mr. J.K.W.F. Goossens

Klanten over Jan:

“Dhr. Goossens is een aardige man, die goed luistert en zelf ook ideeën naar voren brengt.”

“Zeer sociaal, coöperatieve man.”

Jan Goossens Jan Goossens (1945) werkte sinds 1971 als bedrijfsjurist bij Philips, Brabants Vastgoed (Stienstra), Wilma (hoofd juridische afdeling) en de Nederlandse Veiligheidsdienst (adjunct-directeur stafzaken). In 1987 begon hij als eerste in Nederland een professioneel bureau van externe bedrijfsjuristen (Goossens & Partners, Business Lawyers). Van 1995 tot 1999 was hij voorzitter van de Stichting Nederlands Mediation Instituut (NMI). In 1998 stond hij aan de wieg van het huidige Result Mediation, de eerste, landelijk werkende groep van mediators in arbeidsconflicten. 

Mr. Goossens is gespecialiseerd in conflicten in arbeidsrelaties, de bouw, projectontwikkeling en bedrijven onderling, in het bedrijfsleven (van multinational tot MKB), overheid en non-profit.

Bekijk hier een uitgebreid CV (PDF)

“Als een van de grondleggers van mediation in Nederland zit het bemiddelen in mijn bloed. Met enthousiasme en deskundigheid beweeg ik partijen door te gaan totdat een oplossing is bereikt. Een conflict kan je compleet in beslag nemen. Ook al is het uit je gedachten, onbewust blijft het je beïnvloeden totdat het is opgelost.  Ik denk met partijen mee, ik verplaats me in hun situatie. Levensplezier en er voor elkaar zijn, wanneer iemand je nodig heeft, zijn voor mij de pijlers van ons bestaan, of het nu zakelijk is of privé. Van huis uit heb ik een 010-mentaliteit (aanpakken en oplossen). Daaraan heb ik de empathische kant toegevoegd. Deze combinatie en mijn juridische achtergrond (bedrijfsjurist) kunt u vrijuit gebruiken om met mijn hulp uw conflict op te lossen. Ook in het Frans, Duits of Engels.”