen buren.

Als het gehele verhaal op tafel komt en mensen zich gehoord voelen, komt er weer oog voor de toekomst en daarmee voor oplossingen. Esther Plompen

Onze mensen

Astrid Kraag

Arbeidsmediator, Zakelijke mediator

Bekijken

Robert de Roos

Arbeidsmediator, Zakelijke mediator

Bekijken

Nelly van den Herik

Arbeidsmediator

Bekijken

Cindy de Haas

Arbeidsmediator, Zakelijke mediator

Bekijken

Marjanne van Loon

Arbeidsmediator

Bekijken

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikservaring. Ga hiermee akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.