91% slagingspercentage
100% klanttevredenheid
100% inzet van ons
Carst Joustra mediator

Carst Joustra

ArbeidsmediatorZakelijke mediator

Carst Joustra, zakelijk- en arbeidsmediator

  • Opbouwend en pragmatisch 
  • Invoelend en oplossingsgericht 
  • Ervaren jurist en oud-advocaat 

Carst Joustra is MfN-registermediator met een juridische achtergrond. Zijn loopbaan begon bij een burgerrechten-NGO in Kroatië in de complexe context van het uiteengevallen Joegoslavië. Tussen 1999 en 2007 raakte Carst als (proces)advocaat bij Kennedy Van der Laan bedreven in het vinden van duurzame oplossingen bij samenwerkingsgeschillen in civiele zaken waar procederen geen goede optie was. Dit deed hij voor én met cliënten en hun wederpartijen. Van 2007 tot 2017 heeft Carst de Adessium Foundation, een grote goededoelenorganisatie, als adjunct-directeur mee vormgegeven. Tevens is hij actief als toezichthouder en filantropie-adviseur. Carst is als mediator aangesloten bij de Rechtbank Amsterdam en bij de Rechtbank Midden-Nederland. Hij is bestuurslid (penningmeester) van de specialisatievereniging Arbeidsmediators Nederland (VAN) en lid van specialisatievereniging van Zakelijke Mediators (ZAM). Carst schrijft vanuit zijn achtergrond regelmatig over onderhandelen en mediation, onder meer op Mr.; hét platform voor juristen. 

Hulp nodig?

Carst Joustra

Carst Joustra aan het woord

Of men bij een schurende situatie nu refereert naar ‘gedoe’ of ‘conflict’ maakt in feite niet uit. Het leidt af van datgene waar het de mensen binnen organisaties echt om gaat. En niet onbelangrijk: zulke kwesties kosten vaak veel tijd, geld en energie. Als de samenwerking hapert, vormt mediation doorgaans een goed alternatief voor de gang naar de rechter. Met een ervaren procesbegeleider houden de betrokkenen namelijk zelf de controle over het proces en de mogelijke oplossing. 

In mediation ondersteun ik alle partijen met dezelfde inspanning bij het gezamenlijk verkennen en vormgeven van oplossingsrichtingen. Daarbij blijkt mijn ervaring als onderhandelaar en jurist nuttig, en worden mijn inlevingsvermogen, creativiteit en gevoel voor humor door betrokkenen gewaardeerd.

Van de deelnemende partijen vraag ik voldoende inzet en – waar mogelijk – een open blik. Als een kwestie moeilijk oplosbaar lijkt, raad ik aan om te starten met een eerste overleg om daarna in te kunnen schatten of mediation de situatie vooruit kan helpen. Wanneer betrokkenen de serieuze ambitie hebben om een kwestie in overleg op te lossen, biedt bemiddeling met een onafhankelijke derde het meeste perspectief om een duurzaam resultaat te bereiken.

Ervaringen & specialisaties

Sinds 2017 meer dan 50 mediations succesvol afgerond, waaronder:

  • Problemen tussen bestuur en raad van toezicht van museum;
  • Kwestie binnen vennootschap tussen partners (professional services)
  • Arbeidsmediation binnen de directie van een logistiek familiebedrijf 
  • Samenwerkingsproblemen binnen een huisartsenpraktijk
  • Problemen binnen Ver. Van Eigenaren/verbouwingswerkzaamheden
  • Arbeidsmediation binnen managementteam van een productiebedrijf
Een conflict leidt af van datgene waar het de mensen binnen organisaties echt om gaat. Carst Joustra

Onze mensen

Rob Zonneveld

Arbeidsmediator

Bekijken

Sanne Schreurs

Arbeidsmediator

Bekijken

Willem Hulshof

Arbeidsmediator

Bekijken

Paul Smeele

Arbeidsmediator, Mediator in International Organisations, Zakelijke mediator

Bekijken

Nicolaas van Everdingen

Arbeidsmediator, Zakelijke mediator

Bekijken

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikservaring. Ga hiermee akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.