Mediation levert winnaars op 2018-01-27T11:56:35+00:00

Mediation levert winnaars op

Goed naar u luisteren

Goed naar u luisteren, is het eerste wat wij doen. Daarna richten wij ons op de ander, zodat ook die kan begrijpen waar het u om gaat. De volgende stap is dat u onder onze begeleiding met elkaar in gesprek gaat om tot een oplossing te komen zonder verliezers, met twee winnaars.

Mediation is een vak

Mediation is een vak en zoals bij elk vak wordt je er pas goed in wanneer je het veel doet. De mediators van Result Mediation zijn ervaren en hebben een bewezen staat van dienst. Zij hebben zich toegelegd op mediation, zijn per conflictgebied gespecialiseerd en behoren tot de top van de Nederlandse mediators.

Score boven de 90%

Mediation levert concrete resultaten op. In ruim 90 % van onze mediations wordt er een oplossing bereikt waarmee beide partijen tevreden zijn. Onze klanttevredenheid met 4,3 van de 5 sterren onderstreept dat. Daarnaast biedt mediation de volgende voordelen:

  • Mediation vindt plaats op basis van vrijwilligheid.
  • U heeft controle over de uitkomst (geen oplossing zonder uw akkoord).
  • Zonder de ballast (hogere kosten, negatieve energie, vaak langdurig) van procederen.
  • Veel sneller duidelijkheid en resultaat.

Aangenaam verrast

Gerard van der Stelt, sinds oktober 2015 algemeen directeur bij Result Mediation: “Bij een vorige werkgever was ik voor het eerst betrokken bij een mediation. Een klassieke situatie waarin partijen lijnrecht tegenover elkaar stonden. Een dialoog leek niet meer mogelijk. De mediator slaagde erin om ons weer in gesprek te brengen en te laten luisteren naar elkaars argumenten. Daardoor zagen we in dat er niet alleen tegenstellingen waren, maar ook gemeenschappelijke belangen. Ik was aangenaam verrast dat we weer met elkaar verder konden en ben een groot voorstander geworden van mediation.”

Problemen oplossen met mediation

“Het lijkt misschien eenvoudig om partijen weer met elkaar te laten praten, maar ik heb toen ook geleerd dat mediation echt een vak is. Onze mediators bewijzen dit elke dag tijdens alle mediations die zij onder handen hebben. Naar onze overtuiging verdient mediation een prominentere plaats als methode om problemen op te lossen. Daar werken we hard aan. Zo leveren we ook een bijdrage aan een betere wereld, waarin mensen naar elkaar luisteren, rekening met elkaar houden en zoveel mogelijk zelf hun conflicten gaan oplossen.”