Mediators gespecialiseerd particuliere conflicten

Klik op een mediator voor meer informatie

Jan Goossens

Arbeidsmediator, gevestigd te Oosterhout en Amsterdam

Klanten over Jan:

“Dhr. Goossens is een aardige man, die goed luistert en zelf ook ideeën naar voren brengt.”

“Zeer sociaal, coöperatieve man.”

Jan Goossens was van 1994 tot 1996 voorzitter van het Nederlands Mediation Instituut (NMI). Jan richtte in 1998 Mediation Centre op en heeft sindsdien talloze arbeidsconflicten naar een oplossing begeleid.

“Als een van de grondleggers van mediation in Nederland zit het bemiddelen in mijn bloed. Met enthousiasme en deskundigheid beweeg ik partijen door te gaan totdat een oplossing is bereikt. Dankzij mijn inlevingsvermogen in de standpunten van partijen krijgen voorgestelde oplossingen een serieuze kans. Mijn ervaring strekt zich uit van multinationals tot het MKB en de non-profit sector. Het persoonlijk contact staat bij mij hoog in het vaandel.”

[/fusion_modal]
felix-merks2

mr. F.G.J.B. Merks

zakelijk, buren

Felix Merks is oprichter en algemeen directeur van Result ADR B.V. en de Result ADR Groep (2003), thans de grootste in alternatieve geschiloplossing in Nederland. De heer Merks is een ervaren conflictbemiddelaar. Hij is Master in Dispute Resolution (Universiteit van Amsterdam, cum laude) en volgde een opleiding tot trainer in onderhandelvaardigheden aan de Harvard Law School. Tot 2003 vervulde hij diverse commerciële managementfuncties bij drie internationale bedrijven.

De heer Merks is tevens trainer en adviseur bij gecompliceerde onderhandelingen. Hij staat bekend om zijn positieve insteek en zijn inzet om partijen te helpen acceptabele oplossingen te bereiken.

Sinds september 2011 is hij opgenomen in het panel van JAMS International.

[/fusion_modal]

mr. R.J. de Roos

zakelijk, buren

Robert de Roos is registermediator en heeft vijfendertig jaar ervaring met het hanteren en oplossen van conflicten als advocaat, onderhandelaar, bedrijfsjurist en leidinggevende, en in nevenfuncties als vertrouwenspersoon en honorair consul.

Voor Philips en Shell werkte Robert de Roos in Europa, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië, onder meer als hoofd juridische zaken en lid van het management team van joint ventures met staatsmaatschappijen en Amerikaanse, Franse en Japanse partners. Hij is gewend om te gaan met culturele verschillen en heeft een rijke ervaring met het voorkomen en oplossen van conflicten in samenwerkingsverbanden, in de supply chain, op de werkvloer, bij fusies en overnames en met overheden en toezichthouders, en in de pensioensector.

Robert de Roos is getraind in de Harvard methodiek van principled negotiation, is als registermediator gecertificeerd door de MfN en is NAI arbiter. Tevens is hij als nalatenschapsmediator gecertificeerd door de Stichting Nalatenschapsmediation.

Robert de Roos is iemand in wie anderen vertrouwen stellen, bij wie mensen zich op hun gemak voelen, zich gehoord voelen. Dat schept een optimaal klimaat om er samen uit te komen.

[/fusion_modal]

Monique Tewes

Arbeid, buren, nalatenschap, zakelijk, gevestigd te Laren

Klanten over Monique:

“Prettig, professioneel persoon.”

“De mediator was goed en vakbekwaam.”

Monique Tewes is registermediator, heeft in commerciële functies gewerkt en een achtergrond als jurist en coach. Sinds 2006 is zij verbonden aan Result Mediation waar zij gespecialiseerd is in arbeids- en samenwerkingsgeschillen en veel ervaring heeft met burengeschillen en nalatenschaps- mediations. In arbeidsconflicten werkt zij zowel in het MKB als binnen grote bedrijven in geschillen tussen werkgever- werknemer, werknemers onderling als binnen het management van een organisatie. In nalatenschapszaken bemiddelt zij met de familie hoe de verdeling van de erfenis eruit moet komen te zien, zowel voor als na overlijden. In burengeschillen probeert zij middels one- day-mediations steeds meer de oplossing te vinden.

“Het mooie van het mediationvak vind ik de bijdrage die je als mediator kan leveren om mensen uit een impasse te halen en daarin beweging, meer begrip voor elkaar te creëren. Mijn grote interesse in mensen, wat ze beweegt en wat er in de weg staat om tot een oplossing te komen, maakt elke mediation weer boeiend. Met mijn juridische achtergrond en met mijn drive dingen die onbewust zijn bewust te maken, begeleid ik mensen hun eigen stappen naar de oplossing te zetten. Kenmerkend daarbij is mijn betrokkenheid en directe en tevens daadkrachtige aanpak, met oog voor detail.”

[/fusion_modal]
diederik-diercks

Diederik Diercks

Arbeidsmediator, gevestigd te Amsterdam

Klanten over Diederik:

“Zakelijk, recht door zee, pragmatisch, aardige vent.”

“Integer, oprecht en betrouwbaar. Heeft gevoel voor belangen van beide partijen en probeert deze op een lijn met elkaar te krijgen.”

Diederik heeft een achtergrond als jurist en coach. Diederik is sinds 2010 verbonden aan Result Mediation Centre als mediator en bemiddelaar.

“Ik heb een achtergrond als jurist en coach en ben sinds 2010 verbonden aan Result Mediation Centre als mediator en bemiddelaar. Door mediation kan een (dreigend) conflict weer vlot getrokken worden, om uiteindelijk tot een goede oplossing te komen voor beide partijen. Daarbij heb ik als mediator een onpartijdige rol. Ik beschouw de mediation als geslaagd wanneer partijen na de mediation weer met hun eigen toekomst bezig zijn.”

[/fusion_modal]

Hans Sterk

Arbeidsmediator, gevestigd te Roermond en Heerlen

Klanten over Hans:

“Deskundig, integer, open, rustig, prettige persoonlijkheid”

“Spreekt als geen ander de taal van de klant.”

Hans Sterk is jurist en mediator. Hij heeft een achtergrond als bedrijfskundige en marketing- en communicatiespecialist en bekleedde managementposities binnen onderwijs, ICT, HRM, pensioenen & verzekeringen en reïntegratie.

“Eigen statement…”

[/fusion_modal]
conny-witjens

Connie Witjens

Arbeid, buren, nalatenschap, gevestigd te Maarssen

Klanten over Connie:

“Vertrouwenwekkend, integer en plezierig.”
“Professioneel en resultaatgericht.”

Connie is MfN-registermediator en doet sinds 2009 ruim 100 arbeidsmediations per jaar. Daarnaast heeft Connie als mediator ervaring in buren-conflicten en het begeleiden van echtscheidingen. Zij is specialist op het gebied van re-integratie, Wet Verbetering Poortwachter, arbeidsrecht en andere relevante onderwerpen die te maken hebben met arbeidsrelaties. Connie heeft verschillende functies bekleed in het bedrijfsleven, bij een grote verzuimverzekeraar en een re-integratiebedrijf. Connie heeft oog voor zowel de menselijke- als de zakelijke aspecten van de relatie.

“Een conflict werkt vaak verlammend. Mensen komen in een soort impasse en graven zich in. Mijn grootste uitdaging als mediator is om mensen weer in beweging te krijgen. Dat doe ik vanuit een neutrale houding en op een coachende manier. De verantwoordelijkheid voor de oplossing blijft bij de deelnemers zelf. Als mediator ondersteun ik hen bij het vinden van overeenstemming. Het mooie van mediation vind ik dat het is gebaseerd op het streven naar een win-win situatie. Als het goed gaat zijn er geen verliezers. Nog mooier is het als men het conflict kan gaan zien als een kans op iets nieuws, iets beters.”

[/fusion_modal]

mr. E.A.E. Gombert

Liesbeth Gombert (1964) is sinds 2006 werkzaam als mediator nadat zij de post-doctorale opleiding tot mediator bij Van der Hoeven en Nelissen Mediation en Onderhandelen had afgerond. Zij is oud-notaris, heeft 20 jaar ervaring in het notariaat en treedt op als bemiddelaar bij geschillen inzake (de afwikkeling van) nalatenschappen. Daarnaast is zij scheidingsbemiddelaar en kan zij partners die uit elkaar gaan tijdens de scheidingsbemiddeling ook goed adviseren op het gebied van de notariële aspecten. Zij heeft als NfM gecertificeerd mediator ruime ervaring op het gebied van familierechtelijke conflicten. Naast haar werk als nalatenschapsmediator heeft zij tevens een scheidingsbemiddelingpraktijk in Haarlem.

Download hier een uitgebreid CV (PDF)

[/fusion_modal]