91% slagingspercentage
100% klanttevredenheid
100% inzet van ons
Esther Dekker mediator

Esther Dekker

Arbeidsmediator

Esther Dekker, arbeidsmediator

  • Daadkrachtig
  • Professioneel
  • Energiek en empatisch

Esther Dekker is bedrijfskundige en sinds 2011 fulltime werkzaam als mediator en coach. Zij is woonachtig in Amsterdam en werkt voornamelijk in de regio’s Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Den Bosch. Esther is als MfN-registermediator gespecialiseerd in arbeidskwesties en voldoet aan alle verplichtingen in het kader van bijscholing en werkwijze. Door haar dertien jaar werkervaring bij grote multinationals, heeft zij geleerd om de helikopterview te behouden bij multidisciplinaire projecten. Hierdoor is Esther uiterst ervaren in het voeren van complexe gesprekken met meerdere partijen. Zij werkt voor bedrijven, particulieren, arbodiensten, rechtbanken, het Juridische Loket en andere verwijzers.

Hulp nodig?

Esther Dekker

Esther Dekker aan het woord

Een conflict op de werkvloer kan leiden tot ziekteverzuim en veel gedoe voor beide partijen. Het is zonde om het tot dit punt te laten escaleren. In veel gevallen is het dan raadzaam voor mediation te kiezen. Het uitgangspunt van mediation is dat er een oplossing komt die zo goed als mogelijk is voor beide partijen. Er worden bijvoorbeeld afspraken gemaakt over evaluaties waardoor partijen weer door een deur kunnen na één of meerdere gesprekken. Ook komt het voor dat partijen uit elkaar gaan of dat een werknemer in een ander filiaal of onder een andere manager komt te werken. In alle gevallen leggen de we afspraken netjes vast in een vaststellingsovereenkomst. 

Als bedrijfskundige heb ik zo’n dertien jaar ervaring opgedaan bij grote multinationals in de marketing en sales, maar er ontstond bij mij de behoefte om betekenisvoller werk te gaan doen. Hierop besloot ik me om te scholen tot mediator en coach. Met veel plezier en succes begeleid ik nu jaarlijks vele trajecten. 

Als mediator bemiddel ik bij het geschil van de partijen. Ik ben een echte teamspeler,  beschik over veel doorzettingsvermogen en heb een no-nonsense houding. De stijl die ik hanteer kan gekenmerkt worden als persoonlijk en sensitief, gecombineerd met een zakelijk en praktische insteek. Het is aan mij om duidelijkheid te stimuleren en om mogelijke oplossingen te verkennen, zodat partijen tot een resultaat kunnen komen. 

Ik begin meestal met aparte intakegesprekken zodat ik beide partijen kan horen over wat hen verdeeld houdt. Omdat ik me realiseer dat partijen een kwestie liever vandaag dan morgen opgelost zien, probeer ik deze gesprekken meestal nog dezelfde week in te plannen. Daarna volgen doorgaans een aantal gezamenlijke meetings. Over het algemeen worden mijn mediationtrajecten binnen 6 weken en maximaal 10 uur afgerond. 

Ervaringen & specialisaties

Vanaf 2011 full-time arbeidsmediator met veel afgeronde mediations waaronder:

  • Een kwestie bij een apotheker en een medewerker waarbij de arbeidsrelatie met wederzijds goedvinden beëindigd
  • Een mediation bij een kinderdagverblijf over de samenwerking waarna de medewerker zijn carrière elders heeft voorgezet
  • Een mediation in de horeca met een ober waarbij het werk is hervat na een aantal goede gesprekken
  • Een mediation in een familiebedrijf door een privékwestie, uiteindelijk zijn partijen onder mijn begeleiding gescheiden en is de hele verdeling goed geregeld
  • Een kwestie met een teamleider waarbij er een klacht was ingediend door het hele team
  • Een kwestie bij een makelaar waarbij de werkneemster zich niet gezien, niet gehoord en niet gewaardeerd voelde.

1998-2011

Werkzaam bij diverse multinationals in marketing- en salesfuncties.

In alle gevallen leggen de we afspraken netjes vast in een vaststellingsovereenkomst.  Esther Dekker

Onze mensen

Esther Plompen

Arbeidsmediator, Mediator in International Organisations, Zakelijke mediator

Bekijken

Leon Hoornweg

Arbeidsmediator, Mediator in International Organisations, Zakelijke mediator

Bekijken

Nicolaas van Everdingen

Arbeidsmediator

Bekijken

Marianne Dijkhuizen

Arbeidsmediator

Bekijken

Astrid Kraag

Arbeidsmediator, Zakelijke mediator

Bekijken

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikservaring. Ga hiermee akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.