Alina de Roo

Arbeidsmediator, gevestigd te Kleindijk (nabij Emmen)

Profiel

Alina de Roo is een warm, betrokken en empathisch mediator en coach. Toch zal ze stevig confronteren op het moment als zij denkt dat de cliënten daar baat bij zullen hebben. Haar motto is dan ook: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Alina heeft ruime ervaring als P&O adviseur en MfN Registermediator. Daarnaast heeft zij jarenlang bij een psychologiepraktijk gewerkt en ervaring opgedaan als therapeutische begeleider van cliënten met onder andere werk gerelateerde problemen. Ook heeft zij bij deze praktijk de functie als algemeen directeur bekleed.

Met een noordelijk opleidingsinstituut heeft zij een MfN geaccrediteerde opleiding tot transformationeel mediator en bemiddelingscoach ontwikkeld en is tot op heden als hoofddocent betrokken bij deze opleiding. Verder is zij therapeutisch geestelijk begeleider voor mensen met levensproblemen, zingevings- en existentiële vraagstukken. In arbeidssituaties heeft zij altijd aandacht voor zingeving binnen het conflict.

Alina is onder andere gespecialiseerd in arbeidsmediation, overheidsmediation (governance) en mediations in de gezondheidszorg. Zij voelt zich thuis in zowel het MKB, grotere organisaties (profit en non-profit) als in de particuliere sector.