Mr. C.M. Joustra

arbeidsmediator

Klanten over Carst

‘Inlevend, humor, oplossingsgericht’

‘Met zijn pragmatische en constructieve insteek houdt Carst de vaart in het proces.’

‘Betrouwbaar en prettig in de omgang.’

Carst Joustra is een MfN-registermediator met een achtergrond in zowel de for-profit als de non-profit sector. Zijn loopbaan begon in de complexe context van het uiteengevallen Joegoslavië, bij een burgerrechtenrechten-NGO in Kroatië. Tussen 1999 en 2007 raakte Carst als (proces)advocaat bij Kennedy Van der Laan bedreven in het vinden van duurzame oplossingen bij samenwerkingsgeschillen, in zaken waarin procederen geen goede optie was: voor en met cliënten, en hun wederpartijen, binnen het domein van onroerend goed/ruimtelijke ordening, maar ook als voorzitter van de Ondernemingsraad. Van 2007 tot 2017 heeft Carst als adjunct-directeur Adessium Foundation, een goede doelen organisatie (strategic grant making) bij een family office, mee vorm gegeven. Dit heeft geresulteerd in een professionele organisatie met een bijzondere, grote portfolio van (internationale) samenwerkingsverbanden rondom belangrijke maatschappelijke thema’s.

“Of men een schurende situatie nu ‘gedoe’, ‘conflict’, of anders noemt maakt eigenlijk niet uit. Het leidt af van datgene waar het mensen binnen organisaties echt om gaat. En – niet onbelangrijk – het kost tijd, geld en energie. Als de samenwerking hapert of vastloopt, vormen procesbegeleiding en mediation vaak een goed alternatief voor de gang naar de rechter – of doorgaan op de oude voet. Partijen blijven zelf in controle over de invulling van het proces en de uitkomst. Graag help ik daarbij op basis van de principes van de Harvard methode van onderhandelen.”

Carst is als MfN-registermediator aangesloten bij de Rechtbank Amsterdam en hij is lid van de specialisatie vereniging Zakelijk Mediation (ZAM ) en de specialisatie vereniging  Arbeidsmediators (VAN ). Carst schrijft vanuit zijn achtergrond als jurist en mediator regelmatig over onderhandelen en mediation, onder meer op het platform voor juristen Mr-online.

Bekijk hier een uitgebreid CV (PDF)