EFT skills for mediators

In samenwerking met de Stichting EFT-Nederland organiseren wij de ééndaagse training EFT skills voor Mediators. Het model van EFT (Emotionally Focused Therapy) is een krachtig middel om (partner)relaties te verbeteren. In de therapie vormen zowel de emoties en hechting basis als middel.

Mediators met verschillende specialisaties en met name voor het familierecht en erfrecht hebben aangegeven het gedachtegoed en de vaardigheden van EFT als een zeer waardevolle aanvulling te ervaren voor hun mediations. Speciaal voor mediators die (nog) geen volledige basistraining willen volgen maar wél meer inzicht en handvatten willen hebben in de werking van EFT, organiseren wij deze ééndaagse training.


Wat kun je verwachten van de training?

Een praktische interactieve dag waarin de basis van het model wordt uitgelegd, en er ook geoefend gaat worden met specifieke vaardigheden welke goed in te passen zijn in de mediation gesprekken.

Wat is EFT?
Emotionally Focused Therapy is een vorm van partner-relatietherapie of gezinstherapie waarin emoties en hechting zowel de basis als het middel in de therapie vormen. Emoties worden hierbij niet gezien als irrationeel, maar zijn juist vanuit de hechtingstheorie goed te plaatsen als een (soms wanhopig) gevecht voor behoud van de verbinding. Vanuit dit perspectief zijn er verschillende negatieve interactiepatronen te herkennen tussen mensen.

Het model dat deze cyclus beschrijft blijkt een heel praktisch en veelal verhelderend instrument te zijn, waar op verschillende manieren en in diverse contexten mee gewerkt kan worden. Juist tijdens een mediation waar de emoties hoog op kunnen lopen, kan herkenning en het inzichtelijk maken van deze patronen een belangrijke bijdrage leveren aan de-escalatie. Erkenning geven aan de dieper gelegen wezenlijke hechtingsbehoeften kan voor beide partijen meer rust en ruimte brengen.

Datum

5 0ktober 2017 van 09:00 tot 17:00 uur

Trainers

Karin Wagenaar en Desirée van den Broek

Locatie

Sir Isaac (by A Solution) te Utrecht

Kosten

€395,-

Programma

09:30 uur – 17:00 uur

Contact

Voor meer informatie ga naar https://www.eft.nl/relatietherapeuten/trainingen

Agenda

Bekijk de volledige agenda van opleidingen, trainingen en andere events.