EFT skills for mediators2018-06-07T10:11:46+00:00

EFT skills for echtscheidingmediators

Het model van EFT (Emotionally Focused Therapy) is een krachtig middel om (partner)relaties te verbeteren. Scheidingsmediators die EFT toepassen in hun praktijk, ervaren dat echtscheidingen soepeler afgerond worden, door explicieter aandacht te besteden aan de emotionele aspecten van een scheiding. Het vermindert de negatieve interactiepatronen en zorgt voor meer wederzijds begrip. Er ontstaat zo voor betrokkenen meer emotionele ruimte om een nieuwe start te maken en een stevige verbinding te vinden als ouders na de scheiding.In samenwerking met de Stichting EFT-Nederland organiseren wij de ééndaagse training EFT skills voor Mediators. Het model van EFT (Emotionally Focused Therapy) is een krachtig middel om (partner)relaties te verbeteren. In de therapie vormen zowel de emoties en hechting basis als middel.


Wat kun je verwachten van de training?

Een praktische interactieve dag waarin de basis van het model wordt uitgelegd, en er ook geoefend gaat worden met specifieke vaardigheden welke goed in te passen zijn in de mediation gesprekken.

Wat is EFT?
Emotionally Focused Therapy is een vorm van partner-relatietherapie of gezinstherapie waarin emoties en hechting zowel de basis als het middel in de therapie vormen. Emoties worden hierbij niet gezien als irrationeel, maar zijn juist vanuit de hechtingstheorie goed te plaatsen als een (soms wanhopig) gevecht voor behoud van de verbinding. Vanuit dit perspectief zijn er verschillende negatieve interactiepatronen te herkennen tussen mensen.

Het model dat deze cyclus beschrijft blijkt een heel praktisch en veelal verhelderend instrument te zijn, waar op verschillende manieren en in diverse contexten mee gewerkt kan worden. Juist tijdens een mediation waar de emoties hoog op kunnen lopen, kan herkenning en het inzichtelijk maken van deze patronen een belangrijke bijdrage leveren aan de-escalatie. Erkenning geven aan de dieper gelegen wezenlijke hechtingsbehoeften kan voor beide partijen meer rust en ruimte brengen.

Datum

5 november 2018 van 10:00 tot 17:00 uur

Trainers

Desiree van den Broek (mediator en trainer)

Karin Wagenaar (EFT therapeut, psychotherapeut en systeemtherapeut)

 

Locatie

Industrieele Groote Club te Amsterdam (Dam 27)

Opleidingspunten

6 PE (MfN) en 6 PE (KNB) punten

Kosten

€395,- excl. btw

Programma

09.30 – 10.00    Ontvangst met koffie en thee

10.00 – 12.00     Deel I EFT: De basis

12.00 – 12.30     Lunchpauze

12.30 – 14.30     Deel II   EFT: Specifieke vaardigheden en voorbeeldgesprek

14.30 – 14.45     Pauze

14.45 – 17.00     Deel III EFT en mediation

Inschrijven

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Roos Eshuis of Iris Ydema

020-205 02 39 of opleidingen@resultmediation.nl

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Roos Eshuis of Iris Ydema

020-205 02 39 of opleidingen@resultmediation.nl

Agenda

Bekijk de volledige agenda van opleidingen, trainingen en andere events.